Ζάκυνθος: Λαμπρή στο Φιόρο του Λεβάντε

Ζάκυνθος: Λαμπρή στο Φιόρο του Λεβάντε
Ζάκυνθος: Λαμπρή στο Φιόρο του Λεβάντε
Κλασσικός πασχαλινός προορισμός, αν και ιδανικός για τις πιο ζεστές ημέρες της εποχής, καθώς οι καταγάλανες παραλίες του νησιού είναι ακαταμάχητες. Δεν στερείται, όμως, πασχαλινών εθίμων που θα σας κρατήσουν ευχάριστα στην πόλη και τα χωριά. Μην φύγετε από την Ζάκυνθο αν δεν βολτάρετε στη Στράντα Μαρίνα, που ξεκινά από την πλατεία Διονυσίου Σολωμού για να καταλήξετε στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, όπου πραγματοποιείται και η μεγαλύτερη Ανάσταση του νησιού. Θα κάνετε τα ψώνια σας στην Ρούγα, το εμπορικό κέντρο της πόλης και θα βγάλετε φωτογραφίες στο Ενετικό Κάστρο που υψώνεται στην κορυφή του λόφου πάνω από την πόλη. Καθίστε για καφέ στην Μπόχαλη, κάτω από το Κάστρο, και βρεθείτε στο Κερί για να απολαύσετε το πιο κόκκινο ηλιοβασίλεμα του Ιονίου.

Ως προς τα πασχαλινά έθιμα στη Ζάκυνθο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η λιτανεία του εσταυρωμένου Ιησού και της περίφημης εικόνας της «Mater Dolorosa», δηλαδή της Παναγίας των Παθών, τη Μεγάλη Παρασκευή, αλλά και η διπλή αναστάσιμη λειτουργία που πραγματοποιείται το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής στον Άγιο Διονύσιο, όπου το «Χριστός Ανέστη» ψάλλεται κατά την ιδιόμορφη ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική.

Φαγητό – Διασκέδαση: Εξαιρετική ελληνική κουζίνα, συνοδεία ζωντανής μουσικής, θα δοκιμάσετε στην ταβέρνα Αρέκια, κοντά στην Πλατεία Σολωμού στην πόλη της Ζακύνθου, και στους Αλτζερίνους στον Κοιλιώμενο. Για παραδοσιακή ζακυνθινή κουζίνα κατευθυνθείτε προς την περιοχή Κήποι, λίγο έξω από την πόλη –εδώ θα βρείτε το Μαλάνο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε εξαιρετικά μαγειρευτά και ψητά. Ιταλικές γεύσεις, κυρίως από τη Νότια Ιταλία, θα δοκιμάσετε στο εστιατόριο Bella Napoli, στο Λαγανά, το οποίο λειτουργεί μόνο τα βράδια. Και όταν η νύχτα πλησιάζει, ο Λαγανάς φωτίζεται και περιμένει τους νεώτερους για ξέφρενη διασκέδαση μέχρι πρωίας. Αν πάλι αναζητάτε κάτι πιο ήσυχο, προτείνουμε το bar Cheers με τα απολαυστικά κοκτέιλ, στον Λαγανά, καθώς και το bar Κόκκινος Βράχος στην πλατεία Σολωμού.
Διαμονή: Για αυτονομία σε παραδοσιακές βίλες με όλες τις σύγχρονες ανέσεις, μακριά από την φασαρία της πόλης, προτείνουμε το ρομαντικό Aresti Mountain Resort στην περιοχή του Αγίου Λέοντα. Για το τετραήμερο του Πάσχα μία βίλα που μπορεί να φιλοξενήσει έως έξι άτομα κοστίζει 300 ευρώ την βραδιά, ενώ αν σε αυτήν μείνουν δύο άτομα η τιμή μειώνεται στα 200 ευρώ. Αν πάλι προτιμάτε να μείνετε στο κέντρο της Ζακύνθου προτείνουμε το ξενοδοχείο Palatino, με τιμές που ξεκινούν από 80 ευρώ την βραδιά για ένα δίκλινο με πρωινό.
Πώς θα πάτε: Ακτοπλοϊκώς: Δείτε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Ζάκυνθο στην μηχανή αναζήτησης δρομολογίων του Travel.In2life.gr - Καλοκαίρι.
Αεροπορικώς: Με Olympic Air ή Athens Airways.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v