Κέρκυρα: Πυροτεχνήματα, μπάντες και... κανάτες

Κέρκυρα: Πυροτεχνήματα, μπάντες και... κανάτες
Οι ντόπιοι περηφανεύονται πως εδώ θα νιώσετε πιο έντονα από κάθε άλλη γωνιά της Ελλάδας την ατμόσφαιρα της πασχαλιάτικης γιορτής. Και δεν έχουν άδικο. Την Μεγάλη Δευτέρα οι δρόμοι μοσχοβολούν τσουρέκι (φογάτσα όπως το λένε οι Κερκυραίοι), τη Μεγάλη Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο η Δημοτική Χορωδία δίνει συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής, ενώ την Μεγάλη Πέμπτη, η πόλη μπαίνει στην τελική ευθεία των εορταστικών εκδηλώσεων. Πρόβες από τις μπάντες στην Πιάτσα Πίνα και τους δρόμους γύρω από αυτήν, ανάγνωση των δώδεκα ευαγγελίων στο Duomo, την Καθολική Μητρόπολη της Πλατείας Δημαρχείου και η τήρηση του εθίμου σύμφωνα με το οποίο στις εκκλησίες ανάβονται δώδεκα κεριά, τα οποία σβήνουν ένα ένα με την ανάγνωση των Ευαγγελίων.

Μέρα μουσικής η Μεγάλη Παρασκευή, βρίσκει τις τρεις κυριότερες φιλαρμονικές να παίζουν τέσσερα διαφορετικά κλασσικά κομμάτια: το θρυλικό Adagio του Albioni, την Marcia Funebre του Verdi και την Sventura του Mariani και το πένθιμο εμβατήριο του Chopin, συνοδεύοντας τις περιφορές, οι οποίες ξεκινάνε από το μεσημέρι.

Αν καταφέρετε να... επιζήσετε από τη ρίψη των ιπτάμενων κανατιών –έθιμο που ξεκίνησε από τους Ενετούς- τα οποία εκτοξεύονται στους δρόμους από τις πρώτες πρωινές ώρες, τότε θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε την Ορθόδοξη και την Καθολική ακολουθία της Ανάστασης στο Duomo και να απολαύσετε τα πυροτεχνήματα που φωτίζουν τον ουρανό συνοδεία τυμπανοκρουσιών. Από κάθε άποψη, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το νησί παίρνει φωτιά και η ατμόσφαιρα είναι κατανυκτική.

Αν σας μείνει χρόνος, θα επισκεφτείτε τα δύο φρούρια στο κέντρο της πόλης, την πλατεία Σπιανάδα, το διάσημο Μον Ρεπό, την εκκλησία του πολιούχου Αγ. Σπυρίδωνα, το Αχίλλειον και θα πορευθείτε οδικώς στο πολυτραγουδισμένο Ποντικονήσι για να δείτε την ιστορική εκκλησία του Παντοκράτορα.

Φαγητό- Διασκέδαση: Για φρέσκα θαλασσινά στην Ρούλα στο Κοντοκάλι, για εξαιρετικά μαγειρευτά και τοπική κουζίνα στον Εύθυμο στην πόλη και για παραδοσιακές κερκυραϊκές γεύσεις στην ταβέρνα του Σταμάτη, στο Βιρό. Must της νυχτερινής ζωής της πόλης το ιστορικό Base στην Καποδιστρίου και το Amaze στο Φαληράκι. Για chill out καταστάσεις, απολαύστε το ποτό σας στο roof garden του ξενοδοχείου Cavaglieri, με συγκλονιστική θέα στο λιμάνι.

*Tip: Εντελώς ακατάλληλη επιλογή προορισμού για όσους πάσχουν από αγοραφοβία

Πού θα μείνετε: Στο πολυτελές Corfu Imperial, το οποίο για τις ημέρες του Πάσχα προσφέρει διαμονή σε δίκλινο με θέα στη θάλασσα στην τιμή των 115 ευρώ ανά ημέρα κατ’ άτομο με πρωινό ή στο deluxe Divani Corfu Palace στην βουνοπλαγιά στο Κανόνι (160€ το δίκλινο για minimum τρεις διανυκτερεύσεις), όπου θα σερβιριστεί αναστάσιμο δείπνο (45€) και θα υπάρχει πασχαλινός μπουφές (50€).

Πώς θα πάτε: Με πτήσεις της Aegean ή της Ολυμπιακής, σε τιμές που ξεκινούν από 200 ευρώ με επιστροφή και φόρους. Εναλλακτικά, οδικώς μέχρι την Ηγουμενίτσα και από εκεί με ferry boat σε μιάμιση ώρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v