Χίος: Βροντάδες και άρωμα μαστίχας

Χίος: Βροντάδες και άρωμα μαστίχας
Χίος: Βροντάδες και άρωμα μαστίχας
Ο Κάμπος, η περίφημη περιοχή του νησιού με τα εκπληκτικά αρχοντικά, γεμίζει χρώματα και αρώματα, ενώ τα πιο ορεινά χωριά του νησιού ντύνονται γιορτινά και ετοιμάζονται να το… κάψουν! Αποκορύφωμα των εορταστικών ημερών του Πάσχα, ο ρουκετοπόλεμος στον Βροντάδο, ένα έθιμο με ρίζες στην τουρκοκρατία, που περιλαμβάνει αμέτρητα βεγκαλικά και κροτίδες, τα οποία ανταλλάσσονται μεταξύ των εκκλησιών του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής. Για το βράδυ της Ανάστασης προτείνεται ακόμα το χωριό Μέσα Διδύμα, εκεί που λαμβάνει χώρα το κάψιμο του Ιούδα. Όταν πλέον ο φανός, το ομοίωμα του Ιούδα, πάρει φωτιά, γύρω από την θράκα στήνεται γλέντι μέχρι πρωίας, το οποίο φυσικά συνοδεύεται από εκλεκτά ψητά που ετοιμάζονται επί τόπου.

Αν επιλέξετε την Χίο για τις πασχαλινές διακοπές σας, φροντίστε να έχετε μεταφορικό μέσο γιατί δεν πρέπει να φύγετε από το νησί αν δεν γυρίσετε τόσο τις παραθαλάσσιες περιοχές του, με τα παραδοσιακά ουζερί και ταβερνάκια, όσο και τα μεσαιωνικά ορεινά χωριά με την εκπληκτική αρχιτεκτονική, όπως το Πυργί και τα Μεστά. Τέλος, αφιερώστε λίγο χρόνο για χαλαρωτικές βόλτες στον Δημοτικό Κήπο, καθώς και στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, με την ενδιαφέρουσα βιβλιοθήκη και γκαλερί.

Φαγητό – Διασκέδαση: Για φαγητό προτιμήστε το "Αστέρι", στα Αυγώνυμα, λίγο έξω από το χωριό, με γνήσια ελληνική και τοπική κουζίνα. Στην πόλη της Χίου νόστιμα μεζεδάκια θα γευτείτε στον "Χότζα", ενώ στο "Οινομαγειρείο του Ιάκωβου", επίσης στην πόλη της Χίου, θα δοκιμάσετε τοπικές λιχουδιές αλλά και φρέσκα ψαρικά. Για την βραδινή σας διασκέδαση προτείνουμε το πιο «χαλαρό» Satva, στην πόλη, και το Prive, στον παραλιακό δρόμο της πόλης.
Διαμονή: Στο Chios Chandris Hotel, ο ορισμός της πολυτέλειας στην καρδιά της Χίου, με τιμές που τις μέρες του Πάσχα ξεκινούν από 140 ευρώ για ένα απλό δίκλινο με πρωινό. Στο Erytha Hotel στην περιοχή του Καρφά, που χάρη στο ήσυχο περιβάλλον του είναι ιδανικό για οικογένειες. Οι τιμές του για τις μέρες του Πάσχα ξεκινούν από 66 ευρώ για ένα superior δίκλινο με θέα θάλασσα και πρωινό.
Πώς θα πάτε: Ακτοπλοϊκώς: Δείτε όλα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για Χίο στην μηχανή αναζήτησης δρομολογίων του Travel.In2life.gr - Καλοκαίρι.
Αεροπορικώς: Με Olympic Air, Aegean Airlines ή Athens Airways.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v