Plustek OpticSlim M12: Με δυνατότητες που... σαρώνουν

Plustek OpticSlim M12: Με δυνατότητες που... σαρώνουν
Το OpticSlim M12 είναι ένας φορητός σαρωτής εγγράφων και φωτογραφιών με διαστάσεις μέχρι Α4 που σαρώνει έγχρωμες φωτογραφίες, κάρτες, έγγραφα, άρθρα, τσεκς και αποδείξεις. Έτσι, είναι σε θέση να σας βοηθήσει να συστηματοποιήσετε το αρχείο σας καθώς χρησιμοποιεί ειδικό λογισμικό που του επιτρέπει να μετατρέπει τα κείμενα που σαρώνει σε επεξεργάσιμης μορφής αρχεία (π.χ. Word Documents).

Η συσκευή υποστηρίζει πλέον των εκατό εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένης έγχρωμης OCR, λειτουργίες σελιδοποίησης και voice annotation επί των σαρωμένων εικόνων. Η δε σάρωση και ψηφιοποίηση κειμένου μπορεί να γίνει απρόσκοπτα σε 176 γλώσσες -αν και όχι πάντα τέλεια -το έχω δοκιμάσει- αλλά σίγουρα πολύ καλύτερα από τα περισσότερα μικρά και μεσαία μη επαγγελματικά μοντέλα της αγοράς.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα βρήκα, στην διάρκεια της δοκιμής, την ιδιαίτερα καλή ανταπόκριση του συνοδευτικού λογισμικού σε σάρωση και ψηφιοποίηση εγγράφων χημικών εξισώσεων, όπως και τη σχετικά δύσκολη δοκιμασία αναπαραγωγής ψηφιοποιημένου εγγράφου με πίνακα απευθείας σε MS Excel. Οι διαστάσεις του είναι εξαιρετικά βολικές και μπορεί άνετα να μεταφερθεί μαζί με τον φορητό σας υπολογιστή, για τον οποίο θα αποτελέσει άριστο συμπλήρωμα και πολύτιμο βοηθό.

Συγκεκριμένα έχει διαστάσεις 4,7 x 2,7 x 24,7 εκατοστά και 330 γραμμάρια βάρος. Θα σας συνιστούσα να προσέξετε το θέμα της σκόνης, καθώς ο αισθητήρας της συσκευής και η λάμπα της είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα -εξαιτίας των μικρών διαστάσεών της- οπότε σκονίζονται εύκολα. Στην αρχική συσκευασία της συσκευής θα βρείτε ένα πολύ βολικό υφασμάτινο σακουλάκι, μέσα στο οποίο είναι καλό να φυλάτε τη συσκευή όταν δεν θα την χρησιμοποιείτε.

Η συσκευή κυκλοφορεί στην Ελλάδα στα πολύ μεγάλα καταστήματα διάθεσης Η/Υ και αξεσουάρ πληροφορικής, και έχει τελική ενδεικτική τιμή με φόρο τα 130 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v