HTC HD 2: "Βαρύ" πυροβολικό

HTC HD 2: Βαρύ πυροβολικό
Το HTC Touch HD 2 υπόσχεται να απεικονίσει στη μεγάλη του οθόνη τα πάντα για εσάς, ή τουλάχιστον ό,τι από αυτά τα “πάντα” μπορείτε να ζητήσετε από ένα smartphone και ένα τηλέφωνο με ψυχαγωγικές δυνατότητες. Η συσκευή ενσωματώνει τα Windows Mobile 6,5 Professional, για να προσφέρει τις πιο εξελιγμένες λειτουργίες με ιδιαίτερη ευκολία, και τον ενσωματωμένο επεξεργαστή Snapdragon 1GHz, ο οποίος “θα απογειώσει όλες τις multimedia εφαρμογές σας”, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία. Το μυστικό, βεβαίως, στο τελικό και πραγματικά εύχρηστο περιβάλλον της ονομάζεται “Sense” και ανήκει στην HTC. Δεν πρόκειται απλώς για ένα περιβάλλον σχεδιασμένο από την HTC που “πατάει” πάνω στο περιβάλλον των Windows, αλλά για μία πλατφόρμα που καθιστά την λειτουργία της δημοφιλούς πλατφόρμας απρόσκοπτη, χωρίς κολλήματα και σφάλματα και πολύ αποδοτικότερη, αφού είναι σχεδιασμένη για τη συγκεκριμένη σειρά τηλεφώνων.

Επιπλέον, με την χρήση της συσκευής θα απολαύσετε μουσικά βίντεο, ταινίες και streaming, με τρόπο που δεν θα πιστεύατε ότι είναι δυνατός σε μια συσκευή κινητού. Η εκπληκτική οθόνη WVGA 4,3", με το ψευτο-τρισδιάστατο περιβάλλον TouchFLO 3D ανταποκρίνεται καλά στο άγγιγμα των χρηστών και τρεμοπαίζει ώστε να δίνει την ψευδαίσθηση του “δρόμου” που θα είχαν τα πλήκτρα ώστε ο χρήστης να είναι σίγουρος ότι πάτησε αυτό που ήθελε όταν το ήθελε. Από απόψη δικτύων, το κινητό είναι 3.5G και ως εκ τούτου αποδίδει ταχύτητες μιας τίμιας ευρυζωνικής σύνδεσης. Στα δίκτυα HSDPA, το Touch HD 2 προσφέρει ταχύτητες λήψης έως και 7,2 Mbps -δεν χρειάζεται πια να επιβραδύνετε την εργασία ή το παιχνίδι σας. Άλλο πλεονέκτημα είναι το ενσωματωμένο GPS, ενώ οι χάρτες θα εμφανιστούν μεγαλύτεροι και ευκρινέστεροι χάρη στη μεγάλη και ευκρινή οθόνη της συσκευής.

Οι χάρτες ανήκουν στο Google Maps, πράγμα που σημαίνει ότι το πακέτο της σύνδεσής σας θα πρέπει να υποστηρίζει την υπηρεσία πλοήγησης στο internet για να έχετε πρόσβαση στις προαναφερθείσες δυνατότητες, ενώ θα πρέπει πάντα να τσεκάρετε την χρέωση στον λογαριασμό σας. Σύνδεση με άλλες συσκευές, αλλά και με στερεοφωνικές συσκευές ήχου, μπορεί να επιτευχθεί ασύρματα μέσω του Bluetooth 2,1 με EDR, ενώ το βύσμα ήχου 3,5 mm, το οποίο καθιστά το Touch HD συμβατό με το μεγαλύτερο μέρος του παγκοσμίως χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού ήχου, θα σας δώσει την δυνατότητα να το συνδέσετε με κάθε είδους συσκευή. Παράλληλα, η κάμερα των 5 Megapixel θα σας εξασφαλίσει ποιοτικές φωτογραφίες.

Το κινητό απευθύνεται σε ένα κοινό που δίνει έμφαση στην άνετη χρήση, στην πλοήγηση στο internet καθώς και στις ψυχαγωγικές δυνατότητες, ενώ παράλληλα έχει και περιορισμένες business απαιτήσεις. Αν και η μπαταρία, σύμφωνα με την εταιρεία, αποδίδει 493 ώρες σε αναμονή και έξι ώρες και κάτι σε ομιλία, καλό είναι να μην περιμένετε ότι το ραντεβού της συσκευής με την πρίζα θα καθυστερήσει περισσότερο από τρεις μέρες. Η οθόνη αφής λειτουργεί ικανοποιητικά, αλλά θα δυσκολέψει καθέναν που δεν έχει αξιοποιήσει ανάλογης τεχνολογίας συσκευή. Βεβαίως, αν και η πληκτρολόγηση μηνυμάτων είναι πιο άνετη εξαιτίας της μεγάλης επιφάνειας της οθόνης, σε ταχύτητα δεν θα «πιάσει» ποτέ έναν εξασκημένο χρήστη ενός συμβατικού κινητού.

Αναγκαστικά, τα χαρακτηριστικά της συσκευής επιβαρύνουν τις διαστάσεις της: 12.6 x 6.9 x 1.17 cm με 157 γραμμάρια βάρος. Επίσης, τα 512 ΜΒ εσωτερικής μνήμης καλύπτονται πολύ πιο γρήγορα απ ό,τι νομίζετε με όλες τις εφαρμογές που θα πρέπει να «τρέξουν» στην συσκευή και είναι βέβαιο ότι θα χρειαστείτε επέκταση μνήμης.

Το τηλέφωνο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά και είναι διαθέσιμο στην ενδεικτική τιμή λιανικής των 700 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου φόρου).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v