Δώρα για τον άνδρα

Δώρα για τον άνδρα
Δώρα για άντρες: δύσκολή υπόθεση. Ή μήπως όχι; Η αλήθεια είναι ότι ο ανδρικός πληθυσμός είναι αρκετά πιο απαιτητικός σε σχέση με τον γυναικείο. Μια γυναίκα ίσως ενθουσιαστεί με μια ανθοδέσμη, ένα κόσμημα, θα εκτιμήσει την κίνηση και το ενδιαφέρον. Ο άνδρας πιθανότατα να περιφρονήσει ένα δώρο που δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσει στην καθημερινότητα του, κάτι «συμβολικό», χωρίς πρακτική λειτουργία.
 
Οι κλασικές επιλογές που βασίζονται στο τρίπτυχο «γραβάτα, ταμπακιέρα, μανικετόκουμπα» είναι πλέον ξεπερασμένες και τα gadgets, τα ρούχα και τα δώρα που σχετίζονται με κάποιο «ανδρικό» χόμπι ανεβαίνουν σταθερά στις προτιμήσεις των αντρών. Επιλέξαμε και σας προτείνουμε δέκα δώρα που – ευελπιστούμε – θα καλύψουν όλα τα γούστα του σύγχρονου άνδρα.

Bvlgari Black Eau de Toilette Spray
Άρωμα καθαρά χειμερινό, το Black του οίκου Bvlgari δημιουργήθηκε το 1998 από την αρωματοποιό Annick Menardo και παραμένει δημοφιλές στο αντρικό φύλο μέχρι και σήμερα. Περιέχει νότες από μαύρο τσάι, περγαμόντο, βανίλια, σανταλόξυλο, μπαχαρικά και κέδρο. Ο ίδιος ο οίκος το χαρακτήρισε «ανώτατο εκφραστή του μητροπολιτικού στυλ», αποδίδοντας έτσι το μοντέρνο και αστικό του προφίλ. Τις ελαφριές νότες κίτρου, διαδέχεται το μαύρο τσάι για να αφήσει την θέση του στο άρωμα του στεγνού ξύλου. Αν και προωθείται ως unisex, το συγκεκριμένο άρωμα είναι κατά την άποψή μας καθαρά ανδρικό.
Που θα το βρείτε: Σε οποιοδήποτε κατάστημα καλλυντικών, αλλά και online στο e-men.
Τιμή: 48€ τα 75ml.

Orage Cook Jacket
Τα περισσότερα χιονοδρομικά έχουν ήδη ανοίξει και οποιοσδήποτε λάτρης του σκι ή του snowboard έχει αρχίσει να προγραμματίζει πού θα πραγματοποιήσει τα φετινά σλάλομ. Στον απαραίτητο εξοπλισμό βουνού περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και ένα ζεστό μπουφάν που θα προστατεύει από τον άνεμο, το κρύο και το χιόνι. Από τις καλύτερες επιλογές σε αυτήν την κατηγορία, το ski jacket της Orage, έχει ειδική επένδυση από βαμβάκι και πολυεστέρα, η οποία δεν αφήνει το κρύο να εισχωρήσει, επιτρέποντας παράλληλα στο δέρμα να «αναπνέει» και να μην ιδρώνει τόσο εύκολα. Επίσης, η εσωτερική επένδυση στα μανίκια δεν επιτρέπει στο χιόνι να περάσει μέσα, ενώ οι πολλές τσέπες του χωράνε τα πάντα και είναι βολικές. Κυκλοφορεί μόνο σε γκρι χρώμα.
Που θα το βρείτε: Online στο κατάστημα Buckmans.
Τιμή: 124€ χωρίς μεταφορικά

Old Man Wolverine
Must για τους λάτρεις του superhero, αλλά και γενικότερα για τους φαν των comic της Marvel, το Old Man Wolverine είναι η τελευταία –μέχρι τώρα – περιπέτεια του Wolverine. Πρόκειται για μια ανατρεπτική ιστορία που εξελίσσεται σε οκτώ τεύχη και διαδραματίζεται στο μέλλον, όπου σχεδόν όλοι οι σούπερ-ήρωες, αλλά και οι μεταλλαγμένοι έχουν εξοντωθεί από τους αρχηγούς των συνδικάτων του εγκλήματος. Πενήντα χρόνια μετά, ο Wolverine ζει ήσυχος με την γυναίκα του (!) και τα δύο του παιδιά (!!) σε μια μικρή φάρμα που θεωρείται μέρος της «Γης των Hulk». Μια φιλονικία με τους απογόνους του Hulk, θα αποτελέσει αφορμή για να εξελιχθεί μια ιστορία ανατροπών, δράσης και περαιτέρω αποκαλύψεων για την ταυτότητα του ήρωα. Αν έχετε την παραμικρή υποψία ότι ο παραλήπτης του δώρου διαβάζει κόμικς, τότε μην αμελήσετε να του το αγοράσετε. Αν τον "ψαρέψατε" και το έχει ήδη, τότε εναλλακτικά σας προτείνουμε τα εξίσου ενδιαφέροντα Camelot 3000 (31€) και το Joker της DC (18€).
Που θα το βρείτε: Στο Jemma (Αλκιβιάδου 138-140, Πειραιάς, 210 4227664, Αραπάκη 52 , Καλλιθέα, 210 9588447) με 39€, στο Solaris (Μπόταση 6, Αθήνα, 210 3841065 και Κύπρου 59, Γλυφάδα, 210 8983271) και σε άλλα comic shops

Επιτραπέζιο Stone Age 
Μια πολύ καλή επιλογή επιτραπέζιου παιχνιδιού είναι το Stone Age του σχεδιαστή Michael Tummelhofer. Οι παίχτες «δουλεύουν» σαν κυνηγοί, συλλέκτες, αγρότες και φτιάχνουν νέα εργαλεία ώστε να διευκολύνουν την δουλειά τους. Συναλλάσσονται, επεκτείνουν το χωριό τους και «ανεβαίνουν» επίπεδα πολιτισμού. Το παιχνίδι διακρίνεται σε τρεις φάσεις: στην πρώτη οι παίχτες τοποθετούν τους άντρες τους σε περιοχές του παιχνιδιού που θεωρούν ότι θα έχουν τις καλύτερες δυνατές απολαβές, στην δεύτερη φάση, ο κάθε παίχτης «ενεργοποιεί» την περιοχή του και αρχίζει να συλλέγει αγαθά, ενώ στην τρίτη φάση οι παίχτες πρέπει να έχουν αρκετή τροφή ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού τους και να μην χάσουν αγαθά ή πόντους. Το παιχνίδι κέρδισε το 2009 το βραβείο Καλύτερου Οικογενειακού Παιχνιδιού Στρατηγικής.
Που θα το βρείτε: Στην Κάισσα σε ελληνική έκδοση (ρισκάροντας να μην μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ξενόγλωσσες επεκτάσεις του) και στο Amazon.
Τιμή: 40€

Portobello Rose Gold Chronograph Watch
H νέα συλλογή ανδρικών ρολογιών της Portobello Road, ήρθε πρόσφατα στην Ελλάδα από την Links of London και περιλαμβάνει έξι μοντέλα ρολογιών της διάσημης για τις αντικερί και τους vintage θησαυρούς της λονδρέζικης φίρμας. Από αυτά επιλέξαμε το Rose Gold Chronograph, ένα ρολόι ρετρό αλλά και σύγχρονο. Η επιχρυσωμένη πρόσοψη του προσδίδει ένα σπορ στυλ , ενώ το λουράκι από δέρμα κροκοδείλου συμβάλλει στον ρετρό χαρακτήρα. Η φόρμα του είναι διαχρονική και μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες της ημέρας, σε επίσημες και ανεπίσημες συναντήσεις.
Που θα το βρείτε: Στο CityLink: Αμερικής 2 & Στοά Σπυρομήλιου, Αθήνα, τηλ.: 210-3235217, στο Golden Hall: Λ. Κηφισίας 37Α, Μαρούσι, τηλ.: 210-6855848, και Τσιμισκή 22, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310-239184.
Τιμή: 770€

Canon Ixus 100 IS Black Digital Camera
Είναι μοντέρνα, με υψηλές προδιαγραφές και εξαιρετικά λεπτή σχεδίαση. Το νέο μοντέλο της σειράς Ixus από την Canon τραβάει φωτογραφίες σε ανάλυση 12.1 Megapixel, έχει οπτικό ζουμ 3.0x με σταθεροποιητή εικόνας IS και διαθέτει τον καινούργιο επεξεργαστή εικόνας Digic 4 για κορυφαίες ταχύτητες επεξεργασίας και απόκρισης. Επίσης, μπορεί να «αναγνωρίσει» τα πρόσωπα σε μια σκηνή και να προσαρμόσει κατάλληλα τις συνθήκες εστίασης, έκθεσης, φλας και ισορροπίας λευκού, εξασφαλίζοντας έτσι τα καλύτερα αποτελέσματα. Διαθέτει οθόνη LCD 2.5 ιντσών και υποστηρίζει εγγραφή High Definition Video (1280x720) με στερεοφωνικό ήχο. Αν η κάμερα του παραλήπτη έχει αρχίσει και παλιώνει... επικίνδυνα, τότε θα εκτιμήσει ιδιαιτέρως το συγκεκριμένο μοντέλο.
Που θα την βρείτε: Στα καταστήματα Πλαίσιο αλλά και online.
Τιμή: 200€

Kettler Rivo M
Αν θέλετε εμμέσως πλην σαφώς να του πείτε ότι πρέπει να χάσει μερικά παραπανίσια κιλάκια ή να βελτιώσει την φυσική του κατάσταση, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις προσφορές του ηλεκτρονικού καταστήματος Kinissis.eu και να του αγοράσετε ένα ελλειπτικό μηχάνημα. Τα ελλειπτικά αποτελούν την εξέλιξη των διαδρόμων γυμναστικής, μιας και ενεργοποιούν τόσο τους μυς των ποδιών, όσο και αυτούς του κορμού, επιταχύνοντας έτσι την καύση λίπους. Μια καλή επιλογή είναι το μοντέλο Rivo M της γερμανικής εταιρείας Kettler. Διαθέτει δίσκο δώδεκα κιλών, διασκελισμό 300mm, οθόνη πέντε ενδείξεων για να παρακολουθεί την πρόοδο της άσκησης, αντίσταση δέκα επιπέδων, ρυθμιζόμενα πέλματα και ροδάκια μετακίνησης για να το τοποθετήσει όπου αυτός θέλει.
Που θα το βρείτε: Online στο Kinissis.eu.
Τιμή: 389€

Εξωτερικός σκληρός δίσκος LaCie Network Space 2
Ακόμα ένα δώρο που δεν πρόκειται να αφήσει ανικανοποίητο κανέναν άνδρα που διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή ή laptop, πολύ περισσότερο όταν το συγκεκριμένο φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σκωτσέζου σχεδιαστή Neil Poulton. Με χωρητικότητα 1 Terrabyte ο «ντιζαϊνάτος» σκληρός της Lacie, μπορεί να χωρέσει κυριολεκτικά τα πάντα: ταινίες, έγγραφα, μουσική εικόνες κτλ. Διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο μέσω τις θύρας Ethernet, ώστε να μπορεί να διαχειρίζεται τα αρχεία του ακόμα και όταν δεν βρίσκεται στο σπίτι, μέσω FTP. Διαθέτει επίσης, θύρα Usb, η ταχύτητα περιστροφής του δίσκου είναι 7200rpm, έχει μνήμη cache 16ΜΒ και περιλαμβάνει παθητικό σύστημα ψύξης με ειδική σχεδίαση για την μεγαλύτερη δυνατή απαγωγή θερμότητας. Τέλος, η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μέσω USB αγγίζει τα 30MB το δευτερόλεπτο και μέσω Ethernet τα 65MB.
Που θα το βρείτε: Online στο e-shop
Τιμή: 139€

Call of Duty Modern Warfare 2
Αδιαμφισβήτητα το πιο πολυσυζητημένο παιχνίδι για PC ή κονσόλα και ένα από τα καλύτερα που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Οι αριθμοί τα λένε όλα: 4.7 εκατομμύρια πωλήσεις σε ΗΠΑ και Αγγλία τις πρώτες 24 ώρες κυκλοφορίας του και 310€ εκατομμύρια δολάρια κέρδος για την δημιουργό εταιρεία. Το soundtrack του παιχνιδιού έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος συνθέτης Hans Zimmer, ενώ «όλα τα λεφτά» είναι το multiplayer μέρος του παιχνιδιού, όπου ο παίκτης μπορεί μέσω Internet να συνεργαστεί με φίλους του ή άλλους παίχτες σε διαφορετικούς χάρτες, συμμετέχοντας κάθε φορά σε διαφορετικές πολεμικές αποστολές. Με γραφικά και ήχο που αγγίζουν το τέλειο (απαραίτητη η ύπαρξη μιας καλής κάρτας γραφικών στην περίπτωση που αγοράσετε την έκδοση για PC), ασταμάτητη δράση και πλήρης εθισμός, χαρακτηρίζουν το Modern Warfare 2. Το παιχνίδι κυκλοφορεί επίσης και για όλες τις κονσόλες, αλλά προσοχή: αν αποφασίσετε να του το κάνετε δώρο, το πιο πιθανό είναι να «τον χάσετε» για ένα μήνα – το λιγότερο!
Που θα το βρείτε: Σε όλα τα καταστήματα που πουλάνε ηλεκτρονικά παιχνίδια (Πλάισιο, Multirama, Public κτλ.) και στις ιστοσελίδες τους
Τιμή: 55€ για τις κονσόλες, 42€ για υπολογιστή

Paintball στην Παλλήνη
Αφήσαμε τελευταίο το – κατά την γνώμη μας- καλύτερο. Ανεβάστε την αδρεναλίνη του στα ύψη... εις διπλούν - μία όταν θα του το ανακοινώσετε και μία όταν το κάνει-  αγοράζοντάς του ένα ημερήσιο πακέτο paintball μαζί με τους φίλους του στην Παλλήνη. Ο χώρος διαθέτει τρεις πίστες, αποδυτήρια, καφετέρια και αίθουσα προβολής σεναρίων του αγώνα και ενημέρωσης. Περιορισμός στην διάρκεια του παιχνιδιού δεν υπάρχει, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συγκεντρώσει τουλάχιστον πέντε φίλους του. Στο πακέτο περιλαμβάνεται πλήρης εξοπλισμός, ημιαυτόματο όπλο με γεμιστήρα και 150 σφαίρες, εκατό σφαίρες επιπλέον, διαιτητές για το παιχνίδι, φιάλη με πεπιεσμένο αέρα και ένα αναψυκτικό στην καφετέρια.
Που θα το αγοράσετε: Από το days4u
Τιμή: 25€/ άτομο
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v