Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου - Ελατοχώρι

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου - Ελατοχώρι
Τετρακόσια εβδομήντα τέσσερα χιλιόμετρα από την Αθήνα, ένας σχετικά νέος προορισμός για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ διεκδικεί με αξιώσεις την προτίμησή μας. Το Χιονοδρομικό Κέντρο του Ελατοχωρίου διαθέτει έναν διθέσιο εναέριο αναβατήρα 1.280 μέτρων, δύο συρόμενους (τον Απόλλωνα και τον Ερμή), δύο baby lift μήκους εκατόν πενήντα μέτρων και 13,5 χιλιομέτρων πίστες όλων των δυσκολιών, συμπεριλαμβανομένης και μιας πίστας snowboard μήκους πεντακοσίων μέτρων. Βρίσκεται βορειοανατολικά των Πιερίων, σε υψόμετρο 1410 μέτρων και αποτελεί το νεότερο χιονοδρομικό στην Ελλάδα.

Στις εγκαταστάσεις του υπάρχει το Σαλέ, ένας περιποιημένος χώρος υποδοχής επισκεπτών, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ του πριν ή μετά τα σλάλομ. Στη βάση του Κέντρου υπάρχουν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων ,ενώ σε καθημερινή βάση λειτουργεί εξοπλισμένο ιατρείο παροχής πρώτων βοηθειών.

Στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού θα βρείτε καταστήματα ενοικίασης εξοπλισμού (υπολογίστε γύρω στα 15€ για σκι και snowboard), καθώς και σχολές εκμάθησης για σκι και snowboard (το ιδιαίτερο μάθημα για μία ώρα κοστίζει 30€ με εκπαιδευτές της σχολής του Κλαουδάτου).

Πέρα από ski, snowboard και έλκηθρο στις κατάλευκες πίστες κλιμακούμενης δυσκολίας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις επιδόσεις σας στην αναρρίχηση αλλά και στην ιππασία, πάντα με την βοήθεια ειδικού εκπαιδευτή. Τέλος, το χιονοδρομικό κέντρο οργανώνει και αποδράσεις στους καταρράκτες των Πιερίων κατά τις οποίες οι τολμηροί φυσιολάτρες μπορούν να τους πλησιάσουν, συνοδεία οδηγού, και να κάνουν κατάβαση στα βράχια. Οι λιγότερο τολμηροί μπορούν να απολαύσουν το θέαμα από τον διαμορφωμένο χώρο και το κιόσκι που υπάρχει στην άκρη του δασικού δρόμου Ρητίνης – Σαρακατσάνας.

Οχτώ χιλιόμετρα από το χιονοδρομικό στον παλιό και τον νέο οικισμό του Ελατοχωρίου θα βρείτε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες, παραδοσιακούς ξενώνες, αλλά και μια μεγάλη ποικιλία από εστιατόρια και ταβέρνες. Ενδεικτικά αναφέρουμε το ξενοδοχείο Αλσείδες  με πανέμορφα δωμάτια (130 για ένα δίκλινο με πρωινό), το Σεμέλη Resort  (110€ για ένα δίκλινο με πρωινό) και ο παραδοσιακός ξενώνας Atrion Highland (110€ για ένα δίκλινο με πρωινό). Για φαγητό θα πάτε στο «Μεράκι» (τηλ. 23510 82713), σε ένα πανέμορφο σημείο δίπλα στο ποτάμι, θα φάτε γουρουνάκι ελευθέρας βοσκής, γίδα βραστή και πέστροφα, ενώ στο «Κόκκινο Πιπέρι» (τηλ. 23510 82252) θα ενθουσιαστείτε με τα χοιρινά φιλέτα σε πρωτότυπες συνταγές και με το ελάφι με σως φρούτα του δάσους.

Η ημερήσια κάρτα για το χιονοδρομικό κοστίζει 10€ τις καθημερινές και 15€ τα Σαββατοκύριακα, ενώ υπάρχουν ειδικές μειωμένες τιμές για φοιτητές. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλ. 23510-82994.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ελατοχώρι κάντε κλικ εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v