Μπάνιο: Σημασία στη λεπτομέρεια και τους... καθρέφτες

Μπάνιο: Σημασία στη λεπτομέρεια και τους... καθρέφτες
Γνωρίζοντας ότι η ακριβής μετάφραση του όρου Feng Shui από τα κινέζικα είναι «αέρας και νερό», είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι το μπάνιο είναι γεμάτο από καλό Chi. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το νερό που βρίσκεται στο μπάνιο όμως, δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το Στοιχείο του Νερού, γεγονός που κάνει τον συγκεκριμένο χώρο να έχει «κακή φήμη» στο Feng shui. Οπότε για να έχουμε καλή ενέργεια στo μπάνιο μας, αλλά και στο σπίτι γενικότερα, θα πρέπει να τοποθετήσουμε σε κάποιο σημείο μια μικρή πηγή νερού ή ένα μικρό ενυδρείο. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό, τότε μπορείτε απλά να πραγματοποιήσετε κάποιες αλλαγές στο μπάνιο ή να το σχεδιάσετε εξ’ ολοκλήρου με βάση τον χάρτη του Bagua. 

Η είσοδος του σπιτιού, συμβολίζει την «πηγή» από την οποία εισέρχονται οι επαγγελματικές ευκαιρίες και η καριέρα μέσα στο σπίτι. Αν ο χώρος του μπάνιου είναι τοποθετημένος ακριβώς μπροστά από την είσοδο, τότε όλες οι προοπτικές επαγγελματικής ανέλιξης, αλλά και οι ευκαιρίες εξαφανίζονται. Πως μπορείτε να το αποφύγετε αυτό;

• Φροντίστε να κλείνετε πάντα την πόρτα του μπάνιου και το καπάκι της τουαλέτας, όταν δεν την χρησιμοποιείτε, έτσι ώστε να αποφύγετε την «διαρροή» του chi.
• Επαρκής φωτισμός, καλός εξαερισμός και φυσικά καθαριότητα είναι απαραίτητα σύμφωνα με το Feng Shui. Όπως και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, τα οποία αναλύουμε εκτενώς σε αυτό το αφιέρωμα, η παρουσία των καθρεφτών είναι πολύ σημαντική ώστε να αντανακλά το chi και να το διατηρεί σε κίνηση μέσα στο μπάνιο.
• Αν η τουαλέτα τυγχάνει να βρίσκεται στο κέντρο του σπιτιού σας (όπως κοιτάτε την κάτοψη), τότε είναι πολύ πιθανό η ευημερία του να διαταραχθεί. Τοποθετώντας έναν μεγάλο καθρέφτη στην πόρτα της τουαλέτας καταφέρνετε, αφενός να ανακλαστεί το chi όπως αναφέραμε και παραπάνω, αφετέρου να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι το ουσιαστικά μπάνιο δεν είναι βρίσκεται εκεί.
• Ποτέ μην αφήνετε την βρύση να στάζει, αποτελεί συσχετισμό με σπατάλη χρημάτων.
• Η τοποθέτηση ενός μαύρου ή κόκκινου χαλιού στο πάτωμα του μπάνιου, σας παρέχει επιπλέον προστασία απέναντι στην απώλεια χρημάτων.
• Ένας καλός συνδυασμός χρωματικών θεμάτων για μία σωστή χωροθεσία του μπάνιου, πρέπει να βασίζεται σε ελαφριές γκρίζες αποχρώσεις, κρεμ χρώματα και απαλό μπλε. Αν τώρα, το μπάνιο σας είναι τοποθετημένο στο κέντρο του σπιτιού, βάψτε τους τοίχους κόκκινους. Το στοιχείο της φωτιάς που αναδεικνύεται από το κόκκινο χρώμα, λέγεται ότι μπορεί να αυξήσει τα εισοδήματά σας και κατά συνέπεια να αποτρέψει την «διαρροή» χρημάτων.

Αν τώρα σκοπεύετε να χτίσετε σπίτι, οι παραπάνω κανόνες μετατρέπονται ελαφρώς, μιας και πλέον εσείς ορίζετε που θα μπει τι.

• Μην σχεδιάσετε το μπάνιο ακριβώς απέναντι από οποιαδήποτε πόρτα. Η είσοδος του σπιτιού, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, είναι το σημείο από όπου «μπαίνουν» η σταδιοδρομία και η καριέρα.
• Επίσης, το μπάνιο δεν πρέπει να τοποθετηθεί στα σημεία Φήμη, Ευημερία και Πλούτος, του χάρτη Bagua.
• Αν επιλέξετε σπίτι με δύο ορόφους, το μπάνιο δεν πρέπει να βρίσκεται πάνω από την κύρια είσοδο.
• Σχεδιάζοντας ένα καινούργιο σπίτι, θα έχετε την ευκαιρία να χρωματίσετε το μπάνιο σας με τα κατάλληλα χρώματα για καλύτερο Chi. Επιλέξτε λοιπόν, φωτεινά και παστέλ χρώματα.
• Ο καλός φωτισμός είναι απαραίτητος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σποτάκια στους τοίχους για να φωτίσετε τα σκοτεινά σημεία και τις γωνίες.

Αν θέλετε να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο το Chi του μπάνιου σας, δοκιμάστε να βάλετε ένα φυτό μπαμπού σε σημείο που να αντανακλάται στον καθρέφτη ή να χρησιμοποιήσετε φυτικά σαπούνια και κεραμικά αντικείμενα για να εξισορροπηθεί η ενέργεια του νερού. Επίσης, να ανοίγετε συχνά το παράθυρο του μπάνιου και να χρησιμοποιείτε πετσέτες με κάποια χρυσή λεπτομέρεια. Βοηθούν στην αντιμετώπιση της «διαρροής» του Chi.

Ολοκληρώνοντας λοιπόν, τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με το Feng Shui στο μπάνιο και οι λύσεις τους είναι τα εξής:

Πρόβλημα: Το μπάνιο είναι ένας αρκετά σημαντικός χώρος για το Feng Shui, αλλά το παραμελούμε.
Λύση: Τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέφτη έξω από το μπάνιο, κλείνετε καλά τις βρύσες και το καπάκι της τουαλέτας

Πρόβλημα: Το μπάνιο είναι στο κέντρο του σπιτιού
Λύση: Βάψτε κόκκινους τους τοίχους και τοποθετήστε μια πέτρα ή έναν μεγάλο κρύσταλλο στη κάθε γωνία του μπάνιου.

Πρόβλημα: Το μπάνιο βρίσκεται μπροστά στην κύρια είσοδο ή πάνω από την κουζίνα
Λύση: Κρεμάστε έναν κρύσταλλο στο κέντρο του μπάνιου και βάλτε έναν στρογγυλό καθρέφτη στο ταβάνι, ώστε να αντιστραφεί οπτικά η καθοδική πορεία του νερού. Τοποθετήστε αντικείμενα της γης (πέτρες, κρυστάλλους, φυτά) στις γωνίες του δωματίου ώστε να σταθεροποιήσετε την ενέργεια. Αν κάτω από το μπάνιο υπάρχει άδειο δωμάτιο, τότε βάλτε σε αυτό έναν πίνακα με κάποιο πτηνό ή δέντρο, ώστε η ενέργεια να «ανέβει» προς το μπάνιο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v