Pairi Daeza: Νύχτες στον παράδεισο

Pairi Daeza: Νύχτες στον παράδεισο
Το μπαράκι με το καλύτερο μακράν όνομα σε ολόκληρη την Αθήνα ήταν το δεύτερο που άνοιξε στην Πλατεία Καρύτση: στις 15 Δεκεμβρίου θα γιορτάσει τα έκτα γενέθλιά του.

Στεγασμένο σε ένα ιστορικό κτίριο του 1862, που φιλοξενούσε τη θρυλική Λέσχη Παρνασσός και το στρατοδικείο των Γερμανών πριν από αυτήν, ποντάρει στο mix’n’match στυλ της διακόσμησης για να δημιουργήσει έναν… pop vintage ύφος που, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, του πάει πολύ.

Καρέκλες από διάφανο πλαστικό δίπλα σε καφέ δερμάτινους καναπέδες, χαμηλά ξύλινα τραπεζάκια, φωτιστικά που θυμίζουν boudoir της εποχής του Moulin Rouge, κορνιζαρισμένες διαφημίσεις του Fernet πλάι σε έναν αυθεντικό γαλλικό μπουφέ της δεκαετίας του 20 στο μπαρ. Όλα διαλεγμένα ένα – ένα, μετά από ώρες αναζήτησης σε παλαιοπωλεία και παριζιάνικες αγορές.

Στο πατάρι το ύφος είναι λίγο πιο κλασικό, με τους τόνους του σκούρου καφέ να κυριαρχούν στη διακόσμηση και τα μεγάλα στρογγυλά τραπέζια να ενισχύουν το παρεΐστικο feeling.

Η κονσόλα αγαπά πολύ τις μαύρες μουσικές, αν και τα Παρασκευοσάββατα γίνεται εκούσια λίγο πιο happy, και παίζει λίγο απ’ όλα. Κατά καιρούς διοργανώνονται events, live και πάρτι, όχι όμως σε εβδομαδιαία βάση. Από τα… αξεπέραστα, το καλοκαιρινό barbecue που απλώνει τις μυρωδιές του σε όλη την πλατεία. Στα upcoming σημειώστε τον Μιχάλη Δέλτα, που παίζει σήμερα Τετάρτη 11/11, τον Lo-Fi και το team του, που θα παίξουν μουσική αποκλειστικά από 45άρια την Κυριακή 15/11, και τον Δημήτρη Παπασπυρόπουλο του Best που θα αναλάβει ως guest DJ τα decks για τα γενέθλια του μαγαζιού.

Η κουζίνα σερβίρει από το μεσημέρι μέχρι τις 20.00 λαχταριστά πιάτα ημέρας που αλλάζουν καθημερινά, αλλά και σπιτικές πίτες από τα χεράκια της μαμάς του Στέλιου, ενός εκ των δύο ιδιοκτητών.

Ο παράδεισος –η μετάφραση του ονόματός του στα περσικά– ανοίγει… και χωρίς αντικλείδι καθημερινά στις 11 το πρωί. Το ποτό κοστίζει 7 ευρώ. Για όποιον δεν μπορεί να θυμηθεί το υπέροχο όνομά του, ο Ηλίας, ο έτερος συνιδιοκτήτης, θυμίζει ότι βρίσκεται «ακριβώς δίπλα στην Πρίζα. Μπορείς να το πεις και Μπαλαντέζα…»

Παρνασσού 3, τηλ.: 210 3210233
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v