Νέα Υόρκη: Το μέσο χωρίς το -σαφές- μήνυμα

Νέα Υόρκη: Το μέσο χωρίς το -σαφές- μήνυμα
Νέα Υόρκη: Το μέσο χωρίς το -σαφές- μήνυμα
Ανάμεσα σε shows συλλογών από ρούχα «υψηλής νοημοσύνης», όπως χαρακτηρίστηκαν, με ευαίσθητα οργανικά υλικά τα οποία είναι αδύνατο να φορέσει μία φυσιολογική γυναίκα, έως μουσειακά (ή θεατρικά) «κομμάτια» τα οποία κοστίζουν… όσο ένα μουσείο, ήταν λίγοι οι σχεδιαστές που πρότειναν κάτι το οποίο μπορεί πράγματι να φτάσει στα ράφια κάποιου καταστήματος.

Από αυτούς, η Carolina Herrera παρουσίασε κάποιες ιδιαίτερα εντυπωσιακές τουαλέτες και σύνολα, ανδρόγυνα στην πλειοψηφία τους αλλά με θηλυκές διαφάνειες. Η Diane Von Furstenberg επανέλαβε το απλό, σαφές μήνυμα τις ανέμελης δεκαετίας του ’60, με γιορτινά, αέρινα φορέματα σε θολά prints, καφτάνια με πεταλούδες και gypsy πλεκτά. Ο νεώτερος Alexander Wang ανέδειξε την αξία της moment-to-moment καταναλώτριας που αγοράζει την Παρασκευή για να φορέσει το Σάββατο, με παντελόνια-βράκες, περφορέ δερμάτινα σορτσάκια του μπάσκετ, τεράστιες τουνίκ και κολάν που μοιάζουν σαν ραμμένα στο χέρι. Τέλος, αίσθηση προκάλεσε η κολεξιόν του λονδρέζου Jonathan Saunders με βασικές ιδέες το στενό, κοντό, μεταξωτό σακάκι ασορτί με την λαμπερή, ντραπέ φούστα και η ζωντανή χρωματικά παλέτα (ο ίδιος έγινε άλλωστε γνωστός ως κολορίστ).

Τα highlights:
- Οι εντυπωσιακές, σχεδόν αρχιτεκτονικές, πλατφόρμες του οίκου Ports 1961 με τα μυτερά τακούνια και τις λεπτομέρειες από σχοινί.
- Τα -στράπλες ως επί το πλείστο- doll dresses του αγαπημένου σχεδιαστή της Michelle Obama, Jason Wu με τα φτερά και τα πούπουλα.
- Η τρίτη σε σειρά κολεξιόν της Victoria Beckham με στρετς ζέρσεϊ τουαλέτες σε πορτοκαλί και navy blue χρώματα που δείχνουν έτοιμες για το κόκκινο χαλί.
- Τα -τύπου ποδηλατικά- σορτσάκια της DKNY (κολλητό από μέσα, ραμμένο απ’έξω).
- Η κολεξιόν του Zac Posen με αναφορές από τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες: 50’s τουαλέτες με έναν ώμο, 60’s διάφανα αδιάβροχα πάνω από φορέματα πουλόβερ, 70’s πλεκτές μάξι φούστες και πολλές 80’s λεπτομέρειες σε marabou jackets (κοντά με μακριά, πολύχρωμη γούνα).

Σύντομη ανακεφαλαίωση με τα καλύτερα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2010

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v