Οδηγός επιβίωσης: Hoteling, νοστιμιές και χορός μέχρι πρωίας

Οδηγός επιβίωσης: Hoteling, νοστιμιές και χορός μέχρι πρωίας
Τι χρειάζεται μια φεστιβαλική εμπειρία για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη; Καλές παραστάσεις. Τις έχουμε. Παράλληλες εκδηλώσεις. Έχουμε και απ’ αυτές. Έναν ενδιαφέροντα προορισμό για τις «εξωσχολικές» δραστηριότητες. Τα είπαμε αυτά. Ξενοδοχεία να χαίρεσαι να επιστρέφεις μετά απ’ όλα αυτά, εστιατόρια και ταβερνάκια να απολαμβάνεις τοπική κουζίνα, ήσυχα μπαράκια να συζητάς την παράσταση μετά, και club να αποβάλεις το overdose κουλτούρας. Τικ σε όλα.

Διαμονή
Η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, όπως και η γύρω περιοχή, διαθέτει πληθώρα εξαιρετικών προτάσεων διαμονής για κάθε γούστο και budget. Καλό είναι οι κρατήσεις να γίνουν νωρίς, καθότι με την έναρξη του φεστιβάλ τα δωμάτια εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού.

Από τις καλύτερες επιλογές για πολυτελή διαμονή είναι τα Filoxenia (Ναυαρίνου, τηλ.: 27210 84213, από 140 ευρώ το δίκλινο με πρωινό) Pharae Palace (Ναυαρίνου – Ρ. Φεραίου, τηλ.: 27210 94420-4, από 98 ευρώ το δίκλινο με πρωινό), και Comfy Boutique Hotel (Κρήτης και Βύρωνος, τηλ.: 27210 90128, από 100 ευρώ το δίκλινο με πρωινό).

Θέλετε και spa να σας ξεκουράσει από το τρέξιμο μεταξύ παραστάσεων, παραλίας και sightseeing; Κλείστε δωμάτιο στο Electra Hotel & Spa (Ψαρών 152 & Μπουμπουλίνας, τηλ.: 27210 99100, από 135 ευρώ το standard δίκλινο δωμάτιο με πρωινό).

Αν αναζητάτε κάτι οικονομικότερο, εξαιρετική επιλογή αποτελεί το Flisvos Hotel (Ναυαρίνου 135, τηλ.: 27210 82177, από 85 ευρώ το δίκλινο με πρωινό), ενώ αν είστε διατεθειμένοι να οδηγείτε μερικά χιλιόμετρα κάθε μέρα, προκειμένου να μείνετε δίπλα στη θάλασσα, το Papanestoras Appartments (τηλ.: 27210 73653) στην Καρδαμύλη προσφέρει όμορφα παραδοσιακά studio στην τιμή των 60 ευρώ.

Νοστιμιές
Για φρέσκα θαλασσινά και μεσογειακές συνταγές με βάση τα παραδοσιακά υλικά, επισκεφθείτε την Κουζίνα της Μεσογείου του Γιάννη Κουμάνη, στη Ναυαρίνου, ενώ για φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από το μεσσηνιακό κόλπο, καθώς και τοπικές παραδοσιακές νοστιμιές κατευθυνθείτε στο Λιμένι, στη διασταύρωση των οδών Χίου και Ποσειδώνος. Για καθένα από αυτά, υπολογίστε περί τα 25 ευρώ το άτομο.

Εξαιρετικά μαγειρευτά και παραδοσιακά πιάτα στην τιμή των 25-30 ευρώ το άτομο θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε στην Ταϋγέτη, στο δρόμο προς Δήμιοβα, με extra bonus η πανοραμική θέα στον κόλπο και την πόλη της Καλαμάτας. Οι λάτρεις του ιταλικού ορκίζονται στο όνομα της τρατορίας Da Francesco, στο 14 της οδού Ποσειδώνος, που σερβίρει γνήσια ιταλικά πιάτα προς 20-25 ευρώ το άτομο, αλλά και του εξίσου αυθεντικού Il Camino. Εξαιρετικό ταβερνάκι στην παραλία είναι το Πέτρινο.

Αν ο δρόμος σας φέρει στην Καρδαμύλη, τα μαγειρευτά της Κυρίας Λέλας της ομώνυμης ταβέρνας είναι must, και οικονομικότατα, αφού όσο και αν προσπαθήσετε δε θα πληρώσετε περισσότερα από 20 ευρώ κατ’ άτομο.

Για απαιτητικούς και κυρίως για όσους το καλό φαγητό δεν είναι ταυτισμένο με την πολυτέλεια, προτείνουμε την "εναλλακτική" ταβέρνα Τζαμάικα στο κέντρο περίπου της Ναυαρίνου. Το Couleur Locale σε όλο του το μεγαλείο: τραπέζια απο κάθε λογής υλικό και προέλευση (θρανία, πλαστικά, παλιές τραπεζαρίες) και καρέκλες στο ίδιο στυλ φιλοξενούνται κάτω από ένα πρόχειρο στέγαστρο. Να σημειώσουμε ότι όλα τα προϊόντα είναι καλλιέργειας των ιδιοκτητών που σερβίρουν ακόμα και το νερό από το δικό τους πηγάδι, ενώ hit εδώ θεωρούνται τα παϊδάκια. Εκτός από νοστιμότατο, το φαγητό είναι και πάμφθηνο, αφού πολύ δύσκολα θα πληρώσετε περισσότερα από 10 ευρώ το άτομο.

Νυχτοπερπατήματα
Αν έχετε ακούσει τη φήμη ότι η Καλαμάτα είναι η πόλη που ποτέ δεν κοιμάται και την πιστέψατε… πολύ καλά κάνατε. Club για ολονύχτιο χορό αλλά και χαλαρά, ρομαντικά μπαράκια εγγυώνται να σας κρατήσουν ξύπνιους μέχρι τις πρώτες –ίσως και τις… δεύτερες– πρωινές ώρες.

Οι φαν της mainstream μουσικής, σημειώστε το Etoile, με extra bonus την πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης, το Aroza και το Sofa Sofa. Οι 30-something λατρεύουν το Καστράκι, ενώ αν προτιμάτε κάτι πιο χαλαρό –για να συζητήσετε και την παράσταση που είδατε– θα κατευθυνθείτε στο Bocca.

Για καφέ το επόμενο πρωί θα πιάσετε τραπέζι στην παραλία: από τα αγαπημένα ντόπιων και επισκεπτών, η Αίγλη και ο Βυθός.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v