Μύκονος: Εαρινή... διαφορά

Μύκονος: Εαρινή... διαφορά
Αν δε σας ενοχλούν οι… φωνασκούσες φοιτητοπαρέες που κατακλύζουν αυτήν την εποχή το νησί, η Μύκονος είναι ιδανική για ένα ανοιξιάτικο weekend. Χωρίς το ποδοπάτημα του Αυγούστου, αλλά και χωρίς τη χειμωνιάτικη ερημιά, με τα πρώτα openings να έχουν ήδη αρχίσει να συζητιούνται στην Αθήνα, και τα μελτέμια να μην έχουν αρχίσει να φυσούν, η φυσική της ομορφιά αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο. Γιατί –κι ας το έχουμε σχεδόν ξεχάσει– η Μύκονος πέρα και πάνω από κοσμική, εκκεντρική, trendsetting και πολύβουη είναι όμορφη. Τώρα πώς θα καταφέρετε να αντισταθείτε στις παραλίες της και να μη χρειαστεί να ζητήσετε αναρρωτική άδεια, είναι ένα πρόβλημα. Ή μια καλή δικαιολογία για να μείνετε περισσότερο.

Βόλτες & αξιοθέατα: Δε θα αρνηθούμε πως, όσο καλά κι αν την ξέρετε, αν βρεθείτε μετά από ένα χρόνο απουσίας για ένα Σαββατοκύριακο στη Μύκονο, η Χώρα θα… καταναλώσει το 90% του χρόνου σας. Αν, μάλιστα, την έχετε συνηθίσει Δεκαπενταύγουστο, πλημμυρισμένη από κόσμο, θα τη βρείτε τελείως διαφορετική, και δε θα χορταίνετε να την περπατάτε. Αν καταφέρετε να ξεκολλήσετε, θα επισκεφθείτε τη γραφική Άνω Μερά, τα μοναστήρια της και το Κάστρο των Γκίζι, το Φανάρι με τη συγκλονιστική θέα στο Αιγαίο και τη Ληνώ, λίγο έξω από τον Πλατύ Γιαλό, για να θαυμάσετε τα ερείπια των τειχών της ελληνιστικής και ρωμαϊκής περιόδου. Και τι θα λέγατε για μια βόλτα απέναντι, στη Δήλο, που κάθε χρόνο ορκίζεστε ότι θα επισκεφθείτε και ποτέ δεν τα καταφέρνετε; Ένας από τους μεγαλύτερους υπαίθριους αρχαιολογικούς χώρους, το ιερό νησί του Απόλλωνα συνδέεται καθημερινά με τη Μύκονο, διαθέτει ένα μοναδικό αρχαιολογικό μουσείο που αξίζει να επισκεφθείτε, ενώ τελεί υπό ειδικό καθεστώς προστασίας, το οποίο απαγορεύει τον ελλιμενισμό σκαφών και τη διανυκτέρευση ατόμων.

Φαγητό: Ίσως η μεγαλύτερη ποικιλία σε κουζίνες, αλλά και οι περισσότερες gourmet επιλογές των Κυκλάδων να βρίσκονται εδώ –και λέμε ίσως, γιατί υπάρχει πάντα και η Σαντορίνη. Ανάμεσα στις καλύτερες, all time classic προτάσεις φιγουράρουν το Sol Y Mar στο Καλό Λιβάδι, για μεσογειακή κουζίνα, το N’Ammos στον Πλατύ Γιαλό για ελληνική και διεθνή και η… σταθερή αξία του Μαθιός στον Τούρλο για σπιτική κουζίνα και εξαιρετικά μαγειρευτά low budget. Οι φαν του Nobu και των ιαπωνικο-περουβιανών σπεσιαλιτέ του –ή όσοι απλά θέλουν να έχουν να διηγούνται ότι το έζησαν κι αυτό– κλείνουν θέση στο Matsuhisa Mykonos, στη Χώρα.

Διαμονή: Απόλυτη πολυτέλεια στο Cavo Tagoo, που ανοίγει για φέτος τις πόρτες του στις 15 Μαΐου (από 240 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο και από 430 ευρώ η σουίτα) low budget story στο πανέμορφο boutique hotel Anemoessa στον Καλαφάτη (από 100 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο και από 160 ευρώ η Junior Suite).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v