Toshiba Tecra A10-11K: Αυστηρά επαγγελματικό

Το νέο μοντέλο της Toshiba προσπαθεί να ενσωματώσει επιδόσεις που απαιτούν οι επαγγελματίες, με ενσωματωμένο 3G modem, δυνατότητα άμεσης εγκατάστασης Windows XP (σαν recovery στο DVD-Rom) και τον νέο επεξεργαστή της Intel.

Η Toshiba ενσωματώνει στη σειρά Tecra όλα τα χαρακτηριστικά της προηγμένης τεχνολογίας φορητών υπολογιστών "Easy Guard", για κορυφαία ασφάλεια δεδομένων και προστασία του συστήματος. Η λειτουργία αυτή περιλαμβάνει ειδικό σχεδιασμό Shock Protection design, προστασία του σκληρού δίσκου με παχύτερο περίβλημα (HDD Protection), αλλά και μηχανισμό απορρόφησης κραδασμών σε περίπτωση βίαιης μετακίνησης, με ενσωματωμένους αισθητήρες επιτάχυνσης (3D accelerometer).

Οι δύο πυρήνες του επεξεργαστή "τρέχουν" στα 1,80 GHz και σε συνδυασμό με τα 2GB μνήμης RAM (που μπορεί να εκτοξευτεί μέχρι τα 8!) προσφέρουν ταχύτητα στις εφαρμογές. Η δικτύωση γίνεται μέσω γρήγορης Gigabit Ethernet σύνδεσης ή νέας γενιάς ασύρματης WiFi (Draft-N) αν έχετε πρόβλημα καλωδίων. Υπάρχει ακόμη τεχνολογία Bluetooth (δεύτερης έκδοσης με EDR) για επικοινωνία με συμβατές συσκευές σε κοντινή απόσταση. Ο χώρος αποθήκευσης του σκληρού δίσκου είναι μεγάλος για τη κατηγορία του και βρίσκεται στα 250GB και το μηχάνημα ανοίγει μονάχα με το άγγιγμα σας (με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος). Ο φορητός διαθέτει κάμερα 1.3 Megapixels, μικρόφωνο, δύο ενσωματωμένα ηχεία, αλλά έχει βάρος 2,80 kg παρά τις σχετικά περιορισμένες διαστάσεις του (361 x 265 x 39,1 mm).

Το μοντέλο θα γίνει διαθέσιμο στην ελληνική αγορά αυτές τις μέρες και η τελική ενδεικτική τιμή του για τη λιανική διάθεση έχει προσδιοριστεί (συμπεριλαμβανομένου φόρου) στα 799 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Toshiba στην ελληνική αγορά δίνει και σε αυτό το μηχάνημα, όπως άλλωστε σχεδόν σε όλα της τα notebook, δύο χρόνια εγγύηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v