Ρομαντικές Έξοδοι

Ρομαντικές Έξοδοι
Ξενοδοχεία, εστιατόρια και clubs προτείνουν διαφορετικούς τρόπους για να περάσετε την πιο ρομαντική μέρα του έτους. Εντυπωσιακά μενού συνοδεία σαμπάνιας, πακέτα διαμονής για εσάς και το αγαπημένο σας πρόσωπο, αλλά και κάθε λογής events διοργανώνονται με αφορμή την μέρα του Αγ. Βαλεντίνου και υπόσχονται να σας κάνουν να περάσετε τις ομορφότερες στιγμές με το έτερόν σας ήμισυ.

Στο ξενοδοχείο Titania ετοιμαστείτε να ζήσετε… τιτάνιες ρομαντικές στιγμές στο Olive Garden και στο εστιατόριο La Brasserie. Στη ρομαντική ατμόσφαιρα του εστιατορίου OLIVE GARDEN, υπό το φως των κεριών και με θέα την Ακρόπολη, στον 11ο όροφο του ξενοδοχείου απολαύστε ένα ειδικό εορταστικό Μενού (6 πιάτων) που ετοίμασε ο σεφ, για τη συγκεκριμένη νύχτα, συνοδεία ρομαντικών μελωδιών και Love songs από το ντουέτο του ξενοδοχείου. Το μενού θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και Τραγανές Καρδιές Σαλατικών με καπνιστό χέλι, scallops και καραβίδες, Ραβιόλι γεμιστό με Καβούρι σε ελαφριά σάλτσα από παντζάρι σε άρωμα τρούφας, Φιλέτο Ελαφιού και Στήθος Πάπιας. Τιμή € 78,00 / άτομο.

Όσοι επιλέξετε να μοιραστείτε την ημέρα αυτή με αγαπημένα πρόσωπα, και με όλη την οικογένεια, το εστιατόριο LA BRASSERIE στο Lobby του Ξενοδοχείου θα έχει στη διάθεση σας, για γεύμα η δείπνο, ένα γευστικότατο μενού σχεδιασμένο ειδικά για την ιδιαίτερη αυτή ημέρα. Τιμή € 38,00 / άτομο. Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Μαιτρ του “OLIVE GARDEN” και της “LA BRASSERIE, στο τηλέφωνο 210-3326000.

Το ξενοδοχείο Πεντελικόν στην Κηφισιά μας καλεί να νιώσουμε τον έρωτα με την πρώτη… δαγκωματιά στα δύο εξαιρετικά εστιατόρια Vardis και La Terasse. Στο Vardis το μενού θα περιλαμβάνει χτένια με προσούτο και μανιτάρια φρικασέ, ραβιόλι από σπανάκι με αστακό και σαφράν καθώς και νουαζέτες από αρνάκι με τάρτα πατάτας και καραμελωμένα καρότα. Τιμή 110€ το άτομο. Στο La Terasse θα απολαύσετε μεταξύ άλλων βελουτέ σελινόριζας με καραβίδα, γλώσσα ποσέ με σαμπάνια και φιλέτο μοσχαράκι γάλακτος, με 85€ το άτομο. Και στις δύο περιπτώσεις έχετε δωρεάν πάρκινγκ. Αν τώρα θέλετε να συνεχίσετε την βραδιά σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, τότε μπορείτε να περάσετε ένα από τα πιο ρομαντικά σαββατοκύριακα με 150€ και 180€ στα δωμάτια και τις σοφίτες του ξενοδοχείου αντίστοιχα. Στις τιμές συμπεριλαμβάνονται σαμπάνια, ρομαντικά διακοσμημένη μπανιέρα και πλούσιο αμερικάνικο πρωινό. Για κρατήσεις 2106230650.

Το ξενοδοχείο St. George Lycabettus ζήστε την εμπειρία ενός tete-a-tete dinner στο πολυβραβευμένο με Χρυσό Σκούφο restaurant Le Grand Balcon με χιλιάδες κεριά και τη συναρπαστική θέα της Αθήνας. Το μενού επιμελούνται ο chef Ettore Botrini και ο executive chef Βασίλης Μήλιος. Τιμή: 90 €. Επίσης στο Στο Frame bar restaurant ο Βασίλης Μήλιος συνθέτει με ευρηματικό τρόπο το πιο ερωτικό μενού της πόλης.Τιμή: 70 €. Επίσης στα decks του Frame, θα βρίσκεται ο dj Frankie Valentine. Τέλος, στο Sensia Spa & Gym Studio μπορείτε να απολαύσετε την εντελώς καινούρια Golden Spa Therapy για να «λάμπετε» την βραδιά της αγάπης, ταξιδεύοντας παράλληλα μέσα από τον κόσμο των αισθήσεων, σε μια όαση αρμονικής ροής της ενέργειας σώματος και νου. Για κρατήσεις τηλ. 210-7290711.

Tο Elefsina Hotel αφιερώνει όλο τον Φεβρουάριο στον έρωτα και τη σοκολάτα. Από τις 14 Φεβρουαρίου και κάθε Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, ξεκινήστε τις ημέρες
σας όσο πιο γλυκά γίνεται με ένα σοκολατένιο πρωινό, με € 15/άτομο και για τα παιδιά έως 7 ετών με € 7. Ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου το εστιατόριο ΤΟ ΣΤΑΧΥ στρώνει τραπέζι για δύο και δημιουργεί μοναδικές gourmet προτάσεις προσκαλώντας σας να απολαύσετε ένα τρυφερό tet a tet με το αγαπημένο σας πρόσωπο. Μενού € 25 / άτομο. Ενώ αν θέλετε μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στα πακέτα διαμονής του ξενοδοχείου για αξέχαστες ρομαντικές στιγμές: Love Weekend (13-14/02) με 2ήμερη διαμονή σε σουίτα, gift basket (με σαμπάνια, φράουλες, σοκολατάκια, λουλούδια, ), δείπνο για δύο στο εστιατόριο “Το Στάχυ” με exclusive Valentine Menu και πρωινό στο δωμάτιο ή Romance Escape (Σάββατο 14/02) με όλα τα παραπάνω αλλά για μία και μόνο βραδιά. Πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 210 5589700.

Το Hilton Athens προσφέρει δείπνο για δύο με ζωντανή μουσική στο εστιατόριο Βυζαντινό με 120€ το άτομο, ενώ αν θέλετε κάτι πιο special τότε επιλέξτε το πακέτο διαμονής που θα περιλαμβάνει δείπνο στο Βυζαντινό, διανυκτέρευση στις 14/2 με πρωινό και πρόσβαση στο Hiltonia Fitness & Welness Club (θερμαινόμενη πισίνα, γυμναστήριο, σάουνα και χαμάμ) για τις 14 και 15/02. Τιμή 189€ το άτομο. Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 2107281100.

Η αλυσίδα των Classical Hotels μας καλεί σε τρία πολυτελή ξενοδοχεία για να ζήσουμε την γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου όπως της αρμόζει. Στο King George Palace το μενού θα περιλαμβάνει σολομό Balik και χαβιάρι, ραβιόλι με αστακό σε βελούδινη σάλτσα, σορμπέ φράουλα και φιλέτο από μοσχαράκι γάλατος με φουά γκρα στα 160€ το άτομο. Το δείπνο θα συνοδεύεται με ζωντανή μουσική από την Τυμπώ και την Αναστασία Λίνα. Αν κλείσετε και δωμάτιο (195€ το άτομο) τότε θα έχετε και 40€ έκπτωση στην τιμή του δείπνου. Στο Makedonia Palace το μενού θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σκαλόπς με πατάτες και μανιτάρια μορέλ, σορμπέ σαγκουίνι με κουμ κουάτ, μοσχαράκι γάλακτος σε πλούσια σάλτσα φασκόμηλου με παλαιωμένο ξύδι και φύλλα σοκολάτας με μους εσπρέσσο. Τιμή 96€ το άτομο. Τιμή με άφθονη ροζέ σαμπάνια Moet 150€. Η τιμή του δωματίου είναι 145€ και κλείνοντάς το θα έχετε έκπτωση 20€ στην τιμή του δείπνου.

Το Intercontinental μας καλεί να περάσουμε μαζί του την πιο ρομαντική βραδιά του έτους στο εστιατόριο Premiere με θέα την Ακρόπολη και συντροφιά με ένα ποτήρι σαμπάνια Nicolas Feulliate. Τιμή 85€. Για τους… post modern ερωτευμένους υπάρχει η επιλογή του cafezoe με πλούσιο μπουφέ και ζωντανή μουσική με 65€ το άτομο. Τέλος, σε όσους επιλέξουν ένα από τα δύο εστιατόρια για την βραδιά του Αγ. Βαλεντίνου, το ξενοδοχείο προσφέρει 20% έκπτωση σε όλες τις θεραπείες του l –Spa. Το deluxe δωμάτιο κοστίζει 160€, ενώ η Junior suite 240€. Στις παραπάνω τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται φόρος 11.8%. Για κρατήσεις καλέστε στο 2109206000. 
 
Τέλος, στο Vouliagmeni Suites το ρομαντικό δείπνο θα περιέχει καραβιδοουρές σε πράσινη σαλάτα με ραβιγκότ κάπαρης, σορμπε κόκκινων φρούτων, μενταγιόν από φιλετάκια μόσχου με σάλτσα από κρασί και για επιδόρπιο Pavlova με καρδούλα απόμαρέγκα και αφράτη κρέμα. Τιμή 88€ το άτομο, ενώ αν θέλετε και άφθονη σαμπάνια θα σας κοστίσει 140€ συνολικά. Τέλος, το δωμάτιο για εκείνη την μέρα είναι 115€ και αν κλείσετε θα έχετε και 20€ έκπτωση στο δείπνο σας. Για κρατήσεις στα classical hotels καλέστε στο 8011121021.

Η Μεγάλη Βρετανία γιορτάζει την ημέρα των ερωτευμένων στο εστιατόριο GB Corner με Crème brulée από φουά γκρα με αφρό πράσινου μήλου και καραβίδες στη σχάρα, Μενταγιόν από μοσχάρι σε κρούστα από μαύρη τρούφα, παστινάκη με άρωμα μαύρης τρούφας και γλάσο Βουργουνδίας και πολλές ακόμα εκλεκτές γευστικές προτάσεις. Τιμή: 90€ το άτομο. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε το δείπνο σας στο GB Roof Garden με τη μοναδική θέα της Ακρόπολης. Το μενού θα περιέχει μεταξύ άλλων Γαρίδες πανέ γκρατιναρισμένες πάνω σε φύλλα από σπανάκι και σος χαβιάρι και Φιλέτο από μοσχάρι στη σχάρα σε στυλ «Rossini» πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με φουά γκρα και σος από τρούφα και κόκκινο κρασί. Τιμή 120€ το άτομο. Στις τιμές περιλαμβάνεται ένα ποτήρι σαμπάνιας Moët & Chandon Brut Imperial “Fleur des Hibiscus”.

Τέλος, επωφεληθείτε της ρομαντικής προσφοράς του ξενοδοχείου και διανυκτερεύστε σε ένα από τα Deluxe δωμάτια με την εκπληκτική θέα της πόλης. Οι τιμές ξεκινάνε από €340. Για πληροφορίες και κρατήσεις τηλ. 210 3330800.

Μία Grand Valentine’ s βραδιά έχει ετοιμάσει το διακεκριμένο εστιατόριο «Κοχύλια» στο Grand Resort Lagonissi για την ημέρα των ερωτευμένων. Απολαύστε τρυφερές, ρομαντικές στιγμές και εξαιρετικές gourmet επιλογές. Τιμή κατά άτομο 95€. Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 22910 76000.

Συνδυάζοντας το fine dining με το fine clubbing το Baraonda θα σερβίρει ένα ιδιαίτερο μενού που έχει σχεδιαστεί από το βραβευμένο Chef Μιχάλη Ντουνέτα ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων. η βραδιά ξεκινάει με ένα ποτήρι “Moet” με ζαχαρωμένο τριαντάφυλλο το οποίο θα προετοιμάσει τον ουρανίσκο για τη συνέχεια.. Οι αισθήσεις αρχίζουν να ταξιδεύουν με τα πλούσια ορεκτικά, όπως κρέμα μαϊντανού με στήθος ορτυκιού, αρωματισμένο με λάδι λεβάντας και πολύχρωμες μαργαρίτες, κανελόνι λαχανικών με καβούρι, μάνγκο, παπάγια και dressing πικάντικου πορτοκαλιού, ριζότο με φράουλες και σαμπάνια, γαρίδα καπνιστή σε πιτάκι lemon grass με σάλτσα αστακού και λαχανικά αρωματισμένα με λάδι βανίλιας και Σορμπέ Μανταρινιού για το τέλος. Τσόχα 43, Αθήνα. Τηλ κρατήσεων 210644308.

Το πιο δυνατό comeback του γαστριμαργικού χάρτη της Αθήνας, το κλασικό εστιατόριο DIONYSOS, υπόσχεται μια μοναδική βραδιά για τους ερωτευμένους, κάτω από τη λάμψη της Ακρόπολης. Υπό την επιμέλεια του πολυβραβευμένου Chef Μιχάλη Ντουνέτα απολαύστε ένα υπέροχο γαστριμαργικό ταξίδι για δύο, ξεκινώντας με ένα ποτήρι σαμπάνιας με ζαχαρωμένο τριαντάφυλλο. Η συνέχεια εξίσου ιδιαίτερη με σούπα ρίζας μαϊντανού με καβούρι και ραβιόλι σολομού και πολύχρωμες καλεντούλες, στρείδι με σπαράγγι, μοσχολέμονο, λιαστή και φρέσκια ντομάτα και άρωμα τρούφας, γαρίδα σε κρούστα πορτοκαλιού με γλάσσο ροδιού, φιλέτο σολομού σε κρέμα τοπιναμπουρ και σάλτσα καραβίδας και πολλά ακόμα. Τιμή ανά άτομο : 90 € (χωρίς κρασί). Ροβέρτου Γκάλι 43, τηλ. 210 9233182/210 9231936.

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι και στο Μάνη-Μάνη (Φαλήρου 10, Κουκάκι, 210 9218180). Ξεκινήστε φλερτάροντας με το Βελουτέ Πατάτας Με Λάδι Τρούφας, ενώ η Σαλάτα Με Κατσικίσιο Τυρί, Τυλιγμένο Σε Φύλλο Καταΐφι & Πέστο Λιαστής Ντομάτας σας…κλείνει αχόρταγα το μάτι! Προχωρώντας στο κυρίως πιάτο το Ριζότο Με Φρούτα Της Θάλασσας, σας δίνει όρκους αιώνιας νοστιμιάς, ενώ στο τέλος η Μους Σοκολάτας Με Φρούτα Του Πάθους έρχεται να αναθερμάνει την πιο γλυκιά σχέση που είχατε ποτέ! Τιμή 35€ το άτομο.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v