Δώρα 2008: 40 ιδέες από 9 μέχρι 199 ευρώ

Περιδιαβαίνουμε τις (ηλεκτρονικές και πραγματικές) αγορές, ξετρυπώνουμε προσφορές και συγκεντρώνουμε σαράντα ιδέες δώρων για τον άνδρα, τη γυναίκα, το παιδί και το σπίτι. Γιατί καμία οικονομική κρίση δε θα μας πτοήσει τα φετινά Χριστούγεννα.
Δώρα 2008: 40 ιδέες από 9 μέχρι 199 ευρώ
των Έλενας Μπούλια, Ηρώς Κουνάδη

Όλοι μιλούν για οικονομική κρίση και δεν έχουν άδικο. Με μερικές σύντομες βόλτες που κάναμε στα μαγαζιά τις τελευταίες μέρες, οι τιμές των ρούχων και των αξεσουάρ είναι αρκετά τσιμπημένες, ενώ τα είδη χριστουγεννιάτικης διακόσμησης είναι πραγματικά ακριβά. Από την άλλη, όμως, δεν πρέπει να αφήσουμε τη μιζέρια και την γκρίνια να μας πάρουν από κάτω τέτοιες γιορτινές μέρες και -κακά τα ψέματα- όλοι μας θέλουμε, πέραν των συνθηκών, να πάρουμε και να δώσουμε δώρα, σύμφωνα με το έθιμο.

Γι’αυτό σκεφτόμαστε και ψωνίζουμε έξυπνα. Επιλέγουμε να κάνουμε αγορές από καταστήματα που έχουν ήδη βάλει κάποιες προσφορές. Αν θέλουμε να πάρουμε κάποιο ακριβό δώρο στον εαυτό μας, κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου που θα ξεκινήσουν φέτος οι εκπτώσεις –οι οποίες αναμένονται να είναι πιο συμφέρουσες από κάθε άλλη χρονιά. Όπου μπορούμε κάνουμε «παζάρια». Δε διστάζουμε να διαπραγματευτούμε καλύτερη τιμή σε κάτι που μας φαίνεται κάπως ακριβό, ειδικά αν πρόκειται να πληρώσουμε μετρητοίς. Πιστέψτε μας, αυτές τις μέρες δεν είναι λίγοι οι καταστηματάρχες που θα δεχτούν να συμφωνήσουν προκειμένου να πουλήσουν.

Τέλος, παίρνουμε ιδέες για δώρα από το εκτενές Αφιέρωμα του In2life, με 40 συνολικά προτάσεις δώρων για τον άνδρα, την γυναίκα, το παιδί και το σπίτι. Τις συγκεντρώσαμε με ιδιαίτερη προσοχή στις τιμές. Φροντίσαμε να συμπεριλάβουμε δώρα σε προσφορά ή σε έκπτωση, αλλά κυρίως λάβαμε υπ’όψιν μας τον προσωπικό παράγοντα. Τι θα μας άρεσε να μας δωρίσουν; Τι θα είχαμε ανάγκη; Τι θα μας εντυπωσίαζε;

Κάπως έτσι καταλήξαμε στα τέσσερα υποθέματα που θα βρείτε στα δεξιά αυτού του άρθρου και ελπίζουμε πραγματικά να σας φανούν χρήσιμα. Καλές χριστουγεννιάτικες αγορές, λοιπόν, πάντα με σκέψη και φαντασία!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v