Curves: Ολοκληρωμένη άσκηση σε 30'

Curves: Ολοκληρωμένη άσκηση σε 30
 Η 5η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως έχει αποκτήσει ένα μεγάλο δίκτυο γυμναστηρίων και στην Ελλάδα. Στην Αττική αριθμούν 24 καταστήματα, ενώ στην επαρχία 11. Η φιλοσοφία των γυμναστηρίων Curves βασίζεται στην πρωτοποριακή μέθοδο «γυμναστική σε 30 μόνο λεπτά», προσαρμοσμένη ειδικά για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σύγχρονης γυναίκας. Ακούγεται αδύνατο. Και όμως είναι πραγματικότητα. Το δοκιμάσαμε μάλιστα κατά την διάρκεια της επίσκεψή μας στο Curves του Χαλανδρίου. Σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον συνομιλήσαμε με την υπεύθυνη των Curves κα. Μαρίνα Χρυσάνθου, η οποία επίσης είναι υπεύθυνη και για τα Curves της Κύπρου, της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας.

Ο χώρος είναι σχετικά μικρός με μία κεντρική αίθουσα στην οποία είναι τοποθετημένα σε κύκλο 8 όργανα, ένα για κάθε μυϊκή ομάδα καθώς και ένα ακόμα για stretching (διατάσεις). Στο ακριβώς δίπλα δωμάτιο βρίσκονται τα αποδυτήρια και τα ντους. Η πρώτη προπόνηση γίνεται κατόπιν ραντεβού και περιλαμβάνει μία πρώτη επαφή με τα όργανα και την μέθοδο εκγύμνασης, από κει και μετά οι πελάτισσες είναι ελεύθερες να προσέλθουν όποια ώρα και μέρα θελήσουν (οι ώρες λειτουργίας ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή). Όσο μικρή και αν είναι η αίθουσα, τόσο πιο έντονη φαίνεται να είναι η προπόνηση. Μα μπορούν 8 υδραυλικά όργανα να αντικαταστήσουν την προπόνηση με βάρη; Αναρωτηθήκαμε. Μπορούν, είναι η απάντηση. Αρκεί η προπόνηση να είναι συνεχόμενη και σε γρήγορη ταχύτητα. Όλα τα κέντρα είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα υδραυλικής αντίστασης ειδικά σχεδιασμένα για να συνεργάζονται αρμονικά με το γυναικείο σώμα και καλύπτουν όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα φυσικής κατάστασης.

Η πρωτοτυπία και το «δυνατό σημείο» των Curves είναι ότι με την βοήθεια των μηχανημάτων επιτυγχάνεται η μυϊκή ενδυνάμωση ταυτόχρονα με την καρδιοαγγειακή άσκηση. Αν και η αλυσίδα απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε γυναίκες, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι σαν άντρες τα «βρήκαμε σκούρα» όταν χρειάστηκε να δοκιμάσουμε σε γρήγορη ταχύτητα το μηχάνημα στήθους-πλάτης. Η αντίσταση ανεβαίνει ανάλογα με την ταχύτητα της κίνησης καθιστώντας την άσκηση αρκετά απαιτητική.

Οι πελάτισσες κάθε μήνα υπόκεινται σε λιπομέτρηση και ανάλυση σώματος. Μάλιστα, η γυναίκα που θα χάσει τα περισσότερα κιλά σημειώνοντας την μεγαλύτερη πρόοδο, γίνεται «το αστέρι του μήνα». Επιβραβεύεται δηλαδή για τις προσπάθειές της. Μια αρκετά πρωτότυπη μέθοδος ψυχολογικής υποστήριξης που δίνει κίνητρα για μεγαλύτερη προσπάθεια. Καθ’όλη την διάρκεια της άσκησης υπάρχει συνεχόμενη επίβλεψη από ειδικευμένη γυμνάστρια, η οποία παρακολουθεί και τους καρδιακούς παλμούς.

Οι εργαζόμενες –και όχι μόνο– γυναίκες, μάλλον βρήκαν τον… δάσκαλό τους στα Curves, μιας και έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για αυτές. Σε ένα prive και φιλικό περιβάλλον έχουν την δυνατότητα να γυμναστούν και παράλληλα να διασκεδάσουν. Να βελτιώσουν την φυσική τους κατάσταση και να τονώσουν το μυϊκό τους σύστημα. Όλα σε 30 λεπτά.
Το πιο δημοφιλές πακέτο και με τα περισσότερα πλεονεκτήματα κοστίζει 39€ τον μήνα και συμπεριλαμβάνει άδεια εισόδου σε όλα τα Curves Ελλάδας και εξωτερικού.

Περιοχές: Άνω Γλυφάδα, Άγιο Δημήτριο, Αγία Παρασκευή, Άγιο Στέφανο, Αιγάλεω, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Γέρακα, Ζωγράφου, Κορωπί, Μαρούσι, Μελίσσια, Μενίδι, Νέα Ερυθραία, Νέο Ηράκλειο, Νέο Κόσμο, Παγκράτι, Παλαιό Φάληρο, Παλλήνη, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Χαλάνδρι, Χολαργό.
Ευχαριστούμε πολύ την κα. Τάνια από τα Curves Χαλανδρίου και την κα. Μαρίνα Χρυσάνθου για την κατατοπιστική βοήθειά τους.

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα των γυμναστηρίων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v