5 notebooks για ενημερωμένους επαγγελματίες

Με τη νέα επιχειρηματική σεζόν να έχει ήδη ξεκινήσει, ένας ολοκαίνουργιος φορητός υπολογιστής είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για επαγγελματική άνεση και λειτουργικότητα. Σας παρουσιάζουμε τους πέντε καλύτερους και ομορφότερους της αγοράς.
5 notebooks για ενημερωμένους επαγγελματίες
του Πάρη Καπράλου

Η «σχολική χρονιά» ξεκινά και μαζί -μετά το τέλος της θερινής ραστώνης- και η νέα επιχειρηματική σεζόν. Για να ξεκινήσει καλά και δυναμικά η νέα σεζόν είναι η κατάλληλη ώρα να αναλογιστείτε το ενδεχόμενο να ανανεώσετε το inventory σας σε εξοπλισμό που σας στηρίζει καθημερινά στην εργασία σας. Αυτό σημαίνει σίγουρα νέο φορητό υπολογιστή. Σας παρουσιάζουμε τις πέντε καλύτερες και ομορφότερες λύσεις που θα βρείτε στην αγορά αυτό τον μήνα –διότι καλό πράγμα η λειτουργικότητα αλλά χωρίς εργονομία και στυλ καμιά φορά πάει χαμένη...

Το τρίο «ευελιξία, ταχύτητα, χωρητικότητα» κυριαρχεί στους υπολογιστές τα τελευταία χρόνια. Αλλά παρόλα αυτά δεν είναι ο «βασιλιάς». Ο «βασιλιάς» είναι η φορητότητα, η «βασίλισσα» είναι η ευχρηστία κι αν συνεχίσουμε έτσι με αυτό το άρθρο θα νομίζετε ότι μιλάμε για τη βασιλική αυλή ή για μια σκακιέρα! Στο πλαίσιο της φορητότητας θα προτείναμε να μην είστε υπερβολικοί: ζητάτε κάτι που να μεταφέρεται εύκολα αλλά όχι κάτι που να μπαίνει στη τσέπη του σακακιού σας χωρίς να τη τσαλακώνει, διότι τότε δεν μιλάμε για υπολογιστή. με δυο λόγια, καλό είναι να είστε ρεαλιστές, τουλάχιστον με τα «εργαλεία» της δουλειάς σας.

Ως προς το βάρος και τις διαστάσεις σημαντικό ρόλο παίζουν η οθόνη και οι λειτουργίες που χρειάζεστε. Έτσι ένας επαγγελματίας του ήχου και της εικόνας θα αγοράσει τρέχοντας το νέο Apple MacBook Pro κι ας ζυγίζει 3 και κάτι κιλά, βάρος εκπληκτικά μικρό για τις διαστάσεις του και τις δυνατότητες του, ενώ ο manager θα επιλέξει κάτι ελαφρύτερο, πιθανώς κοντά στο 1 - 1,5 κιλό, με κριτήριο τη πλήρη συνδεσιμότητα, τη ταχύτητα και την εμφάνιση.

Tips & Tricks
Δώστε σημασία στην ποιότητα κατασκευής, αλλά μην είστε υπερβολικοί. Αναλογιστείτε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι φορητοί υπολογιστές ακόμα και οι καλύτεροι, έχουν φτιαχτεί με συγκεκριμένες προδιαγραφές που προβλέπουν να λειτουργούν άρτια για 2+1 χρόνια στη καλύτερη περίπτωση. βεβαίως, έχει σημασία στη καθημερινή χρήση το κατά πόσο το κάτω μέρος ενός φορητού υπολογιστή «πιέζεται» εύκολα προς τα μέσα ή όχι. Έχει σημασία η «πλάτη» της οθόνης να είναι σκληρή και να μη χαράσσεται μόνο και μόνο επειδή βάλατε πρόχειρα τον φορητό σας υπολογιστή στην επαγγελματική σας τσάντα μαζί με ένα στυλό.

Μη κάνετε πειράματα, εφόσον από τον υπολογιστή που θα αγοράσετε εξαρτάται η δουλειά σας και η ψυχική σας ηρεμία. Μη χρησιμοποιείτε ό,τι «πειρατικό» λογισμικό σας δίνουν γνωστοί και φίλοι σε αυτό τον υπολογιστή, αγοράστε ένα καλό και ακριβό antivirus όχι με κριτήριο το πόσο κάνει αλλά με κριτήριο το τι κάνει. Μη χρησιμοποιείτε «εναλλακτικά» λειτουργικά συστήματα-εφόσον δεν γνωρίζετε αρκετά από πληροφορική, διότι είναι πιθανό ότι θα βρεθείτε να λύνετε πολλά προβλήματα που θα προτιμούσατε να μην σας απασχολούν.

Τέλος, δώστε σημασία στο service. Στα ακριβότερα μοντέλα φορητών υπολογιστών –και πιστέψτε με τα ελαφρύτερα και συγχρόνως καλύτερα μηχανήματα είναι και τα ακριβότερα συνήθως- πολλές εταιρείες (αλλά όχι όλες) δίνουν ξεχωριστές δυνατότητες για το service, όπως παραλαβή της συσκευής από το σημείο της προτίμησης σας, εγγύηση επιδιόρθωσης σε μικρό χρονικό διάστημα, κλπ. Αναζητήστε αυτού του είδους τις πληροφορίες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v