5 τρελά gadgets που θα λατρέψετε

Περισσότερο πρωτότυπα και λιγότερο χρηστικά, εκτός αν είστε ο James Bond ή κάποιος υπερ-ήρωας, τα πιο πρωτότυπα gadgets της (ελληνικής) αγοράς δημιουργήθηκαν για να μας θυμίζουν πού μπορεί να φτάσει η τεχνολογία όταν έχει κέφια.
5 τρελά gadgets που θα λατρέψετε
του Πάρη Καπράλου

Τα gadgets, δηλαδή οι συσκευές που ενσωματώνουν πολλή σύγχρονη τεχνολογία για να καλύψουν περίεργες ανάγκες με παράξενο συχνά τρόπο, έχουν χαρακτηριστεί κατά καιρούς ως «το αλάτι και το πιπέρι της τεχνολογίας». Όπως πολλές άλλες συσκευές τεχνολογίας, ρόλος τους είναι να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη και στις περισσότερες περιπτώσεις στη σημερινή εποχή, οι κατασκευαστές τους προσπαθούν να το κάνουν με στυλ και άψογο σχεδιασμό, χωρίς όμως να χάνουν τη παιχνιδιάρικη διάσταση που έχουν. Βρήκαμε μερικά από αυτά τα διασκεδαστικά και ενίοτε χρήσιμα αντικείμενα και σας τα παρουσιάζουμε. Ίσως βρείτε το άρθρο μας λιγότερο χρηστικό από προηγούμενα, αλλά δεν θα δεχτούμε υπαινιγμούς ότι πάσχει από πλευράς πρωτοτυπίας.

Πάντως, καλό θα ήταν να προσέχετε λίγο σχετικά με το τι αγοράζετε και από που σε αυτό το είδος συσκευών. Πολύ συχνά κάποια gadgets συνοδεύονται από το «βαρύ» όνομα μιας εταιρείας που συνήθως κάνει κάτι καλά, αλλά ίσως αυτό που κάνει καλά να μην έχει καμία σχέση με το είδος της συσκευής πάνω στην οποία θα φιγουράρει το όνομα της. Καλό είναι, επίσης, να κάνετε μία και μόνη «κακή» (για τον έμπορο) ή «καλή» (για την τσέπη σας) ερώτηση: «ΑΝ χαλάσει με τι εγγύηση καλύπτεται? Που το πηγαίνω για να μου το φτιάξουν? Μπορείτε να το αντικαταστήσετε?» Θυμηθείτε αυτή τη συμβουλή, και θα είσαστε πάντα χαρούμενοι με τις περίεργες συσκευές που θα έχετε αγοράσει.

Επίσης -αν σας ενδιαφέρει η μακροβιότητα του gadget που θα αγοράσετε- καλό θα ήταν να μην αγοράζετε gadgets από μικρά και τοπικά καταστήματα, αλλά να προτιμάτε τις αλυσίδες και τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Ο λόγος είναι ότι μία αλυσίδα καταστημάτων κρατά επί μακρόν τα στοιχεία και τα ίχνη των προμηθευτών της, αντίθετα με ένα μεμονωμένο κατάστημα το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις 6 μήνες μετά την αγορά σας θα σας απαντήσει «δεν συνεργαζόμαστε πλέον με τον ΧΧΧΧ προμηθευτή».

Μερικές πολύ καλές προτάσεις σε αυτή τη κατηγορία προϊόντων θα συναντήσετε σε ηλεκτρονικά καταστήματα. Το παραπάνω ερώτημα μπορείτε να το υποβάλλετε και εκεί, στις ειδικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δίνουν τα web sites, αναφέροντας τον πλήρη τίτλο με τον οποίο εμφανίζεται η συσκευή καταχωρημένη στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ή τον αριθμό αναφοράς, σε περίπτωση βεβαίως που τα στοιχεία της εγγύησης δεν αναγράφονται. Αρκετά αντικείμενα αυτού του είδους εισάγονται απευθείας από τα ηλεκτρονικά καταστήματα. Κλασσική περίπτωση είναι το eshop.gr αν και αναζητώντας gadgets θα βρείτε και πολλά άλλα μικρότερα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v