VW EOS: Κοσμοπολίτικο και γοητευτικό

To VW EOS είναι ήδη αρκετά δημοφιλές στην κατηγορία του επιτυγχάνοντας ικανοποιητικές πωλήσεις, παρά τον σκληρό ανταγωνισμό και σε ορισμένες εκδόσεις την τσουχτερή τιμή αγοράς.

Αποτελεί το πρώτο μοντέλο της γερμανικής αυτοκινοβιομηχανίας με σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, με την τελευταία να παρουσιάζει μια ιδιομορφία: «Σπάει» σε δύο σημεία με το πρώτο ”μισό” να λειτουργεί ως ηλιοροφή.

Έτσι οι επιβάτες μπορεί να βρεθούν σε ένα cabriolet σε ένα coupe ή σε ένα coupe με ένα κομμάτι της οροφής ανοικτό. Η τελευταία χρειάζεται 25 sec για να καλυφθεί στο πορτ – μπαγκάζ.

Η ευρεία γκάμα κινητήρων που διαθέτει και στο EOS η VW δίνει πολλές επιλογές στον υποψήφιο αγοραστή: Η μικρότερη έκδοση ξεκινά από τα 1,4 λίτρα και τους 122 ίππους, ακολουθεί το μοτέρ των 2,0 λίτρων με τα 150 άλογα, ενώ τη γκάμα συμπληρώνει το σύνολο των 2,0 λίτρων, που όμως αποδίδουν 200 άλογα. Εννοείται πως όλα τα μοτέρ είναι υπερτροφοδοτούμενα (TFSI).

[Βίντεο με το Eos]

Όπως και τα περισσότερα μοντέλα της κατηγορίας μοιράζεται κοινό ή σχεδόν κοινό εσωτερικό με το απλό μοντέλο, εν προκειμένω το Golf V. Στοιχείο βέβαια κάθε άλλο παρά επιλήψιμο δεδομένης της αξιοπιστίας και της ποιότητας κατασκευής του Golf.

Οι τιμές του ξεκινούν από τα περίπου 25.070 ευρώ για το μοντέλο με τον κινητήρα των 1,4 λίτρων και φθάνουν έως τα 44.610 με το μοτέρ των 3,2 λίτρων (250 άλογα) και το κιβώτιο ταχυτήτων DSG.

To VW έχει ως δυνατά σημεία την αξιοπιστία των οχημάτων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, την όμορφη σχεδίαση, τους ισχυρούς και τεχνολογικά εξελιγμένους κινητήρες αλλά και την (λογικά) υψηλή τιμή μεταπώλησης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v