Mercedes SLK: Σαγηνευτική πολυτέλεια

Mercedes SLK: Σαγηνευτική πολυτέλεια
Η Mercedes SLK είναι το πιο περιζήτητο μοντέλο στο upper class κομμάτι της κατηγορίας και όχι αδίκως: Με εμφάνιση που παραπέμπει σε λίγο από SLR, επιδόσεις, ποιότητα κατασκευής και υψηλή τιμή μεταπώλησης.

Μάλιστα αυτή την περίοδο η SLK υφίσταται μια ανανέωση αισθητική αλλά και μηχανική. Οι αλλαγές αφορούν, μεταξύ άλλων, τον αεροδυναμικό διαχύτη στο πίσω μέρος αλλά και τους νέους σε σχεδίαση καθρέπτες.

Παράλληλα εφοδιάζεται με το μηχανικό σύνολο των 1,8 λίτρων και των 184 αλόγων. Οι υπόλοιπες επιλογές σε ό,τι έχει να κάνει με τον κινητήρα περιλαμβάνουν μοτέρ 3,0 λίτρων (280 ίπποι), 3,5 λίτρων (305 άλογα) και το κορυφαίο σύνολο των 5,5 λίτρων με τα 360 άλογα. Η οροφή είναι πλήρως αυτόματη και απαιτεί 22 δευτερόλεπτα για άνοιγμα/κλείσιμο.

[Βίντεο με τη νέα Mercedes SLK]

Στο δρόμο το μοντέλο ίσως να μην προδιαθέτει για μια σπορ οδήγηση όσο θεωρητικά μπορεί ένα Nissan 350Z ή ένα Mazda MX-5 είναι όμως γρήγορο και δεν θα απογοητεύσει τον οδηγό. Άλλωστε η επιλογή του συγκεκριμένου οχήματος δεν αφορά τόσο την παιχνιδιάρικη οδήγηση όσο το συνδυασμό άλλων στοιχείων, στα οποία η SLK είναι πράγματι εξαιρετική.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φθηνή. Οι τιμές αγοράς ξεκινούν από τα 49.000 ευρώ και ανάλογα με τις διαθέσεις και το πόσο βαθιά θέλει να βάλει το χέρι στην τσέπη ο αγοραστής μπορεί να ξεπεράσουν τα 94.000.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v