Edmond A. Pinczowski: "Οι Έλληνες έχουν τον τρόπο να ζουν τη ζωή σε όλη της την έκταση"

Πώς βρεθήκατε στην Ελλάδα; H επιλογή υπήρξε τυχαία, επαγγελματικά επιβεβλημένη ή η προσωπική σας ζωή σας έφερε στη χώρα;
Στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων, είναι συνηθισμένες οι μετακινήσεις των στελεχών από χώρα σε χώρα μετά από κάποια χρόνια. Ετσι, μετά από μια δεκαετία όπου εργαζόμουν στη Γερμανία ήταν καιρός για μια αλλαγή. Όταν η εταιρία μου, μου προσέφερε τη θέση της διεύθυνσης του Αστήρ Παλάς, ολόκληρη η οικογένεια μου ενθουσιάστηκε με την προοπτική. 

Ποια ήταν η πρώτη εντύπωση που σχηματίσατε για τη ζωή και την εργασία, στην Ελλάδα αλλά και για τους Ελληνες;
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω το χρόνο να απολαύσω τη ζωή, έξω από το γραφείο, όσο θα ήθελα ή θα μπορούσα, αλλά στην οικογένεια μου αρέσει πολύ η ζωή εδώ. Όπως οι Γάλλοι και οι Ιταλοί, έτσι και οι Ελληνες φαίνεται ότι έχουν βρεί τον τρόπο να ζουν τη ζωή σε όλη της την έκταση και την ένταση. Σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας, υπάρχουν σαφώς προκλήσεις και δυσκολίες, όπως εξάλλου συναντά ο καθένας οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζομαι έχουν πολύ θετική συμεριφορά και στάση, γεγονός που κάνει τα πράγματα να κυλούν ευκολότερα και τις δυσκολίες να ξεπερνιούνται. 

Στο διάστημα που ζείτε εδώ η αρχική εντύπωση μεταβλήθηκε;
Ελικρινώς, όχι!

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που συναντήσατε;
Το να προσπαθείς να συντονίσεις τόσο μεγάλες μονάδες όπως ο Αστήρ Παλάς, και να καταφέρεις όλα τα στοιχεία της «εξίσωσης» να λειτουργήσουν σωστά τη σωστή στιγμή, μπορεί καμιά φορά να αποδειχθεί δύσκολο έργο. 

Τι είναι αυτό που απολαμβάνετε ζώντας στην Ελλάδα;
Την οικογένεια μου, που βρίσκεται κοντά μου, και φυσικά το μεσογειακό τρόπο ζωής. Απολαμβάνω τον ήλιο, τις παραλίες και φυσικά το φαγητό. 

Τι νοσταλγείτε από την πατρίδα σας και δεν μπορείτε να έχετε εδώ πέρα βέβαια από αγαπημένα πρόσωπα;
Εξαιτίας της δουλειάς μου, έχω εδώ και 35 χρόνια περίπου που έχω αποχαιρετίσει την πατρίδα μου. Συνηθίζεις σιγά-σιγά να μην νοιώθεις την έλλειψη συγκεκριμένων πραγμάτων. Εξάλλου, αλλά πράγματα, πρόσωπα, και καταστάσεις που μπορείς να συναντήσεις μόνο μακριά από τη χώρα σου, αποτελούν το αντίδοτο για οτιδήποτε τυχόν νοστάλγησες.

Αισθανθήκατε κάποιου είδους αρνητική διάκριση ως ξένοι στην Ελλάδα;
Καθόλου. Οι Ελληνες είναι πολύ φιλόξενοι και θερμοί άνθρωποι και το να συνεργάζομαι μαζί τους μου προσφέρει ικανοποίηση. Το μόνο που μπορεί μερικές φορές να με προβληματίζει είναι το εμπόδιο της γλώσσας, το οποίο ευτυχώς ξεπερνάμε πολύ εύκολα τις περισσότερες φορές. 

Προσκαλώντας ένα φίλο συμπατριώτη, πως θα τον δελεάζατε ώστε να σας επισκεφθεί;
Πιστέψτε με είναι πολύ πιο εύκολο να προσκαλέσω φίλους να μας επισκεφτούν εδώ σε σχέση με τότε που ζούσαμε κοντά στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης. Μόνον να τους δείξω τη σχετική καταχώρηση του Αστέρα, αρκεί για να τους πείσω!

Ο κύριος Edmond A. Pinczowski, γεννήθηκε στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας και είναι Γενικός Διευθυντής του Αστήρ Παλάς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v