Πάσχα στην Ελλάδα: Ταξίδια για (όλα τα) γούστα

Βουνό ή θάλασσα; Νησάκι ή ηπειρωτική Ελλάδα; Κοσμικότητες ή κατανυκτική ατμόσφαιρα; Οι πασχαλινές αποδράσεις τα επιτρέπουν όλα. Συγκεντρώσαμε επτά ανοιξιάτικες προτάσεις για να διαλέξετε πού θα περάσατε το μόνο "επίσημο" τετραήμερο του χρόνου.
Πάσχα στην Ελλάδα: Ταξίδια για (όλα τα) γούστα
των Ηρώς Κουνάδη, Έλενας Μπούλια 

Τις προάλλες σκεφτόμασταν με φίλους περασμένες διακοπές. Με έκπληξη παρατηρήσαμε ότι θυμόμασταν αδρότερα διάφορες πασχαλινές διακοπές παρά καλοκαιρινές. Ότι τελικά, καλύτερα είχαμε περάσει σε αυτές τις γλυκιές ανοιξιάτικες μέρες της ξενοιασιάς, απαλλαγμένοι από το «βάρος» του «πρέπει να περάσουμε καλά» που έχουν οι μεγαλύτερες σε διάρκεια καλοκαιρινές διακοπές.

Το σημαντικότερο ίσως στοιχείο που κατά την άποψή μας έχουν οι πασχαλινές διακοπές, είναι ότι πρόκειται για τη μόνη «θεσμοθετημένη» ανάπαυλα που λαμβάνει χώρα την άνοιξη. Είναι η εποχή που όλα τα μέρη της Ελλάδας, ακόμα και αυτά που δεν διαθέτουν καλή θάλασσα ή αξιοπρεπείς παραλίες, είναι θαυμάσια.

Είναι η κατάλληλη εποχή για θάλλασα και για βουνό. Για νησί, αλλά και για ηπειρωτική Ελλάδα. Για κοσμηκότητες αλλά και για κατανυκτική απομόνωση.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Δεν είμαστε της άποψης ότι οι πασχαλινές διακοπές χρειάζονται εξύμνιση. Στο κάτω κάτω διακοπές είναι και αυτές και ως τέτοιες είναι ούτως ή άλλως αξιαγάπητες.

Συγκεντρώσαμε επτά διαφορετικές προτάσεις που αντανακλούν το πνεύμα της κρυφοπαγανιστικής αυτής απόδρασης -ντύνοντάς την με το μανδυά των χριστιανικών εθίμων- αλλά και που περιέχουν όλων των ειδών τα τοπία που μπορεί να απολαύσει κάποιος εντός των συνόρων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v