Μύκονος: Πάσχα με κοσμοπολίτικο αέρα

Μύκονος: Πάσχα με κοσμοπολίτικο αέρα
Μύκονος: Πάσχα με κοσμοπολίτικο αέρα
Μύκονο για Πάσχα; Μύκονο για πάντα, αφού δεν υπάρχει αργία, τριήμερο, εθνική ή θρησκευτική εορτή που να μη γεμίσει το νησί με τους celebrities λάτρεις της Μυκόνου και τους μη celebrities λάτρεις των celebrities που επί τη ευκαιρία βλέπουν και τη Μύκονο. Πόσο μάλλον το Πάσχα, που τα περισσότερα μαγαζιά έχουν ανοίξει και που, καιρού επιτρέποντος, μπορεί κανείς να ρίξει και μία (παγωμένη) βουτιά στα καταγάλανα νερά του Super Paradise, της Ψαρρούς ή του Ορνού.

Μάταια πασχίζουν οι ντόπιοι της Μυκόνου να διατηρήσουν το θρησκευτικό αίσθημα και τη σεμνότητα των ημερών, όπως τουλάχιστον συμβαίνει στις περισσότερες επαρχιακές πόλεις της Ελλάδα. Οι τιγρέ λαμπάδες και τα λαμέ τακούνια που σφηνώνουν στα πλακόστρωτα δρομάκια δίνουν και παίρνουν τη βραδιά της Ανάστασης, ενώ αμέσως μετά τη λειτουργία οι «πιστοί» επισκέπτες «αυτό-ανασταίνονται» στα club του νησιού.

Κακά τα ψέματα, όμως, η Μύκονος λάμπει το Πάσχα, φωτισμένη από αμέτρητα κεριά που φεγγοβολούν στο λευκό των ασβεστωμένων σπιτιών. Τα μοναστήρια και τα εκκλησάκια της συναγωνίζονται σε πλούτο και ομορφιά και η ατμόσφαιρα -που μπορεί μεν να απέχει πολύ από την έννοια της κατάνυξης- παρασύρει τον επισκέπτη στο γενικότερο κλίμα ενθουσιασμού.

Για τη Μεγάλη Παρασκευή, διαλέξτε ένα από τα εκκλησάκια της Χώρας. Δεν έχει σημασία ποιο, αφού όλοι οι επιτάφιοι τελικά συναντιούνται και γίνονται ένα. Το μεγάλο Σάββατο ο γραφικότερη πρότασή μας αφορά στο μοναστήρι στην Άνω Μερά, ενώ την Κυριακή του Πάσχα, αφού απολαύσετε το αρνάκι σας, αξίζει να σπεύσετε στη Χώρα για το κάψιμο του Ιούδα.

Πού θα φάτε; Στο Filippi, στο Katrin’s, στο Sea Satin, στο Allegro, στον Νικόλα (στην Αγ. Άννα) και στο Nammos (στην Ψαρρού).

Πού θα μείνετε; Στο Andronikos Hotel, το οποίο προσφέρει ένα εκπτωτικό πακέτο τριών και παραπάνω διανυκτερεύσεων για τις ημέρες του Πάσχα, το οποίο περιλαμβάνει διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό στα 145 ευρώ τη βραδιά, σε superior δωμάτιο στα 195 ευρώ τη βραδιά και σε σουίτα στα 270 ευρώ τη βραδιά, συμπεριλαμβανομένου πρωινού.

Στο πανέμορφο Harmony Boutique Hotel με τα ζεστά γήινα χρώματα, το οποίο βρίσκεται μέσα στο κέντρο της Χώρας με αποτέλεσμα να μη χρειάζεστε καθόλου μεταφορικό μέσο για τις ημέρες του Πάσχα. Η τιμή του δίκλινου με θέα στον κήπο είναι στα 200 ευρώ με πρωινό, και με θέα στα θάλασσα στα 220 ευρώ με πρωινό.

Στο Saint John, στον Άγιο Ιωάννη, με την υπέροχη θέα στη Δήλο. Εκεί μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε standard δίκλινα με ή χωρίς θέα στη θάλασσα, μικρές ή μεγάλες σουίτες, καθώς και βίλες με μία ή δύο κρεβατοκάμαρες. Οι τιμές των δωματίων τις ημέρες του Πάσχα ξεκινούν από 150 ευρώ τη βραδιά για το απλό δίκλινο και αυξάνονται ανάλογα με το μέγεθος και τη θέα του δωματίου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v