Ρούλη Καρασιλιώτη: "Η Σπείρα ανοίγει το δρόμο του θαυμασμού και της αξίωσης"

Ρούλη Καρασιλιώτη: "Η Σπείρα ανοίγει το δρόμο του θαυμασμού και της αξίωσης "
-Τι σημαίνει η Σπείρα για σένα;
-Είναι το στοίχημα ότι σε μια δουλειά όπως η τέχνη, όπου βασικός μας στόχος είναι η αλήθεια, χωρίς φόβο και πάθος, μπορεί να γίνει από όνειρο -που συγκεκριμένα ήταν του Σταμάτη στην προκειμένη περίπτωση- μια πολύ ωραία πραγματικότητα, που εμπεριέχει φιλίες, τέχνη, κανένα συμβιβασμό και πολύ κόσμο. Καταφέραμε η δουλειά, το κέφι, το όραμα και η τέχνη να μας φέρουν και χρήματα, να είναι η δουλειά μας. Είναι το όραμα που γίνεται πράξη, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα της δουλειάς η Σπείρα Σπείρα. Και η χαρά, βέβαια, να συνεργάζεσαι με έναν άνθρωπο σαν τον Σταμάτη, που είναι πολύ γενναιόδωρος, είναι δάσκαλος και συνάδερφος μαζί και ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες. Και ναι, να έχουμε και σουξέ.

-Ανοίγει πόρτες το όνομα "σπείρα";
-Η Σπείρα ανοίγει το δρόμο του θαυμασμού και της αξίωσης μέσα στο χώρο. Ισχύει, ότι ένας καλλιτέχνης για να είναι σε αυτή την ομάδα έχει ένα ειδικό βάρος.

-Πώς αντιμετωπίζει ένα παλιό μέλος τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις;
-Τις βλέπω φυσιολογικές διότι ήμουν η πρώτη που έφυγε και ξαναγύρισε στη Σπείρα δυο φορές για προσωπικούς λόγους. Είναι και αναμενόμενες, μετράει σχεδόν 10 χρόνια η ομάδα, άλλοι έρχονται άλλοι φεύγουν. Με απασχολεί πολύ η σύσταση πάντα να είναι ομαλή. Είναι σαν σε μια παρέα, πόσοι φεύγουν και έρχονται μέσα σε δέκα χρόνια;

-Ποια είναι τα όρια της σάτιρας;
-Η σάτιρα πρέπει να έχει σωστή αισθητική. Εάν έχει σωστή αισθητικά μπορεί να μην έχει όρια. Αν όμως, δεν έχει αισθητική, τότε και το πιο απλό πράγμα να πεις μπορεί να γίνει χυδαίο. Να άπτεται της αισθητικής της, όπως όλη η τέχνη, αλλά ειδικά η σάτιρα που είναι πολύ ιδιαίτερο θέμα, γιατί κάθε βράδυ είναι διαφορετική και έχει να κάνει με ένα αλισβερίσι με τον κόσμο, είναι πολύ δύσκολη. Το όριο του αστείου, του χυδαίου, του προκλητικού, του σόκιν, που είναι αρχή της επιθεώρησης, εάν υπάρχει αισθητική και σωστή ερμηνεία δεν υπάρχει κανένα θέμα, ο κόσμος καταλαβαίνει και το αντιμετωπίζει με χιούμορ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v