Δάφνη Λέμπερου: "Είναι σχολείο η Σπείρα"

Δάφνη Λέμπερου: "Είναι σχολείο η Σπείρα"
-Τι σημαίνει η Σπείρα για σένα;
-Αισθάνομαι πολύ τυχερή. Είμαι δεύτερο χρόνο στη Σπείρα. Ξεκινήσαμε με τα σεμινάρια στα χορικά, όπου έπαιξα και παίζω και μετά ο Σταμάτης Κραουνάκης με πήρε στη Σπείρα. Είναι μια αξιόλογη ομάδα, με πολύ ωραίες καλλιτεχνικές δουλειές. Είναι σχολείο η Σπείρα, μαθαίνουμε πολλά πράγματα πάνω στη μουσική, αλλά και ως άνθρωπος έχω διδαχτεί όσον αφορά την πειθαρχία και το αποτέλεσμα και την διεργασία της ομαδικής δουλειάς. Ο Κραουνάκης είναι μεγάλος δάσκαλος, μας κάνει παρατηρήσεις και είναι πολύ αυστηρός και θέλει από μας το καλύτερο, το 100%.

-Έχει σημειωθεί πρόοδος στη φωνή σου, που οφείλεται;
-Οφείλεται στις εύστοχες παρατηρήσεις του Κραουνάκη. Μαθαίνουμε να προσέχουμε την άρθρωσή μας και γενικά ό,τι λέμε χωρίς να αφήνουμε τίποτα ανεκμετάλλευτο. Επιπλέον, κάνω μαθήματα με την Άννα Διαμαντοπούλου, που είναι μια καταπληκτική δασκάλα και εξίσου ένας καταπληκτικός άνθρωπος.

-Ποια είναι η σχέση σου με την παράδοση;
- Μου αρέσει το ρεμπέτικο, η ιστορία του. Αναφορικά με τα παραδοσιακά, ήρθα σε επαφή με χορευτικά, όπου και έπαιζα, με αποτέλεσμα να παίρνω μουσικές μυρωδιές από όλη την Ελλάδα. Τα δημοτικά επίσης έχουν πολύ ωραίο στίχο.

-Έχεις λόγο στις ενορχηστρώσεις όσον αφορά στο κλαρίνο;
-Ο μαέστρος μας Γιώργος Ζαχαρίου και ο Σταμάτης Κραουνάκης έκαναν τις ενορχηστρώσεις και εμείς ακολουθούσαμε. Σε κάποια σημεία μπορεί να αυτοσχεδιάζω με κάποιες νότες παραπάνω.

-Μετά τη Σπείρα, τι;
-Μου αρέσει όλη η πορεία της Σπείρας, οπότε με ενδιαφέρει να είμαι παράλληλα στη Σπείρα ό, τι κι αν κάνω. Μια προσωπική δουλειά θα ήθελα να πραγματοποιηθεί και να έχω επαφή με τη φύση, καθώς η καταγωγή μου είναι από την Επανομή, Θεσσαλονίκης.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v