Αργυρώ Καπαρού: "Ο Σταμάτης είναι φάρος"

Αργυρώ Καπαρού: "Ο Σταμάτης είναι φάρος"
-Τι σημαίνει η Σπείρα για σένα;
-Πολλή αγάπη και δύναμη, η δύναμη του πολλαπλασιασμού, αυτή που δημιουργούνε οι άνθρωποι όταν βρίσκονται από δύο και πάνω. Όσο κάποιος προστίθεται στην παρέα τόσο δυναμώνει το εκτόπισμά της. Εγώ συνεργάστηκα και μπήκα στη Σπείρα όταν ήταν στην οργασμική της φάση, στην καλύτερη περίοδό της, με τα σεμινάρια και τις πρόβες για τα Χορικά και ήμουν τυχερή που μπήκα σε αυτή την αγκαλιά. Σπείρα Σπείρα και Σταμάτης είναι μια τρομερή φωλιά και αγκαλιά και όποιος βρίσκεται εκεί μέσα, δε μπορεί να μην κερδίσει και να αφήσει αυτό που έχει αν το μεγαλώσει και να το δώσει και στους άλλους και έτσι δημιουργείται κάτι γόνιμο.

-Ένα σχόλιο για τον Σταμάτη;
-Ο Σταμάτης είναι φάρος. Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια αλλά συνεργαζόμαστε τα τελευταία τρία χρόνια. Αισθάνομαι ότι είναι ένας άνθρωπος που δε σταματά ποτέ να σκέφτεται δημιουργικά, να δουλεύει πάνω στο αντικείμενό του, να γράφει και να διδάσκει. Μας σπρώχνει πάντα να βγάζουμε το καλύτερό μας με διάφορες μεθόδους. Αν και είναι σαν μικρό παιδί, βρίσκει τη δύναμη να μας κάνει να βγάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Όποιος είναι δίπλα στον Σταμάτη έχει μόνο να κερδίσει.

-Μετά τη Σπείρα, τι;
-Είναι πολύ νωρίς ακόμα. Έχω κάνει πολλά πράγματα πριν τη Σπείρα, ξεκίνησα από πολύ μικρή να τραγουδώ. Κατάφερα να μπω στη δισκογραφία το 1998 με μια συμμετοχή, το 2000 έκανα μια μεγαλύτερη συμμετοχή, το 2001 τον πρώτο μου δίσκο και από το 2004 και μετά άρχισε μια καινούρια περίοδος για μένα με το Σταμάτη, χωρίς βέβαια να αφήνω πίσω μου συνεργασίες όπως με τον Μανώλη Μητσιά, τον Πέτρο Γαϊτάνο, τον Γιάννη Σπανό και πολλούς που τους σέβομαι και μου έχουν δώσει πολλά πράγματα. Πιστεύω ότι χτίζεται κάτι πολύ σημαντικό με τη Σπείρα. Μακάρι να καταφέρω και στα ζωντανά και στη δισκογραφία να θέλει ο Σταμάτης να λέω τραγούδια δικά του ή όσων θεωρεί ότι μου ταιριάζουν. Το θέατρο είναι κάτι μαγικό, θέλει πολύ δουλειά και μεγάλη κατάθεση ψυχής και όταν το ζήσεις και δεις ότι σου ταιριάζει, δε μπορείς να το αποχωριστείς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v