Ελεάννα Καραντίνου: "Η Σπείρα είναι η ζωή μου όλη"

Ελεάννα Καραντίνου: "Η Σπείρα είναι η ζωή μου όλη"
-Τι σημαίνει η Σπείρα για σένα;
-Είναι η ζωή μου όλη, η οικογένειά μου, ο έρωτάς μου, οι άνθρωποι που αγαπώ, που τσακώνομαι, η δουλειά μου, η κοινωνική μου ζωή.

-Πως δέχεται ένα παλιό μέλος τις αναχωρήσεις και τις αφίξεις;
-Τις αποχωρήσεις τις δέχεται λίγο σαν προδοσία. Αλλά με την αγάπη και την ευχή να τους πάνε όλα καλά, ώστε να μη χρειαστεί ποτέ να αναζητήσουν αυτό που είχαν. Όσον αφορά τις εισαγωγές, υπάρχει μια επιφυλακτικότητα στην αρχή, ώστε να υπάρξει ο χρόνος να καταλάβουμε τι είναι ο καθένας, γιατί είναι αλλιώς όταν βλέπεις έναν άνθρωπο στη σκηνή κι αλλιώς όταν τον ζεις καθημερινά. Πάντως όλες έχουν γίνει με πολλή χαρά, αγάπη και ελπίδα ότι και ο επόμενος που θα έρθει θα συνεχίσει όταν εγώ θα έχω κουραστεί. Ακούγονται ιδεατά αλλά δεν είναι, είναι η πραγματικότητα. Θα ήθελα ας πούμε, όταν θα αποκτήσω παιδιά να υπάρχει μια Σπείρα.

-Ανοίγει τις πόρτες το όνομα "σπείρα";
-Ναι, τώρα πια ναι. Με πολύ κόπο και σε εξειδικευμένα πράγματα αλλά ναι, τις ανοίγει. Για' μένα είναι η πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια που είμαι στην Αθήνα και στη Σπείρα, που άφησα την πρωινή μου δουλειά. Όταν λέμε πόρτες εννοούμε ότι υπάρχει ένα "σε παραδέχομαι" από τον έξω κόσμο.

-Ένα σχόλιο για τον Σταμάτη;
-Είναι η οικογένειά μου, είναι φίλος που μπορώ πια να τσακωθώ και μαζί του, είναι δάσκαλος πέρα από όλα, πάνω από όλα, που σημαίνει ότι θα τον τιμώ και θα τον σέβομαι μια ζωή. Ο Σταμάτης έχει κάτι που δεν έχω βρει αλλού. Όταν ξέρεις τι έχεις στα χέρια σου και δεν έχεις αμφιβολίες για το τι είσαι, δεν έχεις πρόβλημα γενναιοδωρίας, να το μεταδώσεις. Ο Σταμάτης είναι ένα σακούλι με κλήρους, όπου όλοι κερδίζουν αρκεί να μη φοβηθείς να βάλεις το χέρι σου μέσα.

-Είχατε ξεκινήσει μια προσπάθεια με παιδιά στην Κρήτη, κάτι παραπλήσιο με τη Σπείρα. Πώς αισθάνεσαι ως δασκάλα τους;
-Είναι οι Φωνές του Νότου και είναι παιδιά με αγωνίες στον τόπο καταγωγής μου που προσπαθούν να κάνουν κάτι και όσο μπορώ να βοηθήσω βοηθώ. Βοηθός τους είμαι, όχι δασκάλα.

-Μετά τη Σπείρα, τι;
Εγώ αυτή τη στιγμή δεν θέλω να κάνω κάτι άλλο επαγγελματικά. Να πάω κάπου αλλού όταν εδώ είμαι πρώτο όνομα; Είμαστε όλοι πρωταγωνιστές εδώ. Είμαι πάρα πολύ τυχερή και με καλύπτει απόλυτα η Σπείρα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v