Ρομαντικές αποδράσεις για δύο

Βαρεθήκατε να βλέπετε αρκουδάκια και καρδούλες στους δρόμους της Αθήνας; Έχουμε (και για αυτό) τη λύση. Παίρνετε το... έτερον ήμισυ και μία μόνο μερούλα άδεια, την Παρασκευή, που ούτως ή άλλως επιβάλλεται, και ετοιμάζετε ταξίδι... μοναχά για πάρτη σας. Που μπορεί να μην είναι σε μεγάλα νησιά, είναι όμως σε πέντε άκρως ρομαντικούς προορισμούς, τους οποίους επιλέξαμε για εσάς.

* Ρομαντική όσο λίγες και με ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε προηγούμενους αιώνες, η καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς δεν είναι τυχαία ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου –και όχι μόνο. Η μονή έμβαση του Κάστρου, απ’ όπου πήρε και το όνομά της, οδηγεί σε μια μικρή πόλη ανέγγιχτη θαρρείς από το χρόνο, όπου τα μεσαιωνικά κτίσματα, οι βυζαντινές εκκλησίες και τα παραδοσιακά αρχοντικά συνυπάρχουν αρμονικά με τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα μαγαζάκια που παραδίδουν μαθήματα σύγχρονης τουριστικής αξιοποίησης –τόσο εναρμονισμένα με το περιβάλλον που σχεδόν δεν τα ξεχωρίζεις από τα σπίτια. Περπατώντας στα λιθόκτιστα δρομάκια της, ειδικά το βράδυ, αφουγκράζεσαι μια ησυχία σχεδόν ονειρική, που συμβάλλει τα μέγιστα στη δημιουργία της ρομαντικής ατμόσφαιρας. Το σπίτι όπου έζησε ο Γιάννης Ρίτσος, το μουσείο της πόλης και τα ερείπια του επάνω τμήματος του Κάστρου αποτελούν τα κυριότερα αξιοθέατα.

Για τη διαμονή σας, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του παραδοσιακού ξενώνα Αρδάμης (τηλ.: 27320 61886) με παραδοσιακά δωμάτια και σουίτες εξοπλισμένα με όλες τις απαραίτητες παροχές –η σουίτα που είναι διαθέσιμη για το προσεχές τριήμερο κοστίζει 160 ευρώ, με δυνατότητα καλύτερης τιμής αν πρόκειται για τρεις διανυκτερεύσεις– και των ρομαντικών ”Κελλιών” (τηλ.: 27320 61520) στα δωμάτια και τις σουίτες των οποίων θα βρείτε, μεταξύ άλλων, τζάκι, mini bar και δορυφορική τηλεόραση. Η διαμονή εδώ από Πέμπτη έως Κυριακή θα σας κοστίζει 160 ευρώ με πρωινό για τρεις διανυκτερεύσεις, καθότι η προσφορά του Αγίου Βαλεντίνου περιλαμβάνει τρεις διανυκτερεύσεις στην τιμή των δύο. Σπεύσατε, μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου.

* Αιωνόβια πλατάνια, λιθόκτιστα σοκάκια που καταλήγουν σε γραφικές πλατείες, τρεχούμενα νερά, παραδοσιακές γεύσεις, αυθεντική φιλοξενία… Το Πήλιο είναι γεμάτο εικόνες, από εκείνες που μαγνητίζουν με την ομορφιά τους, αποπνέοντας έναν αναπόφευκτο ρομαντισμό που πηγάζει τόσο από την ατμόσφαιρα εποχής που δημιουργούν τα πετρόχτιστα αρχοντικά, όσο και από τα μοναδικά φυσικά τοπία που κόβουν την ανάσα. Αυτή τη φορά θα επιλέξετε για ορμητήριο ένα από τα μικρότερα χωριά, που θα γίνει το προσωπικό σας καταφύγιο, θα περπατήσετε στα λιθόκτιστα δρομάκια του, θα θαυμάσετε τα αρχοντικά του, θα απολαύσετε την ησυχία, θα εξερευνήσετε τα γύρω καταπράσινα τοπία –ή απλά θα… κρυφτείτε από τους πάντες και τα πάντα, σε ένα ζεστό δωμάτιο, με πέτρινους τοίχους, ξύλινο πάτωμα και φωτιά να καίει στο τζάκι, από το οποίο θα… ξεμυτίσετε μόνο για το παραδοσιακό πρωινό.

Για να πάρετε ιδέες, προτείνουμε το Χαμένο Μονόκερο (τηλ.: 24260 49930) στην Τσαγκαράδα, με τα βικτωριανού στυλ έπιπλα – αντίκες στα δωμάτια και το ρομαντισμό διάχυτο παντού, από το όνομά του μέχρι τους χώρους υποδοχής, ή το Ανωβολιός Traditional Resort (τηλ.: 24280 86893), στο ψηλότερο χωριό του Πηλίου, τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, και ρομαντικά, πλήρως εξοπλισμένα, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους δωμάτια. Οι τιμές στο πρώτο ξεκινούν από 110 ευρώ για το δίκλινο δωμάτιο με πρωινό, ενώ στο δεύτερο ισχύει, ειδικά για το τριήμερο 14-17 Φεβρουαρίου προσφορά τριών διανυκτερεύσεων με πρωινό σε ρομαντικό δίκλινο προς 350 ευρώ, σε δίκλινο με τζάκι 450 ευρώ και σε σουίτα με τζάκι 550 ευρώ συνολικά και για τις τρεις ημέρες.

* Όσο κλισέ κι αν έχει καταστεί ο τίτλος της «ρομαντικής» σε ό,τι αφορά τις πόλεις, το Ναύπλιο τον αξίζει. Τα λιθόκτιστα σοκάκια του ιστορικού κέντρου, η προκυμαία με τα φώτα από το Μπούρτζι να καθρεφτίζονται στη θάλασσα, το Παλαμήδι που τη νύχτα φωτισμένο μοιάζει να κρέμεται από τον ουρανό, η ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα σε κάθε μαγαζί, σε κάθε γωνιά του, το κάνουν δελεαστικότατο, ιδίως για… ερωτευμένους χωρίς πολύ χρόνο στη διάθεσή τους –μην ξεχνάμε ότι είναι, με διαφορά, και ο κοντινότερος στην Αθήνα προορισμός. Οι δραστήριοι θα ανεβείτε τα 999 σκαλοπάτια μέχρι το Κάστρο του Ναυπλίου, θα εξερευνήσετε το δαιδαλώδες, ιστορικό εσωτερικό του, θα περιπλανηθείτε στα σοκάκια, θα κάνετε window ή και κανονικό shopping στα πρωτότυπα και ιδιαίτερα προσεγμένα καταστήματα, θα περάσετε –καιρού επιτρέποντος– με βαρκάκι απέναντι, στο Μπούρτζι, και θα χορέψετε μέχρι το ξημέρωμα σε κάποιο από τα πολυάριθμα μπαρ του κέντρου. Οι υπόλοιποι θα… απομονωθείτε πλάι σε κάποιο τζάκι, κάτω από τα ζεστά παπλώματα ενός ρομαντικού ξενώνα.

Στο Αμφιτρύων (τηλ.: 27520 25850) μέλος της αλυσίδας The Leading Small Hotels of the World, στους πρόποδες του μαγευτικού κάστρου της Ακροναυπλίας, θα απολαύσετε ένα prive δείπνο στη βεράντα του δωματίου σας, που ατενίζει από ψηλά τη θάλασσα και το φωτισμένο Μπούρτζι, ενώ αν επιλέξετε να μείνετε σε κάποια από τις σουίτες θα έχετε το προνόμιο του προσωπικού σας χαμάμ - jacuzzi μέσα στο δωμάτιο. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 200 ευρώ. Στο εξίσου ρομαντικό, αλλά και πολυτελέστατο, Kyveli Suites (27520 96230) η σουίτα των δύο ατόμων θα σας κοστίσει 90 ευρώ τη βραδιά –για την ακρίβεια, 80 ευρώ την Πέμπτη και από 100 την Παρασκευή και το Σάββατο. Στην τιμή περιλαμβάνονται τσάι, καφές, χυμοί, κέικ και φρούτα στη σουίτα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής σας.

* Οι έχοντες λίγο περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους θα κατευθυνθούν βόρεια, προς τα μοναδικά Ζαγοροχώρια. Πλαισιωμένα από καταπράσινες βουνοπλαγιές, τρεχούμενα νερά, επιβλητικά φαράγγια και μαγευτικές λίμνες, αποτελούν ιδανικό προορισμό για ερωτευμένες ψυχές που θα εκτιμήσουν δεόντως τόσο τη φυσική ομορφιά όσο και την απεριόριστη γαλήνη τους. Πέτρινα γεφυράκια που μοιάζουν βγαλμένα από κάποιο παραμύθι, πυκνή βλάστηση και μοναδικές εικόνες που δημιουργούνται καθώς το φως του ήλιου αντανακλάται πάνω στα πεντακάθαρα νερά του Βοϊδομάτη συνθέτουν ένα τοπίο που γοητεύει και ανταμείβει ακόμη και τους ορκισμένους εχθρούς της πεζοπορίας –γιατί στο Ζαγόρι θα περπατήσετε, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

Μια από τις καλύτερες επιλογές για τη διαμονή σας εδώ είναι το Aristi Mountain Resort (τηλ.: 26530 41330) ένα συγκρότημα πέτρινων κτισμάτων απέναντι από τους πύργους της Αστράκας και τη χαράδρα του Βοϊδομάτη, το οποίο διαθέτει 14 συνολικά δωμάτια και σουίτες, θερμαινόμενη πισίνα με εκπληκτική θέα της γύρω περιοχής, σάουνα και χώρο υποδοχής με τζάκι. Η διαμονή εδώ θα σας κοστίσει 120 ευρώ για την Πέμπτη και από 150 ευρώ για Παρασκευή και Σάββατο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του spa –θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα και Jacuzzi– και των πρωινών. Εξαιρετική επιλογή αποτελεί και ο παραδοσιακός ξενώνας Πρίμουλα (τηλ.: 26530 71133) στα Άνω Πεδινά, που διαθέτει επτά δωμάτια και μία ανεξάρτητη, διώροφη σουίτα, όλα με παραδοσιακά έπιπλα, ξύλινα πατώματα, πέτρινους τοίχους που αναδίδουν μία αίσθηση θαλπωρής και τζάκι σε ορισμένα δωμάτια. Οι τιμές ξεκινούν από 90 ευρώ για τα δίκλινα δωμάτια χωρίς τζάκι –το δίκλινο με τζάκι θα σας κοστίσει 100 ευρώ, το superior με καθιστικό 115 ευρώ και η σουίτα 165 ευρώ. Σε όλες τις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται πρωινό.
 
* Γραφικό και ρομαντικό, το Γαλαξείδι αποτελεί ιδανικό προορισμό για το τριήμερο που θα ακολουθήσει την γιορτή των ερωτευμένων γιατί συνδυάζει τις χάρες βουνού και της θάλασσας, ενώ απέχει περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα. Περιηγηθείτε στα δύο φυσικά λιμάνια της μικρής αυτής πόλης, επισκεφθείτε το Ναυτικό και Ιστορικό Μουσείο και ανάψτε ένα κεράκι στο ναό του Αγ. Νικολάου με το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο, στο λόφο του Γαλαξειδίου. Έπειτα σπεύστε στις μοναδικές ψαροταβέρνες κατά μήκος της παραλίας και απολαύστε φρέσκια γαριδομακαρονάδα στο «Μπάρκο Μαρίτσα» και σπιτικούς ουζομεζέδες στα «3 Γουρουνάκια».

Για τη διαμονή σας εκεί επιλέξτε το Villa Olympia (τηλ. 22650 41174), με τιμές δωματίων από 130 ευρώ το δίκλινο με πρωινό. Εξίσου συμπαθητικά είναι και τα ξενοδοχεία Galaxa (τηλ. 22650 41620), με τιμές από 60 ευρώ το δίκλινο με πρωινό, και Luiza (τηλ. 22650 41271) με τιμές από 40 ευρώ το δίκλινο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v