Άγιος Βαλεντίνος: 31 προτάσεις για εορτάζοντες και... μη!

Ερωτευμένοι ή χωρισμένοι, ρομαντικοί ή κυνικοί... Το αφιέρωμα του in2life έχει κάτι για όλους όσους γιορτάζουν τον Άγιο Βαλεντίνο, αλλά και για τους άλλους. Δείπνα με κεριά, βόλτες με λιμουζίνες, αγαπησιάρικα δώρα, ρομαντικές εκδρομές και πάρτι για... αντιφρονούντες.
Άγιος Βαλεντίνος: 31 προτάσεις για εορτάζοντες και... μη!
των Έλενας Μπούλια, Ηρώς Κουνάδη

«Δεν καταλαβαίνω γιατί επιλέχθηκε ο φτερωτός Έρωτας για να αντιπροσωπεύει τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Όταν σκέφτομαι κάτι ρομαντικό, το τελευταίο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα κοντό, παχουλό πιτσιρίκι να με κυνηγά με ένα όπλο», είπε κάποιος κάποτε. Και μάλλον θα συμφωνήσουμε μαζί του.

Αφήνοντας τα στερεότυπα στην άκρη, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στοιχειώνει κάθε χρόνο ερωτευμένους και μη, δεσμευμένους και μη, αλλά και όσους καλούνται να γράψουν σχετικά αφιερώματα (καλή ώρα) και να προτείνουν πώς πρέπει ο καθένας από εμάς να αντιληφθεί και να περάσει εκείνη τη μέρα. Και αυτό όχι γιατί είμαστε ή δεν είμαστε ερωτευμένοι -συνεπώς πρέπει να χαιρόμαστε ή να παθαίνουμε κατάθλιψη- αλλά γιατί πρέπει να είμαστε ερωτευμένοι και πρέπει οπωσδήποτε στις 14 Φεβρουαρίου να το δείξουμε.

Και πάνω που λέγαμε να αντισταθούμε φέτος στα «πρέπει» και να περάσουμε τη γιορτή στο «ντούκου», λάβαμε μία έρευνα των Windows Live σχετικά με τη γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν να εκφράσουν τα αισθήματά τους στο ταίρι τους μέσα από γραπτά (ηλεκτρονικά) μηνύματα.

Πιο συγκεκριμένα, «Σε όλη την Ευρώπη, άντρες και γυναίκες ηλικίας 14-40+ ετών που συμμετείχαν στην έρευνα, απάντησαν πως θα προτιμούσαν “να φλερτάρουν χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιό τους” καθώς κάτι τέτοιο δεν τους προκαλεί αμηχανία και τους δίνει περισσότερο χρόνο να σκεφτούν έξυπνες και διφορούμενες ατάκες.» Ο έρωτας μέσω διαδικτύου, λοιπόν, δείχνει να αποτελεί τον πιο σύγχρονο τρόπο να εκφραστεί κανείς αυτή τη μέρα.

Η έρευνα αυτή δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει και για εμάς την αφορμή να βάλουμε κάθε είδους «πρέπει» ή «δεν πρέπει» στην άκρη, και να ανταποκριθούμε στις επιταγές της εποχής –και των ημερών. Με μοναδικό σκοπό να σας δώσουμε ιδέες που μπορείτε, αν θέλετε, να πραγματοποιήσετε και στις 15, στις 16 ή τις 17 Φεβρουαρίου, συντάξαμε σήμερα αυτό το αφιέρωμα που σας προτείνει δώρα, εξόδους και αποδράσεις. Ιδέες, δηλαδή, που μπορεί μεν να ξεκινούν από το διαδίκτυο, καταλήγουν όμως σε ένα τρυφερό τετ-α-τετ, στην πραγματική ζωή. Αυτός δεν είναι τελικά και ο σκοπός;
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v