Δείπνο με κεριά, δωμάτια με θέα την Αθήνα και... πάρτι μέχρι πρωίας

Τα έχουμε ξαναπεί… Είτε τη γιορτάζουμε είτε τη βαριόμαστε είτε την κοροϊδεύουμε, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου είναι, όπως κάθε άλλη γιορτή, αργία και εθνική επέτειος μια (ακόμη) τέλεια αφορμή εξόδου για το μέσο Αθηναίο. Φορέστε, λοιπόν, κάτι κόκκινο –ή κάτι μαύρο, ανάλογα σε ποιο από τα δύο «στρατόπεδα», ερωτευμένων ή χωρισμένων ανήκετε– και βγείτε να γιορτάσετε ή να γελάσετε –ή και τα δύο. Εμείς συγκεντρώσαμε 16 από τις καλύτερες προτάσεις ξενοδοχείων, εστιατορίων και clubs που σκέφτηκαν και… δημιούργησαν ειδικά για εκείνη την ημέρα.

* Εξωτικά κοκτέιλ και ρομαντικά δείπνα για δύο προσφέρει το Ledra Marriott, στα δύο του εστιατόρια, Kona Kai και Zephyros. Στο μεν πρώτο σας περιμένουν πολυνησιακές γεύσεις και ζωντανή μουσική με τον Carlo (τιμή 88 ευρώ κατ’ άτομο) ενώ στο δεύτερο θα απολαύσετε μοναδικές σπεσιαλιτέ ενός πλούσιου μπουφέ, ζωντανή μουσική με τον Francesco και υπέροχα γλυκά-πειρασμούς στην τιμή των 59 ευρώ κατ’ άτομο. Για πληροφορίες και κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 210 9300060.

* Θέλετε να δείτε την καρδιά του ή την καρδιά της στο… πιάτο σας; Απλό και εύκολο. Προτείνετε στο αγαπημένο σας πρόσωπο ένα μεσημεριανό γεύμα αλλά σίγουρα και ένα δείπνο στο Hard Rock Café Athens (Φιλελλλήνων 18, Σύνταγμα, τηλ. 210 3252758, 210 3252742). Εκτός από τα εξαιρετικά εδέσματα θα «γλυκαθείτε» έως τέλους με μια πουτίγκα σοκολάτας σε σχήμα καρδιάς που ακούει στο όνομα A Hunk, A Hunk of Chocolate Banana Love, και σερβίρεται με ζεστή σως σοκολάτας. Σίγουρα ο… νονός της ήταν αθεράπευτα ερωτευμένος. Τη ρομαντικά ανατρεπτική βραδιά συμπληρώνουν τα καλύτερα ερωτικά τραγούδια που επιλέγει ο resident Dj, ειδικά για το βράδυ αυτό.

* Το ξενοδοχείο Titania σας καλεί να φέρετε την αγάπη μαζί σας την περίοδο 7-14 Φεβρουαρίου, έχοντας ετοιμάσει ένα μοναδικό ρομαντικό σκηνικό με ερωτική μουσική και τραγούδια, δύο ειδικά διαμορφωμένα μενού για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και πολλές εκπλήξεις. Στη “La Brasserie”, στο πολυτελές lobby του ξενοδοχείου, από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ 7-14 Φεβρουαρίου, θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε γλυκό και καφέ στην ειδική τιμή των €10,00, ενώ το βράδυ της 14ης Φεβρουαρίου θα απολαύσετε το Special Valentine Menu τεσσάρων πιάτων στην τιμή των 40 ευρώ το άτομο. Στο Olive Garden Restaurant το ειδικό μενού των έξι πιάτων θα σας κοστίσει 80 ευρώ το άτομο.

Και οι ρομαντικές εκπλήξεις στο Titania δεν τελειώνουν εδώ. Με κάθε μενού Αγίου Βαλεντίνου που θα απολαύσετε είτε στο εστιατόριο “La Brasserie”, είτε στο “Olive Garden” στις 14 Φεβρουαρίου, παίρνετε μέρος σε μία ειδική κλήρωση στην οποία δύο τυχερά ζευγάρια θα κερδίσουν από μία διανυκτέρευση σε σουίτα του Ξενοδοχείου. Για πληροφορίες σχετικά με τις κρατήσεις των δωματίων αλλά και για κρατήσεις στη “La Brasserie” & το “Olive Garden”, μπορείτε να απευθύνεστε στo τηλέφωνο 210 3326000.

* Δύο εξαιρετικά μενού για ερωτευμένους έχει ετοιμάσει το ξενοδοχείο Pentelikon, ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Το μενού του La Terrasse περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και τραγανό τουίλ παρμεζάνας και τουρνεντό από φιλέτο μόσχου με φουά γκρά, σωταρισμένο σπανάκι και πατάτες σατώ, στην τιμή των 90 ευρώ κατ’ άτομο, ενώ το μενού του Vardis Restaurant μας… κακομαθαίνει με Ρουαγιάλ από φουά γκρά με μπίσκ αστακού, λαβράκι ‘ποελέ’ με κρεμμύδι κονφί και σάλτσα αρωματισμένη με καπνιστή πανσέτα, φιλέτο από ζαρκάδι με κόκκινο λάχανο, πράσινο μήλο και σάλτσα κρασιού και για επιδόρπιο σοκολάτα Grand Cru με φύλλο χρυσού και σορμπέ κακάο (τιμή 135 ευρώ κατ’ άτομο).

* Με motto “All you Need is Love” το Athenaeum Intercontinental μας καλεί να γιορτάσουμε στο café Zoe με σαμπάνια Mumm Gordon Rouge, πλούσιο μπουφέ, ζωντανή μουσική, κόκκινα τριαντάφυλλα και ένα μικρό δώρο για όλους τους ερωτευμένους (τιμή 65 ευρώ το άτομο) ή στο Premiere με σαμπάνια Mumm Gordon Rouge, σπέσιαλ μενού υπό τη συνοδεία πιάνου, και επίσης κόκκινα τριαντάφυλλα και ένα μικρό δώρο στην τιμή των 85 ευρώ κατ’ άτομο. Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 210 9206000.

* Το Hilton Αθηνών ετοιμάζεται να γιορτάσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με στιλ και πολυτέλεια. Στις 14 Φεβρουαρίου, απολαύστε ένα ρομαντικό δείπνο στο εστιατόριο Βυζαντινό με άφθονη σαμπάνια και «εκρηκτικές» γευστικές προτάσεις που επιφυλάσσει για εκείνη την νύχτα ο chef Andreas Scheuregger, όπως γαρίδες με σάλτσα γλυκού τσίλι, σούπα κολοκύθας με τζίντζερ, σολομό με πολέντα και σάλτσα αστακού, μύδια με σάλτσα κάρυ. Στο μπουφέ γλυκών η σοκολάτα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο: brownies, κέικ, τρούφες, τάρτες αλλά και ποικιλία φρούτων σε συντριβάνι σοκολάτας.

Το καλύτερο δώρο για «το άλλο σας μισό» είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης. Επιλέξτε το Βυζαντινό για να γιορτάσετε την ξεχωριστή αυτή μέρα και κερδίστε 25% έκπτωση στο μασάζ που προτιμάτε στους πολυτελείς χώρους του Hiltonia Fitness & Wellness Club. Μετά το δείπνο, κατευθυνθείτε στο Galaxy Bar για να διασκεδάσετε με τις μουσικές επιλογές του Κώστα Ζήκου και άφθονη βότκα Ciroc. Η συνέχεια θα είναι ιδιαίτερα ρομαντική σ’ ένα από τα πολυτελή δωμάτια του Hilton Αθηνών με την εκπληκτική θέα στη φωτισμένη Αθήνα. Για κρατήσεις και πληροφορίες σχετικά με το πακέτο δείπνου, μασάζ και διαμονής μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210 7281000.

* O Όμιλος YES! Hotels γιορτάζει την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου με μια μοναδική ποικιλία προτάσεων για δείπνο και διαμονή, για όλα τα ερωτευμένα ζευγάρια ή ακόμα και για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν ξεχωριστά την συγκεκριμένη βραδιά. Το ραντεβού με την μαγεία της νύχτας του Αγίου Βαλεντίνου αρχίζει με ένα ρομαντικό δείπνο για δύο στο Semiramis Restaurant (50 ευρώ κατ' άτομο) ή στο Ristorante 21 (40 ευρώ το άτομο) με την επιμέλεια του chef του ομίλου YES! Hotels Γιάννη Λουκάκου.

Η πιο ερωτική βραδιά συνεχίζεται στα δωμάτια και τις σουίτες των ξενοδοχείων που υποδέχονται κάθε ζευγάρι με σαμπάνια με γλυκά. Στη σουίτα, τα studios ή τα bungalows, το design περιβάλλον και το VIP service του ξενοδοχείου του Semiramis δημιουργεί το ιδανικό περιβάλλον ευεξίας και χαλάρωσης. Το ξενοδοχείο TwentyOne υπόσχεται την απόλυτα ρομαντική πρόταση στις loft σουίτες με την skylight οροφή πάνω από τα κρεβάτια και την μοναδική θέα στα αστέρια, ενώ οι θεματικές σουίτες του The Kefalari Suites προσφέρουν ποικιλία προτάσεων διαμονής, ενώ η μοναδική θέα στην Ακρόπολη από τη σουίτα του ξενοδοχείου Periscope στο Κολωνάκι, διαμορφώνει το απόλυτο σκηνικό για τους λάτρεις του κέντρου της Αθήνας. Το επόμενο πρωί, το πλούσιο μπουφέ των ξενοδοχείων θα αποτελέσει την πιο αισιόδοξη αρχή της νέας ημέρας. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 210 ευρώ για το Semiramis, από 180 για το TwentyOne, από 145 για το Periscope και από 180 για το Kefalari Suites.

* Το Park Hotel σας ανοίγει την όρεξη για… έρωτα. Το Special Valentine’s Menu του βραβευμένου σεφ Herve Pronzato, με θέα τη φωτισμένη Αθήνα, συνοδεία live jazz από το συγκρότημα Es-Ex Quintet στο live jazz restaurant bar St’Astra θα σας κοστίσει 95 ευρώ το άτομο, ενώ στο Alexandra’s Restaurant μια ρομαντική βραδιά με φίνες γεύσεις, συνοδεία μουσικής και τραγουδιού από τις “Dos Aires” θα σας κοστίσει 58 ευρώ το άτομο. Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στα 210 8894517 και 210 8894500.

* Πιστό στην παράδοση που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, το Cilentio (Μαζάρου 3 και Σόλωνος 54, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3633144) πηγαίνει το ρομαντικό σας δείπνο ένα βήμα παραπέρα, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να ξαφνιάσετε ευχάριστα τον/την σύντροφό σας, κάνοντας μία βόλτα στους δρόμους της πόλης με την υπερπολυτελή Lincoln λιμουζίνα 10 μέτρων, πριν φτάσετε στο εστιατόριο, για να δειπνήσετε δίπλα στο τζάκι υπό το φως των κεριών. Η τιμή κατ’ άτομο για το μενού του Αγίου Βαλεντίνου είναι 65 ευρώ και περιλαμβάνει τη βόλτα με τη λιμουζίνα.

* Ειδικό μενού έξι πιάτων που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, κόκκινο ραβιόλι “S. Valentino” με κονφί φρέσκια ντομάτας και βασιλικό και μενταγιόν από ψαρονέφρι, σιγοψημένο με σάλτσα από κρασί Barolo αρωματισμένη με κένδρο και ροζ πιπέρι σε πουρέ λευκής μελιτζάνας, στην τιμή των 47 ευρώ το άτομο έχει ετοιμάσει για την ημέρα το wine restaurant Whispers (Αγ. Κωνσταντίνου 48, Μαρούσι, τηλ.: 210 6179051).

* Η Brasserie Βοτανικός, στον Πολυχώρο Αθηναΐς (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, τηλ.: 210 3480000-30) βάζει το stylish περιβάλλον και το special μενού, που περιλαμβάνει ρουλάντ λαζανιού με γαρίδες, σάλτσα αμερικαίν με βανίλια Μαδαγασκάρης, σορμπέ μπανάνας και χοιρινό φιλέτο με παλαιωμένο κόκκινο κρασί, βύσσινο, μπουκετάκι λαχανικών και πατάτες ντοφινουάζ στην τιμή των 45 ευρώ το άτομο. Εσείς βάλτε μόνο την… καλή παρέα.

* Το πιο ερωτικό μενού της χρονιάς προσφέρει, σε εσάς και το ταίρι σας, το Far East Restaurant, για να μην… κάνετε τον Κινέζο μέρα που είναι. Κρατήσεις στο 210 8940500 για το εστιατόριο της Γλυφάδας και στο 210 3234996-7 για αυτό του Συντάγματος.

* Tortelacci αστακού με γαρίδες και γυαλιστερές σε σάλτσα λευκής τρούφας, σορμπέ μάνγκο, φιλέτο Rossini με φουά γκρα και κρέμα μαύρης τρούφας σε σάλτσα από Porto, τριλογία σοκολάτας από bitter, λευκή και γάλακτος σε σως από passion fruit είναι μερικές από τις επιλογές σας στο εστιατόριο Pausa (Αγ. Κων/νου και Ηφαίστου 3, Μαρούσι, τηλ.: 210 6179290). Η τιμή καθενός από τα δύο μενού είναι 47 ευρώ το άτομο.

* Προτιμάτε πάρτι αντί για ρομαντικό δείπνο; Κανένα πρόβλημα. Ένα κατακόκκινο Valentine’s Party διοργανώνει το Villa Mercedes (Ανδρόνικου και Τζαφέρη 11, τηλ.: 210 3422886) για τους… αθεράπευτα ερωτευμένους.

* Για τους πιο… εναλλακτικούς το Closer (Ιπποκράτους 150) απαντά στις ερωτήσεις που πάντα σας βασάνιζαν: Γιορτάζουν τον Αη Βαλεντίνο οι Manowar; Είναι οι metalheads ρομαντικοί; Θα κάνατε δώρο το Excalibur στην αγαπημένη σας; Ο Γιώργος Αποστόλου με guest dj τον Τάσο Διακαντώνη, παρουσιάζουν από τα dexx του μια βραδιά για μεταλλικούς έρωτες με δόσεις industrial και... άλλα. Be My Metal Valentine με είσοδο ελεύθερη από τις 22.30.

* A Leonard Cohen Night με τα ερωτικότερα τραγούδια όλων των εποχών φιλοξενεί το Decadence (Βουλγαροκτόνου 69 και Πουλχερίας 2, Λόφος Στρέφη, τηλ.: 210 8827045) το οποίο, άλλωστε, υπόσχεται και δωρεάν ποτά σε… ερωτευμένους συνταξιούχους. Στο άλλο stage, Τσάρλεστον night, για όσους δεν αντέξουν τον υπερβολικό ρομαντισμό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v