Κωστής Μαραβέγιας: "Στο internet έχω επαφή με το κοινό"

Τι σημαίνει να είσαι νέος τραγουδιστής/καλλιτέχνης στις μέρες μας;
Σημαίνει να είσαι ο εαυτός σου, να κάνεις αυτό που αγαπάς, με κέφι, ζωντάνια και πίστη, αλλά και αφοσίωση και να έχεις σαφή προσανατολισμό.

Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο καλλιτέχνη να βρει το «χώρο» του να εδραιωθεί, να βρει/δημιουργήσει τη δική του ταυτότητα;
Άμα πιστεύεις πολύ σε αυτό που κάνεις και είσαι καλός τον βρίσκεις τον χώρο σου. Άμα χρησιμοποιήσεις τα μέσα, τηλεόραση και λοιπά, θα γίνει πιο γρήγορα. Θέμα χρόνου είναι.
 
Ποιον τρόπο προτιμά κανείς να προωθήσει τη δουλειά και τον εαυτό του;
Προτιμώ το ίντερνετ. Μου αρέσει αυτή η σχέση. Δεν κάνω κάτι να το προωθήσω, απλά στο ίντερνετ καταφέρνω να έχω επαφή με ανθρώπους που ακούνε τα τραγούδια μου, που έρχεται στις συναυλίες, μου λένε τι τους άρεσε τι όχι, γνωρίζω πολύ κόσμο από αυτούς που έρχονται και γενικά δεν ψάχνω τρόπο προώθησης, απλά έχω βάλει τα τραγούδια μου στο MySpace, ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση και να μη χρειάζονται να ακούσουν ραδιόφωνο ή να είναι τυχεροί να πετύχουν ένα τραγούδι μου.

Αν η τηλεοπτική εκπομπή είχε ένα κύρος ή μια αξιοπρέπεια που θα μου το επέτρεπε να το έκανα, τότε ναι, αλλά γενικώς δε μου αρέσει η τηλεόραση, ούτε βλέπω. Μου προκαλεί μια παγωμάρα, όπως όταν πετάς με το αεροπλάνο και είσαι στο απόλυτο κενό και τίποτα δεν εξαρτάται από σένα. Εγώ προτιμώ διαπροσωπικές σχέσεις. Στο ίντερνετ μιλάς με κάποιον, ενώ στην τηλεόραση σε βλέπουν απλά, δεν είναι αμφίδρομο.
 
Ποια είναι η σχέση και η αντιμετώπιση μεταξύ παλιών και νέων καλλιτεχνών;
Είναι πολλοί που τους θαυμάζω και έχω την τύχη να συνεργάζομαι με κάποιους. Λίγοι είναι οι γενναιόδωροι όμως, με την έννοια να δώσουν χώρο σε νεότερους.
 
Ένα σχόλιο για τους χώρους-μουσικές σκηνές. Πόσο ανοιχτοί είναι, ποιοι προτιμούνται;
Δε μου αρέσει το τραπεζοκάθισμα. Μου αρέσει ο κόσμος να είναι όρθιος, να μπορεί να χορέψει ή να κάτσει σε σκαμπό. Θα ήθελα να υπάρχουν περισσότεροι χώροι που να μοιάζουν με live, με φθηνό εισιτήριο και όρθιο κόσμο κι ας είναι μικρότερο το μεροκάματο για τους μουσικούς.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v