Χριστουγεννιάτικα δώρα (2007): 20 ιδέες για όλους!

Δεν μένετε πια άγρυπνοι όλη νύχτα περιμένοντας τον Άι Βασίλη και ξέρετε ότι το ίδιο ισχύει και για αυτούς που αγαπάτε. Το In2life προτείνει "ψαγμένες" ιδέες για όλες τις περιστάσεις και για όλους τους αποδέκτες. Μήπως είστε χοντροί και φοράτε κόκκινα;
Χριστουγεννιάτικα δώρα (2007): 20 ιδέες για όλους!
της Έλενας Μπούλια

Ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα του να μεγαλώνουμε -ίσως το μεγαλύτερο- είναι ότι σταματάμε να σκεφτόμαστε σαν παιδιά. Ακόμα χειρότερα, ξεχνάμε πολλές φορές ποια ήταν τα πράγματα που μας έκαναν ευτυχισμένους όταν ήμασταν παιδιά, τότε που οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες μας έφταναν μέχρι τα χαμηλότερα κλαδάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας.

Δεν χρειαζόταν να κοιτάμε πιο ψηλά. Μπορεί να φρόντιζαν η μαμά και ο μπαμπάς για αυτό αλλά εμάς λίγο μας ένοιαζε. Αρκεί κάτω από το δέντρο μας να βρισκόταν, γιγαντιαίο στα τότε μάτια μας και λαμπερό ΤΟ ΔΩΡΟ. Η ανυπομονησία μας να το πάρουμε στα χέρια μας, να ξεσκίσουμε το περιτύλιγμα και να χαθούμε στον μαγικό κόσμο του παιχνιδιού έχει δυστυχώς ελάχιστη ομοιότητα με τη σημερινή μας ανυπομονησία, να αγοράσουμε ένα οποιοδήποτε δώρο για τους γύρω μας και να δεχθούμε, σαν δεδομένο, το δικό τους, απλά και μόνο για να ξεμπερδεύουμε.

Κι όμως, αν θυμηθούμε λίγο καλύτερα, το δώρο κάποτε σήμαινε για εμάς τόσα πολλά. Είτε επειδή το είχαν αγοράσει για εμάς με απεριόριστη αγάπη οι γονείς και συγγενείς μας, είτε επειδή είχαμε καταφέρει εμείς να δωρίσουμε κάτι μικρό και αστείο σε αυτούς, η προσμονή για αυτή τη λάμψη στα μάτια και το αυθόρμητο χαμόγελο ήταν για μερικές στιγμές το σημαντικότερο γεγονός του κόσμου. Η καλύτερη ανταπόδοση σε μία κίνηση που απώτερο σκοπό είχε να χαρίσει αγάπη.

Αυτός είναι, άλλωστε, και ο σκοπός του χριστουγεννιάτικου δώρου. Μικρή σημασία έχει αν η αξία του θα είναι αστρονομική, αν θα ανήκει στα πολυτελή ή τα ευτελή αντικείμενα, αν είναι μεγάλο ή μικρό, αν θα το αγοράσαμε από το κεντρικότερο πολυκατάστημα ή από έναν πάγκο στους δρόμους της πόλης. Αυτές τις μέρες το δώρο πρέπει απλά και μόνο να υποδηλώνει αγάπη, να αγοράζεται με ενδιαφέρον και ψυχραιμία και να γίνεται αποδεκτό με ένα πλατύ, ειλικρινές χαμόγελο.

Έχοντας στο μυαλό μας τα άτομα που αγαπάμε και τα δώρα που θα θέλαμε να τους χαρίσουμε αλλά και να μας χαρίσουν, κάναμε μία σύντομη βόλτα στα ηλεκτρονικά αλλά και πραγματικά καταστήματα της αγοράς, αναζητήσαμε δώρα για εκείνον, για εκείνη, για το παιδί και για το σπίτι και καταλήξαμε σε 20 ιδέες που φιλοδοξούμε να χαρίσουν πολλά πλατιά χαμόγελα!

Διαβάστε στα Άρθρα του Αφιερώματος τις 20 χριστουγεννιάτικες ιδέες μας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v