Χριστουγεννιάτικα δώρα για… το σπίτι

Χριστουγεννιάτικα δώρα για… το σπίτι
Χριστουγεννιάτικα δώρα για… το σπίτι
Δώρα για εκείνον, για εκείνη, για το παιδί. Με το σπίτι όμως τι γίνεται; Επιλέγουμε ένα δώρο για το σπίτι όταν δεν θέλουμε να προσωποποιήσουμε τις ευγενείς μας προθέσεις αλλά να απευθυνθούμε στο σύνολο της οικογένειας ή των ενοίκων του σπιτιού. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι τα δώρα για το σπίτι πρέπει να είναι ψυχρά και απρόσωπα, ειδικά τις μέρες των γιορτών.

Καλό είναι, μάλιστα, όταν επιλέγουμε ένα χριστουγεννιάτικο δώρο για το σπίτι να μην συμβιβαζόμαστε στα τυπικά κεράκια και τους Άγιους Βασίληδες σε μικρογραφία. Είναι τόσο κοινότυπα και βαρετά και σίγουρα υπάρχουν δεκάδες από αυτά καταχωνιασμένα στο σπίτι αυτό. Επισκεφθήκαμε τα καταστήματα με δώρα για το σπίτι αλλά και κάποιες γκαλερί και ανακαλύψαμε πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες ιδέες.

Τι θα δωρίσουμε λοιπόν στο σπίτι φέτος τα Χριστούγεννα;

* Πίνακες: Και όταν αναφερόμαστε σε πίνακες το μυαλό μας αναπόφευκτα πηγαίνει στα καταστήματα BizArt. Μία τεράστια συλλογή από έργα τέχνης κλασικών και σύγχρονων ξένων και ελλήνων καλλιτεχνών μας περιμένει στα δημοφιλή καταστήματα για να επιλέξουμε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο μας. Αν πάλι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς θα ταίριαζε στον χώρο για τον οποίο προορίζετε το δώρο μας, μπορούμε να αγοράσουμε μία δωροεπιταγή, με το ποσό που εμείς επιθυμούμε και να αφήσουμε μετά τους «τυχερούς» που θα την έχουν στα χέρια τους να επιλέξουν αυτό που θέλουν. Να είστε σίγουροι πως ένα δώρο από τα καταστήματα BizArt θα ταιριάξει παντού (Επισκεφθείτε το site των καταστημάτων για να εντοπίσετε τις διευθύνσεις τους).

* Ψηφιακή κορνίζα φωτογραφιών: Με περισσότερα από 5 εκατομμύρια pixels και μία εκπληκτική οθόνη LCD 7 ιντσών, οι φωτογραφίες στο πλαίσιο αυτό δείχνουν… ζωντανές! Η «κορνίζα» μπορεί να υποστηρίξει κάρτες μνήμης SD, MMC, MS και XD αλλά και να παρουσιάζει τις φωτογραφίες σε slideshow που υποστηρίζει τα αρχεία JPEG. Διαθέτει ελάχιστα κουμπιά για το βασικό έλεγχο και εύκολη λειτουργία, ενώ χάρη στον γάντζο της μπορεί να εφαρμοστεί και στον τοίχο. Την ανακαλύψαμε στο ηλεκτρονικό κατάστημα E-gadgets.gr και κοστίζει 110 ευρώ.

* Εικαστικά διακοσμητικά: Στα περισσότερα μουσεία της πόλης θα βρείτε καταστήματα με είδη δώρων σχετικά με τις μόνιμες ή εποχιακές εκθέσεις του κάθε μουσείου. Η εξαιρετική έκθεση του Toulouse-Lautrec μας έδωσε την αφορμή να επισκεφθούμε το μουσείο Ηρακλειδών και να ανακαλύψουμε διάφορες αφίσες, σημειωματάρια και διακοσμητικά εμπνευσμένα από την έκθεση. Το αγαλματάκι της Jane Avril, χορεύτριας can-can και σύμβολο της Παρισινής belle époque, μας ενθουσίασε με το νάζι και τη ζωντάνια του. Οι διαστάσεις της είναι 17,5 x 10 εκ. Μπορείτε να την αγοράσετε από το e-shop του μουσείου. Η τιμή της είναι 48 ευρώ.

* Κηροπήγια: Για τους πιο… τυπικούς, τα κηροπήγια αποτελούν πάντα μία εύκολη λύση. Όχι όμως οποιαδήποτε κηροπήγια. Στα καταστήματα Kosta Boda, που διαθέτουν μια τεράστια συλλογή με χριστουγεννιάτικα ή μη δώρα για το σπίτι, ανακαλύψαμε αυτά τα χαριτωμένα κρυστάλλινα κηροπήγια της συλλογής Blue Moon σε δύο μεγέθη και σε δύο χρώματα, λευκό και μπλε. Είναι ιδανικά για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι αφού δένουν αρμονικά με τις στρογγυλές μπάλες. Η τιμή του μεγάλου κηροπηγίου είναι στα 40 ευρώ. (Επισκεφθείτε το site της Kosta Boda για να εντοπίσετε τις διευθύνσεις των καταστημάτων).

* Φιάλη κρασιού: Το κρασί πρωτοστατεί στο γιορτινό τραπέζι και οι φιάλες που θα το υποδεχθούν είναι άκρως απαραίτητες για κάθε σπίτι. Πρωτοτυπήστε δωρίζοντας πολύχρωμες, μοντέρνες φιάλες σαν αυτές που βρήκαμε στο e-shop του καταστήματος Zara Home. Οι συγκεκριμένες, σε γιορτινό πράσινο χρώμα είναι γυάλινες με σχέδια από φυσαλίδες και οι διαστάσεις τους είναι 19 x 28 εκ. Μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο φούρνο μικροκυμάτων όσο και στο πλυντήριο πιάτων, ενώ η τιμή τους στα 11,90 ευρώ, τις κάνει άκρως προσιτές για δώρο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v