Chamonix: Πρόκληση για τους λάτρεις του χιονιού

Chamonix: Πρόκληση για τους λάτρεις του χιονιού
Είναι ένα παραδοσιακό, πανέμορφο θέρετρο χτισμένο στο ψηλότερο βουνό της Ευρώπης, το Mont Blanc. Η ιστορία αυτής της πόλης ξεκινά από πολύ παλιά, όταν συγκέντρωνε το ενδιαφέρον θαρραλέων ορειβατών που μοιράζονταν το ίδιο όραμα, την κατάκτηση του Mont Blanc, της ψηλότερης κορυφής στην Ευρώπη. Με το πέρασμα των χρόνων εξελίχθηκε σε ένα θέρετρο που πάλλεται από ζωντάνια και που προσελκύει τους λάτρεις του βουνού και της περιπέτειας σε όλο τον κόσμο.

Αποτελεί τόπο συνάντησης των φανατικών σκιέρ που το επισκέπτονται για τις διάσημες πίστες του, με το ψηλότερο δίκτυο lifts στην Ευρώπη (3842μ) και τη μεγαλύτερη σε μήκος ελεύθερη διαδρομή στον κόσμο (Vallée Blanche), το Chamonix αποτελεί την απόλυτη πρόκληση για τους λάτρεις του χιονιού.

Για όσους θέλουν να ζήσουν νέες περιπέτειες και εμπειρίες μπορούν να κάνουν snow-boarding, ορειβασία, Alpine flights, αναρρίχηση σε εσωτερικό τοίχο, paragliding, βόλτες με έλκηθρα και ημερήσιες εκδρομές. Για όσους πάλι θέλουν να απολαύσουν την κοσμική ζωή μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 80 εστιατόρια με γαλλική και διεθνή κουζίνα ή να δοκιμάσουν την τύχη τους στο καζίνο. Ο μοναδικός χαρακτήρας του Chamonix θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Πληροφορίες για το θέρετρο:

Υψόμετρο του χωριού: 1035 μ.
Υψηλότερο σημείο: 3842μ.
Έκταση διαδρομών: 150χλμ.
Αριθμός αναβατήρων: 49
Μπλε διαδρομές (Εύκολες):34
Κόκκινες διαδρομές (Μέτριες):27
Μαύρες διαδρομές (Δύσκολες):8
Snow park:1
Cross country skiing: 42 χλμ.
Απόσταση από τη Γενεύη: 100 χλμ. Περίπου 1 ώρα και 10’ οδήγηση.
Απόσταση από Ανκόνα: 668 χλμ.

Πώς θα πάτε:

* Αεροπορικώς: Με πτήση από Αθήνα για Γενεύη, διάρκειας 2 ωρών και 50 λεπτών. Η απόσταση από το αεροδρόμιο της Γενεύης ως το Chamonix είναι 110χλμ. Περίπου 1 ώρα και 10 λεπτά οδήγηση.
* Οδικώς: Το Chamonix απέχει 668χλμ από το λιμάνι της Ανκόνα, περίπου 6 ½ ώρες οδήγηση

Πού θα μείνετε:

* Hotel Club Med: To Club Med χτισμένο σε υψόμετρο 1000m και σε απόσταση 5 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του Chamonix, στεγάζεται στο ανακαινισμένο και ιστορικό ξενοδοχείο Savoy. Στο ξενοδοχείο λειτουργεί spa, sauna και χαμάμ και εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα.

Τιμές: Το κόστος διαμονής ξεκινά από 1.009€ για τον μήνα Δεκέμβριο έως 1.799€ την περίοδο των Χριστουγέννων (22-29/12) και από 1.919€ την περίοδο της Πρωτοχρονιάς (29/12-05/01). Τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο το κόστος ανέρχεται στα1.229€ έως 1.639€. Οι τιμές είναι κατ’άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και περιλαμβάνουν: Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Olympic Airlines, 7 διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή, 3 γεύματα την ημέρα σε μπουφέ με απεριόριστη κατανάλωση μπύρας, κρασιού, αναψυκτικών, γλυκών και φρούτων, μαθήματα του σκι και κάρτες για τα lifts, απεριόριστη κατανάλωση στο μπαρ, βραδινή animation, ασφάλεια αστικής ευθύνης. Δεν περιλαμβάνουν: Φόρους αεροδρομίων, μεταφορές από/ προς χιονοδρομικά κέντρα, εξοπλισμό του σκι. (Πακέτο προσφοράς ΑΤΡ Τουριστικές Επιχειρήσεις ΕΠΕ)

* Alpina Hotel 3* lux: Μοντέρνο, κεντρικό ξενοδοχείο στο κέντρο του Chamonix με ωραία ατμόσφαιρα και πολλές ανέσεις. Διαθέτει εστιατόριο με πανοραμική θέα στο Mont Blanc, πιάνο bar με τζάκι, αίθουσα μπιλιάρδου, αίθουσα γυμναστικής με sauna, turkish hammam, Jacuzzi και σαλόνι ομορφιάς. Επίσης διαθέτει χρηματοκιβώτιο στο χώρο της Reception, αίθουσα συνεδριάσεων, παιδική χαρά για παιδιά άνω των 4 χρόνών και garage. Τα μοντέρνα και με πολύ γούστο διακοσμημένα δωμάτια και suites, διαθέτουν μπάνιο ή w.c., έγχρωμη τηλεόραση, ραδιόφωνο, τηλέφωνο, mini-bar και μερικά μπαλκόνι.

Τιμές: Το κόστος διαμονής είναι κατ’ άτομο με ημιδιατροφή και ανέρχεται στα 1.369€ την περίοδο των Χριστουγέννων (22-29/12) και στα 1.595€ την περίοδο της Πρωτοχρονιάς (29/12-05/01). Για τους μήνες Ιανουάριο έως Απρίλιο οι τιμές κυμαίνονται από τα 909€ έως τα 1.045€. (Πακέτο προσφοράς Mayfair Travel)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v