Zermatt: Ο φυσικός παράδεισος της Ελβετίας

Zermatt: o φυσικός παράδεισος της Ελβετίας
Γνωστό και ως το “διαμάντι” των Άλπεων, αποτελεί αγαπημένο προορισμό του διεθνούς jet set για στιγμές χαλάρωσης, με κύριο χαρακτηριστικό την πάντα χιονισμένη κορυφή του Matterhorn που δεσπόζει στον ορίζοντα.

Τίποτα δεν διαταράσσει την ηρεμία που προσφέρει το Matterhorn καθώς η μετακίνηση στο χωριό γίνεται ακόμα και σήμερα μόνο με ένα μικρό τρένο. Η παντελής απουσία Ι.Χ. αυτοκινήτων σίγουρα θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα και θα μπορέσετε να απολαύσετε τη βόλτα σας στα γραφικά δρομάκια.

Πολυτελή καταστήματα, κομψά εστιατόρια, trendy cafes και bars συνωμοτούν στη δημιουργία ενός παραμυθένιου σκηνικού, προορισμένου να σας συναρπάσει. Εδώ λειτουργεί και το Alpine Museum, στο οποίο τα εκθέματα διηγούνται την ιστορία της κατάκτησης των αλπικών βουνών. Εκτός δεν μένει ούτε η ιστορία της πολιτείας καθώς διοργανώνονται ειδικές περιηγήσεις σε ιστορικά κτίρια όπου παρουσιάζεται η διαδρομή της μέσα στον χρόνο.

Πληροφορίες για το θέρετρο:

Υψόμετρο του χωριού: 1620 μ.
Υψηλότερο σημείο: 3820 μ.
Έκταση διαδρομών: 250 χλμ.
Αριθμός αναβατήρων: 70
Μπλε διαδρομές (Εύκολες): 11
Κόκκινες διαδρομές (Μέτριες): 17
Μαύρες διαδρομές (Δύσκολες): 11
Snow park: 2
Cross country skiing: 7 χλμ.

Πώς θα πάτε:

* Αεροπορικώς: Με πτήση από Αθήνα για Μιλάνο, διάρκειας 2 ωρών και 40 λεπτών ή με πτήση από Θεσσαλονίκη για Ζυρίχη, διάρκειας 2 ωρών και 30 λεπτών. Η απόσταση από το αεροδρόμιο του Μιλάνου ως το Zermatt είναι 200χλμ. Περίπου 3 ώρες οδήγηση και 20 λεπτά με το τρένο.
* Με πτήση από Αθήνα για Γενεύη, διάρκειας 2 ωρών και 50 λεπτών. Η απόσταση από το αεροδρόμιο της Γενεύης ως το Ζermatt είναι 230χλμ. Περίπου 3 ώρες οδήγηση και 20 λεπτά με το τρένο.
* Οδικώς: Το Zermatt απέχει 667χλμ από το λιμάνι της Ανκόνα, περίπου 7 ώρες οδήγηση.

Πού θα μείνετε:

* Hotel Ambassador 4*: Το ξενοδοχείο Ambassador βρίσκεται στο κέντρο του χωριού σε πολύ κοντινή απόσταση από το σταθμό του τρένου. Το ξενοδοχείο διαθέτει μοντέρνα δωμάτια με μπαλκόνι, το μοναδικό εστιατόριο Chi-Ba-Bou, Piano bar, εσωτερική πισίνα, σάουνα κ.ά.

Τιμές: Για την περίοδο των Χριστουγέννων (22-29/12) και την περίοδο της Πρωτοχρονιάς (29/12-05/01) το κόστος διαμονής ξεκινά από 1.773 €. (Πακέτο προσφοράς Mayfair Travel)

* Mont Cervin Palace 5*: Εδώ βρίσκεται η πολυτέλεια σε όλο της το μεγαλείο σε αρμονία με τις σύγχρονες ανέσεις. Ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του Zermatt με κεντρική θέση. Διάφορα σαλόνια με ζεστή διακόσμηση, μεγάλη θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, χαμάμ, solarium, γυμναστήριο και μασάζ. Το ξενοδοχείο φημίζεται για την καλή ελβετική κουζίνα, αξίζει όμως να δοκιμάσετε και τα υπέροχα σπεσιαλιτέ στο εστιατόριο "Cervin Grill".

Για την ενοικίαση των σκι και οτιδήποτε άλλο σχετικό, υπάρχει μόνιμος αντιπρόσωπος. Επίσης λειτουργεί παιδικός σταθμός στο διπλανό ξενοδοχείο με το οποίο επικοινωνεί μέσω τούνελ. Τα άνετα δωμάτια και οι σουίτες έχουν τηλέφωνο, ραδιόφωνο, δορυφορική τηλεόραση, mini bar και στεγνωτήρα μαλλιών. Πολλά από αυτά έχουν θέα στο Matterhorn.

Τιμές: Το κόστος διαμονής είναι κατ’ άτομο με ημιδιατροφή και ανέρχεται στα 2.299€ την περίοδο των Χριστουγέννων (22-29/12) και στα 2.479€ την περίοδο της Πρωτοχρονιάς (29/12-05/01). Για τους μήνες Ιανουάριο έως Απρίλιο οι τιμές κυμαίνονται από τα 1.929€ έως τα 2.629€. (Πακέτο προσφοράς Mayfair Travel)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v