5 top κινητά για την παραλία

Με τον όλο αυξανόμενο κίνδυνο της κλοπής και τους πιθανούς "τραυματισμούς" από πτώσεις, βρέξιμο και άμμο, ένα ακριβό κινητό είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε στην παραλία. Επιλέξτε, λοιπόν, από τις προτάσεις μας μία ασφαλέστερη συσκευή.
5 top κινητά για την παραλία
του Πάρη Καπράλου

Αντίθετα με άλλα gadgets το καλοκαίρι λανσάρονται μεν κάποια κινητά από πολλούς κατασκευαστές, ωστόσο αυτό δε συμβαίνει λόγω της εποχικότητας ούτε διαθέτουν κάτι «ειδικό» που να τα κάνει καλύτερα ή χειρότερα για χρήση σε παραλίες και βουνά. Το αποτέλεσμα συνήθως είναι να αναρωτιόμαστε: τι κινητό να πάρω στην παραλία;

Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή: Κινητά παραλίας δεν υπάρχουν. Και το καλύτερο κινητό παραλίας είναι το κινητό που δεν θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας στην παραλία. Επειδή όμως όσο μεγαλώνουμε και όσο συνηθίζουμε στην ιδέα ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με το κινητό μας, θα αρκεστούμε σε κάποια μοντέλα κινητών που παρουσιάζουν κάποια εγγενή χαρακτηριστικά που τα καθιστούν καταλληλότερα από άλλα για να τα πάρουμε στην παραλία.

Χύμα στο κύμα με το «καθημερινό» κινητό μου

Απλά, ξεχάστε το! Δεν θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, ιδίως αν το κινητό σας είναι κάποιο business phone στο οποίο βασίζετε την ψυχική σας ηρεμία ενόσω λείπετε ή την δυνατότητα σας να παρατείνετε τις διακοπές σας απαντώντας σε αιτήματα συνεργατών σας και κάνοντας review διάφορα reports από την εξοχή.

Αν πάλι προτιμάτε να είσαστε lifestyle, κατά πάσα πιθανότητα το νέο πανάκριβο κινητό σας δεν θα λατρέψει τη ιδέα των +70 βαθμών που θα αναπτύξει μέσα στην τσάντα σας. Τι είπατε; «Έχει καταπληκτική οθόνη»; Σύμφωνοι. Απλώς η καταπληκτική αυτή οθόνη μάλλον δεν αγαπά τους κόκκους άμμου, ή το αντι-ηλιακό που θα έχει μείνει στα χέρια σας καθώς θα το σηκώσετε, ούτε την αλμύρα που μεταφέρει το δροσερό αεράκι, για να μη μιλήσουμε για πιο extreme συνθήκες, όπως το παιδί σας που μπορεί να το θεωρήσει μία «καταπληκτική» ιδέα να σας φέρει το κινητό σας που χτυπάει μέσα στην θάλασσα ενώ εσείς κολυμπάτε. Kαι πιστέψτε με, η κραυγή «Βασιλάκη όχι στα βαθιά» δεν θα αποτρέψει την καταστροφή...

ΘΕΛΩ όλοι στην παραλία να ζηλεύουν...
Κατά βάθος, δεν θέλετε. Διότι οι κλοπές στις παραλίες στην Ελλάδα φέτος έχουν εξαπλασιαστεί σε βαθμό που το θέμα έχει κάνει ήδη μερικά πρωτοσέλιδα σε ελληνικές εφημερίδες.

Εκτός αυτού, κανένα lifestyle κινητό δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Τα περισσότερα έχουν μικρότερη αντοχή στις μεγάλες θερμοκρασίες από άλλα, είναι πιο ευπρόσβλητα από την σχετική υγρασία του περιβάλλοντος και αν δεν παθαίνουν κάποια μόνιμη βλάβη, σίγουρα δεν λειτουργούν σωστά. Τα κινητά της συγκεκριμένης κατηγορίας, με μοναδική ίσως εξαίρεση το Nokia 8800 Sirocco είναι φτιαγμένα για να λειτουργούν σε ήπιες συνθήκες.

ΘΕΛΩ να είμαι διαρκώς σε επαφή
ΟΚ, αυτό είναι ένα «θέλω» που μπορούν να εξυπηρετήσουν όμως και απλούστερα κινητά τηλέφωνα. Και αυτή ουσιαστικά είναι η πρόταση μας: η επιστροφή στην απλότητα, η προμήθεια ενός κινητού που θα απαντά στα περισσότερα από τα θέλω σας, θα είναι εύχρηστο, κοντά στις συνήθειες σας, θα μπορεί να συγχρονίζεται με υπολογιστή ή να ανταλλάσει δεδομένα (στην προκειμένη περίπτωση να φορτώνει τις επαφές σας από το κανονικό σας κινητό με Bluetooth ή υπέρυθρες), κι αν το χάσετε δεν θα στεναχωρηθείτε ιδιαίτερα.

Ένα κινητό που θα είναι ανεκτικό σε μερικές απλές πτώσεις, δεν έχει πρόβλημα με λίγη παραπάνω υγρασία, δεν χαράσσει εύκολα, αλλά κι αν ακόμα αυτό συμβεί, αυτό δεν προκαλεί πρόβλημα στην λειτουργία του, χτυπά δυνατά και καθαρά, δεν απαιτεί φρεσκoπλυμένα και σχεδόν ξηρά χέρια για να το ελέγξετε (δλδ. δεν έχει touchscreen), κ.α.

Σε αυτό το πλαίσιο σας προτείνουμε μερικά ανθεκτικά ή απλά κινητά που θα μπορούσατε να προμηθευτείτε ως «δεύτερο κινητό». Κάποια από αυτά ίσως απαντούν στις απαιτήσεις σας για κάτι ξεχωριστό -είτε υπό την έννοια της αντοχής είτε υπό την έννοια της ξεχωριστής εμφάνισης- και κάποια άλλα απλώς σας λύνουν τα χέρια με την απλότητα τους. Enjoy…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v