Τα top gadgets για να δουλεύετε από το σπίτι!

Μήπως είναι η ώρα να χρησιμοποιήσετε τον οικιακό σας Η/Υ για κάτι περισσότερο από αντιγραφές cd και σερφάρισμα; Δείτε το πλήρες αφιέρωμα του In2life για όλα όσα χρειάζεται να συνοδεύουν τον υπολογιστή του σπιτιού, μάθετε πώς θα κάνετε τη ζωή σας απλούστερη και το... οικιακό σας γραφείο αποτελεσματικότερο.
Τα top gadgets για να δουλεύετε από το σπίτι!

* Στα υποθέματα του Αφιερώματος δείτε αναλυτικά τις καλύτερες προτάσεις για κάθε κατηγορία ”περιφερειακών” εξαρτημάτων.

του Πάρη Καπράλου

Οι δυνατότητες των προσωπικών υπολογιστών αυξάνουν μέρα με τη μέρα, και ο υπολογιστής του σπιτιού γίνεται πραγματικά ένας σταθμός ψυχαγωγίας και εργασίας.

Ακόμα κι αν κάποιος δεν αξιοποιεί τον υπολογιστή του επαγγελματικά, έχει κάθε λόγο να επιζητά την άνεση. Σκεφτήκατε όμως ποτέ ότι αυτή την άνεση δεν μας την εξασφαλίζει τελικά μόνο η μεγάλη επεξεργαστική ισχύς, η τελευταία λέξη της τεχνολογίας που ενσωματώνεται στο κουτί του υπολογιστή μας αλλά τα λεγόμενα ”περιφερειακά”;

Μεγάλο ρόλο στην ασφαλή και άνετη χρήση του υπολογιστή παίζουν ορισμένα περιφερειακά, ενώ άλλα απλώς επεκτείνουν τις δυνατότητες χρήσης του υπολογιστή, ή τον εξασφαλίζουν από... οικιακά ατυχήματα.

Τον σημαντικότερο ρόλο στην ασφαλή χρήση του υπολογιστή παίζουν το πληκτρολόγιο και το ποντίκι και γενικώς οι ”συσκευές εισαγωγής δεδομένων”, η καλή χρήση των οποίων προστατεύει την υγεία σας και διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχική σας ηρεμία.

Σημαντική για την υγεία του υπολογιστή σας, ιδιαίτερα στην χώρα μας που το ηλεκτρικό ρεύμα ”χορεύει” σε ποικιλία τάσεων- με τις ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος να μην είναι σπάνιο φαινόμενο- είναι η ύπαρξη UPS.

Προκειμένου ένα οικιακό γραφείο να είναι αποδοτικό, θα πρέπει να προσφέρει δυνατότητες ψηφιοποίησης του ”υλικού κόσμου” (φωτογραφίες, έγγραφα, κλπ.) αλλά και δυνατότητας εκτύπωσης του εικονικού κόσμου του υπολογιστή.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο οικιακός εκτυπωτής έκανε την εμφάνιση του και αρκετά αργότερα κατασκευάστηκαν μικροί σαρωτές (scanners) για να εξυπηρετήσουν ιδιωτικές ανάγκες.

Σύντομα οι χρήστες διαπίστωσαν στο γραφείο τους, πόσο εύκολη γίνεται η απευθείας αποστολή fax από τον υπολογιστή, οπότε άρχισαν να συνδυάζουν τους δύο κόσμους –αυτόν του scanner για την ψηφιοποίηση των εγγράφων και αυτόν του λογισμικού αποστολής fax μέσω υπολογιστή- δίνοντας έτσι το έναυσμα για την δημιουργία των πολυμηχανημάτων.

Οι εξελίξεις στον τομέα των πολυμέσων επέτρεψαν στον υπολογιστή να συμβάλλει σημαντικά στην οικιακή ψυχαγωγία.

Έτσι, κανείς μας πλέον δε χρειάζεται να αποχωριστεί την αγαπημένη του μουσική ενώ εργάζεται ή ενώ βρίσκεται στο Διαδίκτυο, ενώ ολοένα και περισσότεροι είναι εκείνοι που προκρίνουν την αγορά ηχείων με καλή απόδοση προκειμένου να παρακολουθούν στον υπολογιστή τους ταινίες, να παίζουν παιχνίδια με σχεδόν φυσική ποιότητα ήχου, ή απλώς να συνδιαλέγονται με φίλους, ή γνωστούς με την χρήση web camera και να τους ακούν σαν να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο, λόγω της άρτιας συνεργασίας του κατάλληλου λογισμικού, του μικροφώνου, των ηχείων και της camera.

Στο αφιέρωμα αυτό θα βρείτε κάποιες από τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς για όλα όσα ”χρειάζεται” να συνοδεύουν τον οικιακό σας υπολογιστή, και θα ανακαλύψετε τρόπους για να βελτιστοποιήσετε την χρηστικότητά του.

* Στα υποθέματα του Αφιερώματος δείτε αναλυτικά τις καλύτερες προτάσεις για κάθε κατηγορία ”περιφερειακών” εξαρτημάτων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v