Οι καυγάδες των τελευταίων ημερών

Έξαλλες οι τηλεοπτικές περσόνες αυτό το διάστημα, μας δίνουν υλικό για να σκοτώσουμε την ώρα μας.
Οι καυγάδες των τελευταίων ημερών

Καλά περάσαμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τις τηλεπερσόνες και τους ιερείς. Έδωσαν μία τσαχπινιά στην καθημερινότητά μας, την οποία ίσως και είχαμε ανάγκη∙ κάτι να αποσπάσουμε την προσοχή μας, να γελάσουμε, και να κλάψουμε με την βαλκανική νοοτροπία μας.

Ο καυγάς μεταξύ Αρχιμανδρίτη Αιτωλοακαρνανίας και Μητροπολίτη Χρυσόστομου

Σε νέα επιστολή του, αυτή την φορά προς τον Μητροπολίτη Δωδώνης, Χρυσόστομο, ο κ. Ντανάς, τον καλεί να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για όσα είπε για τον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Εκεί επαναλαμβάνει τις ανυπόστατες θεωρίες για το εμβόλιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «όλα τα εμβόλια κατά του κοροναϊού είναι λουσμένα στα αίματα αθώων εμβρύων», ενώ δεν χάνει την ευκαιρία να καταφύγει σε ένα παραλλήρημα, λέγοντας πως «αρνούμαστε να εμβολιαστούμε»: «γιατί δεν απαρνούμαστε τον Παντοδύναμο Θεό και δεν φοβόμαστε έναν κορονοϊό», «γιατί με αυτόν τον τρόπο ετοιμάζεται η Παγκόσμια Δικτατορία του Αντιχρίστου» κ.α.

που ξεκίνησε από τον καυγά μεταξύ Μητροπολίτη Χρυσόστομου και Μητροπολίτη Κοσμά

Υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της COVID-19 τάχθηκε ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος. «Είχα πει από την αρχή ότι θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικό για εκείνους που πληρώνονται από το ελληνικό Δημόσιο ή από τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Θα είχε λήξει το θέμα», ανέφερε, σημειώνοντας πως είναι λογικό ότι καμία Κυβέρνηση δεν θα ήθελε να χρεωθεί ένα δυσμενές μέτρο.

«Δυστυχώς, δεν έχουμε μυαλό. Παρασύρεται ο κόσμος από “παρλαπίπες”, αν επιτρέπεται η έκφραση. Πιστεύουν οι άνθρωποι στα τσιπάκια και σε διάφορα άλλα που λένε», συμπλήρωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1. Χαρακτήρισε αδιανόητες τις αντιδράσεις, ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει μικρόμυαλους τους ιερείς που εκφράζουν αντιρρήσεις.

Ειδικότερα για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος νοσεί και αρνήθηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο, δήλωσε: «Σέβομαι πάρα πολύ τον ασθενούντα αδελφό και λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά δεν θα τον εξαιρέσω από ανθρώπους που είναι μικρόνοες. Είναι άνθρωπος με πολλή ευγένεια και καλοσύνη, αλλά με λίγο μυαλό».

Ο καυγάς μεταξύ Χριστόφορου Ζαραλίκου και Σάσας Σταμάτη

Όλα ξεκίνησαν σε μία παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου, κατά την οποία ο κωμικός σατίρισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Δηλαδή όχι ακριβώς τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Για να μην τα πολυλογούμε, η ατάκα ήταν αυτή: «εάν δεν μας έδιναν λεφτά οι Άγγλοι, θα έπρεπε να τα βρει ο Μιαούλης με το πλοίο του, το «Γκιαούρ- One». Η σχετικά γνωστή παρουσιάστρια εξοργίστηκε και ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τρεις μπρ…φίλους της και γιούχαρε τον Χριστόφορο Ζαραλίκο.

Εδώ το στιγμιότυπο από κινητό θεατή:



Εδώ η πειστικότατη απάντηση της Σάσας Σταμάτη:



Κι εδώ το βίντεο του Χριστόφορου Ζαραλίκου μετά την έφοδο στη σκηνή:



Ο καυγάς μεταξύ Πετράκου και Κανάκη

Όλα ξεκίνησαν όταν η εκπομπή σχολίασε το παραλήρημα του Γρηγόρη Πετράκου, αφιερώνοντας του την κορυφή του Top Επικαιρότητας σχολιάζοντας με λίγο ειρωνικό ύφος ότι «κουβαλάει μόνος του τον σταυρό για όλους του αντιεμβολιαστές και τους αρνητές του κορωνοϊού» σατιρίζοντας τον τρόπο που επέλεξε να διαμαρτυρηθεί σε ένα παγκάκι της γειτονιάς του.



Αντιδρώντας λοιπόν σε αυτόν τον σχολιασμό, ο Γρηγόρης Πετράκος απάντησε στον παρουσιαστή της εκπομπής, Αντώνη Κανάκη λέγοντας «Εγώ προσκυνημένους σαν εσένα θέλω τρεις για πρωινό», προτρέποντας τους συντελεστές του Ράδιου Αρβύλα να «ξαναβάλουν τίτλο ΑΜΑΝ τα Καθάρματα». Επειδή πλέον είναι καθάρματα; Μάλλον αυτό εννοούσε ο σχετικά γνωστός τραγουδιστής.

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Πετράκου:

«Κανάκη αν νομίζεις ότι κορόιδεψες εμένα είσαι γελασμένος. Εγώ προσκυνημένους σαν εσένα θέλω τρεις για πρωινό. Κορόιδεψες (χωρίς ίχνος αστείου) μισό εκατομμύριο συνταξιούχους τους οποίους ληστεύει η Νέα Δικτατορία.

Δύστυχε, προσπαθούσες να γελάσεις με το ζόρι. Προφανώς, ίχνη συνείδησης έχουν μείνει μέσα σου. Οι υπόλοιποι της παρέας ‘λέγαν αμήχανες ατάκες και κοιτούσαν κάτω… Ξέρεις τι απογίνονται οι υποστηρικτές των Δικτατοριών; Όταν πέφτουν οι Δικτάτορες (και πάντα πέφτουν) όλοι τους θυμούνται…

Τί θλιβερό απομεινάρι μιας παρέας που κάποτε μας έκανε να γελάμε, με ένα άρωμα ακεραιότητας… Τρώνε πρόστιμα οι γονείς μας κι εσείς γελάτε;;; Ξαναβάλτε τίτλο ΑΜΑΝ τα καθάρματα».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v