Μύκονος: Κοσμοπολίτικη και γοητευτική

Κοσμική και παρεξηγημένη (από πολλούς) η Μύκονος έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει από έντονη νυχτερινή ζωή. Διαθέτει μια σπάνια γοητεία και ομορφιά η οποία πηγάζει από την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα γραφικά σοκάκια, τους μύλους, τα παραδοσιακά σπίτια, τις περισσότερες από 500 εκκλησίες και βέβαια τις εκπληκτικές παραλίες.

Τη Μύκονο ή θα τη λατρέψεις ή θα τη μισήσεις. Μέση λύση δεν υπάρχει. Γνωστή (περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε) για τους κοσμικούς και τους jet set επισκέπτες της, αλλά και για την έντονη νυχτερινή της διασκέδαση, η Μύκονος διαθέτει και ένα άλλο πρόσωπο: μια σπάνια ομορφιά και γοητεία, αλλά και παραλίες από τις ομορφότερες της Ελλάδος.

Είναι γεγονός πως αν ονειρεύεστε ένα Πάσχα γραφικό μάλλον το ”νησί των ανέμων” δεν θα σταθεί αντάξιο των προσδοκιών σας. Θα σας ανταμείψει, όμως, σε άλλους τομείς.

Το Πάσχα σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής σαιζόν. Τα φρεσκοασπρισμένα δρομάκια και τα φρεσκοβαμμένα σπίτια στη Χώρα με τις κόκκινες μπουκαβίλιες τους στα παράθυρα και στα μπαλκόνια δημιουργούν μια διαφορετική εικόνα.

Περπατήστε στα δρομάκια: Ματογιάννι, Αλευκάνδρα... Ο περίπατος θα σας οδηγήσει αναπόφευκτα στη Μικρή Βενετία όπου τα σπίτια – με τα ξύλινα μπαλκόνια - είναι χτισμένα κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα, απέναντι από τους μύλους. Το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κάποιος το ποτό του.

Κοσμικό ή όχι, κακά τα ψέματα το Caprice είναι... master στο είδος του: Η μαγεία ενός υπέροχου κοκτέιλ, παρακολουθώντας κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος τον ήλιο να χάνεται μέσα στη θάλασσα, στο βάθος του ορίζοντα.

Κι αν η βόλτα μέσα από τα στενά πλακόστρωτα σοκάκια σας κουράσει λόγω πολυκοσμίας (πράγμα πολύ πιθανό) να έχετε υπόψη σας ότι τα πρωινά στη Χώρα επικρατεί μια εκπληκτική ηρεμία (το ξενύχτι βλέπετε...).

Για τη Μεγάλη Παρασκευή θα σας συστήναμε είτε τον επιτάφιο της Μητρόπολης, ή της Πανάχραντος ή της Αγίας Κυριακής. Και οι τρεις πάντως συναντιούνται κάποια στιγμή κατά την περιφορά τους.

Εάν δεν μπορείτε χωρίς το... παραδοσιακό, τότε ανήμερα το Πάσχα δεν έχετε παρά να πεταχτείτε μέχρι την Άνω Μερά. Και το αρνάκι σας θα βρείτε να φάτε και ότι άλλο προστάζει η παράδοση λόγω της ημέρας. Απογευματάκι, όμως, επιστροφή στην Χώρα: Είναι η ώρα που καίνε τον Ιούδα.

Αν αντέχετε την κρύα θάλασσα κάντε και μια βόλτα στις παραλίες. Και να μην την αντέχετε, όμως, καλό θα ήταν να αποκτήσετε τουλάχιστον μια άποψη για τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις. Δεν θα σας πούμε για τα τετριμμένα Paradise, Super Paradise (για μπάνιο αν μη τι άλλο γιατί αν είσαστε του clubbing το πάρτι εκεί ξεκινάει από νωρίς το απόγευμα). Θα σας προτείναμε να κάνατε μια βόλτα προς το Αγράρι, την Ελιά, τη Λιά, το Καλό Λιβάδι... Μόνο αρνητικό το γεγονός ότι χρειάζεστε μεταφορικό μέσο.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια βόλτα μέχρι τη Δήλο, ή να δείτε το μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής και το μοναστήρι του Παλαιόκαστρου στην Άνω Μερά. Μπορείτε παράλληλα να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, κοντά στο νέο λιμάνι, το Ναυτικό Μουσείο του Αιγαίου, το Λαογραφικό Μουσείο.

Αν τέτοιου είδους... επισκέψεις δεν σας ενθουσιάζουν τότε μπορείτε να καθίσετε απλά κάπου και να απολαύσετε τον καφέ σας (καταγράφοντας όλες τις γνωστές και κοσμικές παρουσίες που αναπόφευκτα θα δώσουν το παρόν) ή να επιδοθείτε σε shopping (σίγουρα θα βρείτε κάτι σε Soho-Soho, First και Le Poisson Bleu).

Που να φάτε

Πέρα από τα γνωστά μέρη - όπως του Filippi (με την εξαιρετική Χρύσα), το Katrin’s (με τις πάντα καλές γεύσεις), το Sea Satin (κι ας μας βρέχει το κυματάκι) και πλειάδα άλλων γνωστών εστιατορίων - θα σας προτείναμε μια βόλτα από το Allegro (ανοιχτό χειμώνα – καλοκαίρι για κάτι ελαφρύ και απ’ όπου μπορείτε να… ”κόψετε” και τη σχετική κίνηση αφού βρίσκεται στο κέντρο της Χώρας), αλλά και τον ”Νικόλα” στην Αγ. Άννα για σπιτικό (κυριολεκτικά) φαγητό, καθώς και το ”Namos” στην Ψαρού.

Που να μείνετε

Για τη διαμονή σας, σας προτείνουμε τα εξής:

* Andronikos Hotel: Μοναδικής αισθητικής με υπέροχο design το ανακαινισμένο Andronikos Hotel (στην άκρη της Χώρας, στον περιφερειακό, πέντε λεπτά από το κέντρο) υπόσχεται να προσδώσει ”μαγεία” στη διαμονή σας. Κυκλαδίτικη αισθητική, σε απόλυτη αρμονία με τις σύγχρονες ανέσεις. Στα… έξτρα το spa, το γυμναστήριο, και η αίθουσα τέχνης. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις γαστρονομικές απολαύσεις στο ανακαινισμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου, αλλά και να πιείτε το ποτό σας στο επίσης ανακαινισμένο bar. Με τον Jean-Paul Gautier να είναι θαμώνας, ποτέ δεν ξέρετε ποιος μπορεί να βρεθεί δίπλα σας… Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22890.24231. Θα σας κοστίσει από περίπου 150 ευρώ το δίκλινο.

* Harmony Hotel Boutique: Κομψό και ατμοσφαιρικό το μόλις ενάμιση έτους Harmony Hotel Boutique στη Χώρα (απέναντι από το παλιό λιμάνι) διαθέτει αυθεντική μυκονιάτικη αρχιτεκτονική. Από τα μπαλκόνια του θα απολαύσετε τη μοναδική θέα του Αιγαίου. Στα 6 superior (από τα 22) δωμάτιά του θα έχετε τη δυνατότητα να αφεθείτε στη μαγεία του τζακούζι, ενώ για το πρωινό σας (σερβίρεται μέχρι τις 12.00!) θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε και μυκονιάτικες συνταγές, με θέα τη μαγευτική θάλασσα του Αιγαίου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22890.28980-1. Θα σας κοστίσει από περίπου 100 ευρώ το δίκλινο.

* Saint John: Ατενίζοντας τη Δήλο, το ξενοδοχείο πέντε αστέρων Saint John είναι έτοιμο να σας φιλοξενήσει, αλλά και να σας χαλαρώσει αφού μεταξύ των άλλων παρέχει τη δυνατότητα για ένα αναζωογονητικό spa ή για ένα χαλαρωτικό μασάζ από τα χέρια ειδικών. Στον Άγιο Ιωάννη, 4,5 χλμ από τη Χώρα της Μυκόνου ένα ακόμη σημείο που κάνει το ξενοδοχείο να ξεχωρίζει είναι η εκπληκτική πισίνα, η οποία συνολικά φτάνει στα 600 τ.μ. Επιλέξτε ανάμεσα στα deluxe δωμάτια, τις σουίτες, ή τις βίλες. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22890.28752. Θα σας κοστίσει από περίπου 150 ευρώ το δίκλινο.

* Santa Marina: Μέλος της γνωστής αλυσίδας ”The Luxury Collection” το Santa Marina, στον Ορνό, αποτελεί αυτό που θα χαρακτηρίζαμε ένα εντυπωσιακό συγκρότημα. Η πολυτέλεια βρίσκεται στο έπακρο με σουίτες που διαθέτουν τη δική τους αυτόνομη πισίνα. Απολαύστε το γεύμα ή το δείπνο σας σε ένα περιβάλλον απόλυτης ηρεμίας, χαλαρώστε στο Luxury Spa, ή απλά αφεθείτε στην πανέμορφη θέα. Παιδική χαρά για τους μικρούς φίλους, καταστήματα, 2 εκκλησίες, αλλά και ιδιωτικό ελικόπτερο καθώς και ελικοδρόμιο είναι ορισμένα μόνο από τα facilities του συγκροτήματος. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22890.23220 και 210. 4116542. Θα σας κοστίσει από περίπου 260 ευρώ το δίκλινο.

Μαρίση Μπαλιούση

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v