Κέρκυρα: Η Βασίλισσα του Ιονίου

Τα βενετσιάνικα αρχοντικά, τα στενά δρομάκια, γνωστά και ως καντούνια, οι μαγευτικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου και τα βυζαντινά φρούρια, σε συνδυασμό με την έντονη πολιτιστική δραστηριότητα και τη νυχτερινή ζωή έχουν καταστήσει την Κέρκυρα έναν από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς.
Κέρκυρα: Η Βασίλισσα του Ιονίου

Τα βενετσιάνικα αρχοντικά, τα στενά δρομάκια, γνωστά και ως καντούνια, οι μαγευτικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου και τα βυζαντινά φρούρια, σε συνδυασμό με την έντονη πολιτιστική δραστηριότητα και τη νυχτερινή ζωή έχουν καταστήσει την Κέρκυρα έναν από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς.

Η πόλη της Κέρκυρας αποπνέει άρωμα παράδοσης, και ταυτόχρονα κοσμοπολίτικο αέρα. Διαφορετικές πολιτισμικές επιρροές συνθέτουν την εικόνα της, η οποία μοιάζει να συνδυάζει αρμονικά τον πολιτισμό με την παράδοση, το χθες με το σήμερα, την έντονη δραστηριότητα με την πολυτέλεια της χαλάρωσης.

Τα δύο φρούρια, παλιό και νέο, που δεσπόζουν στην πόλη, η πλατεία Σπιανάδα, που θεωρείται η μεγαλύτερη των Βαλκανίων, το δημοφιλές Μον Ρεπό, η εκκλησία του πολιούχου Αγ. Σπυρίδωνα, το κανόνι και το Δημαρχείο – θέατρο Σαν Τζιάκομο αποτελούν τα κυριότερα από τα πολυάριθμα αξιοθέατα της πόλης, που της προσδίδουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της.

Επάξιοι... ανταγωνιστές της πρωτεύουσας του νησιού, τόσο σε ομορφιά όσο και σε παραδοσιακά στοιχεία, τα αναρίθμητα χωριά της Κέρκυρας διαθέτουν το δικό τους, ξεχωριστό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να προσελκύουν, και αυτά, πλήθος επισκεπτών –κατά κύριο λόγο για τη φυσική ομορφιά τους και τις μοναδικές παραλίες.

Το δημοφιλές Ποντικονήσι, με την εκκλησία του Παντοκράτορα, που χρονολογείται από τον 12ο μ.Χ. αιώνα, το παλάτι της Βασίλισσας Ελισσάβετ της Αυστρίας, Αχίλλειον, που φιλοξενεί μοναδικά έργα τέχνης, μεταξύ των οποίων το γλυπτό ”Αχιλλέας Θνήσκων”, και πολλά παραθαλάσσια θέρετρα, όπως οι Μπενίτσες, η Παλαιοκαστρίτσα, η Δασιά και ο Κάβος είναι μερικά μόνο από τα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε.

Απαράμιλλης ομορφιάς είναι, όμως, και οι λιγότερο προβεβλημένες περιοχές του νησιού. Για να ανακαλύψετε την άγνωστη πλευρά της Κέρκυρας, κατευθυνθείτε προς το βόρειο τμήμα της, και συγκεκριμένα στο χωριό παλιά Περίφεια, που είναι από τα ομορφότερα του νησιού.

Το Πάσχα είναι, ίσως, η καταλληλότερη εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε την Κέρκυρα –όχι μόνο για να αποφύγετε τις ορδές τουριστών που κατακλύζουν το νησί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (πολύ περισσότερο απ’ ό,τι το Πάσχα), στερώντας λίγη από τη μαγευτική ατμόσφαιρα της παλιάς πόλης, αλλά και για τα μοναδικά κερκυραϊκά πασχαλιάτικα έθιμα, όπως το σπάσιμο των κανατιών, που πέφτουν κατά δεκάδες από τα μπαλκόνια των σπιτιών στο δρόμο κατά τη διάρκεια της πρωινής Ανάστασης, αλλά και τις ορχήστρες του Δήμου που ακούραστα παίζουν το adagio του Αλμπινόνι και άλλες κατανυκτικές μελωδίες.

Φαγητό και διασκέδαση

Παραδοσιακές κερκυραϊκές γεύσεις θα απολαύσετε στην ταβέρνα του Σταμάτη στο Βυρό, με περίπου 15 ευρώ το άτομο. Τα ιταλικά εστιατόρια του νησιού, και ιδιαίτερα το εστιατόριο του Μουρμούρη στο Εμπορικό, στην πόλη της Κέρκυρας (περίπου 25- 30 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί) και το Etrusco, στην κάτω Κορακιάνα (περίπου 80 ευρώ), συνιστώνται ανεπιφύλακτα, μιας και οι Κερκυραίοι όταν μιλάνε για ”καλό φαγητό” συνήθως εννοούν ιταλικό.

Για τον απογευματινό σας καφέ, κατευθυνθείτε στην κοσμοπολίτικη πλατεία Λιστόν, στην πόλη της Κέρκυρας, ή στο καφέ Πέτρινο, που βρίσκεται πίσω από το Δημαρχείο. Για τα... νυχτοπερπατήματά σας, ένα από τα καλύτερα clubs της πόλης είναι το Ω-bar, στη mainstream περιοχή του Εμπορικού.

Διαμονή

Στην πόλη της Κέρκυρας, το Divani Corfu Palace (Ναυσικάς 20, τηλ.: 26610 38996) διαθέτει 162 πολυτελή δωμάτια, όλα πλήρως εξοπλισμένα με mini bar, δορυφορική τηλεόραση και air condition, καθώς και πισίνα με τζακούζι, room service, bar και εστιατόρια και ιδιωτικό πάρκινγκ. Οι τιμές για το δίκλινο δωμάτιο την περίοδο του Πάσχα ξεκινούν από 144 ευρώ.

Στο Κανόνι, 4 χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας, το Corfu Holiday Palace διαθέτει 197 δωμάτια, 14 σουίτες και 37 bungalows, τα οποία περιλαμβάνουν mini bar, air condition, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, ιδιωτικό parking, γυμναστήριο, solarium και καζίνο. Οι τιμές για το δίκλινο δωμάτιο ξεκινούν από περίπου 164 ευρώ.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v