ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Gay friendly σειρές και ταινίες για το καλοκαίρι

Αν ψάχνετε τι να δείτε απόψε, αν θέλετε νέα σειρά να ξεκινήσετε, αν θέλετε να είναι και gay friendly η θεματική, έχουμε μερικές ιδέες.

Gay friendly σειρές και ταινίες για το καλοκαίρι

Ένα από τα καλά του πλουραλισμού που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια ποπ κουλτούρα είναι ότι λέγονται περισσότερες ιστορίες από ποτέ. Και, όπως είναι λογικό, η εκπροσώπηση πολλών περισσότερων ομάδων πλέον είναι λίγο-πολύ δεδομένη, ειδικά στον χώρο της τηλεόρασης.

Και αν αναρωτιόσασταν τι καλό παίζει από gay themed σειρές και ταινίες, έχουμε μερικές καλές επιλογές για να ξεκινήσετε.

Sense8

Οκτώ άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι ανακαλύπτουν ότι συνδέονται τηλεπαθητικά, και κάπως έτσι ξεκινάει ένα από τα πιο φιλόδοξα και παρανοϊκά τηλεοπτικά πονήματα που έχουμε δει ποτέ. Ανατροπές, έρωτες, από μηχανής θεοί και δαίμονες, φοβερές σκηνές δράσης (είναι, άλλωστε, σειρά των αδερφών Wachowski) και κυριολεκτικά την πιο ολοκληρωμένη εκπροσώπηση κάθε μειονότητας που μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε στον κόσμο του sci-fi. Ή, μάλλον, που υπήρχε αλλά ποτέ κανείς δεν της έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Queer Eye

Αποτελεί παλιό concept (που είχε έρθει και στην Ελλάδα), όπου 5 γκέι άντρες αναλαμβάνουν να αλλάξουν την ζωή ενός στρέιτ άντρα κάθε εβδομάδα. Τα στερεότυπα δίνουν και παίρνουν, προφανώς, αλλά στο τέλος η αληθινή αξία της φιλίας και της αγάπης θριαμβεύουν, όλοι έχουν πάρει πολύτιμα μαθήματα, και το κοινό χρειάζεται χαρτομάντηλα. Ίσως από τα πιο επιτυχημένα εγχειρήματα του Netflix, και με πολύ καλό λόγο, καθώς η παραγωγή εστιάζει στο αίσθημα αποδοχής, και όχι στον διδακτισμό.

Love, Simon

Τρελή επιτυχία στις ΗΠΑ, καθώς όχι μόνο είναι η πρώτη γκέι ρομαντική κωμωδία που βγαίνει από μεγάλο, Χολιγουντιανό στούντιο, αλλά είναι και κατάλληλη για όλη την οικογένεια, καταργώντας το στερεότυπο που θέλει τις queer ιστορίες να περιστρέφονται αποκλειστικά γύρω από το σεξ. O Σάιμον είναι ένας γκέι έφηβος, που δεν έχει μιλήσει στην οικογένειά του για την σεξουαλικότητά του, δεν μπορεί να διαχειριστεί εύκολα την ζωή του, και επίσης δεν έχει ιδέα ποιος από τους συμμαθητές του τον την πέφτει ανώνυμα online. Προφανώς, κωμικοτραγικοί μπελάδες έρχονται σύντομα—ό,τι πρέπει δηλαδή για καλοκαιρινό movie night.

The way he looks

Η πρόταση για πολλά χαρτομάντηλα: Ο Λέο είναι ένας τυφλός μαθητής, που προσπαθεί (τι άλλο;) να βρει τον εαυτό του και την ανεξαρτησία του. Ένας καινούριος μαθητής θα γίνει αμέσως φίλος του, και θα του δείξει όλη την αγάπη που ένιωθε πως είχε στερηθεί λόγω της αναπηρίας του, αλλά μήπως τα πράγματα δεν είναι και τόσο φιλικά όσο νομίζει; Ξαναλέμε, θα κλάψετε πολύ.

Looking

Σειρά του HBO που προσπάθησε με καθαρή ματιά, χωρίς κακά στερεότυπα και ενδοιασμούς, να δείξει πώς είναι η ζωή για μία παρέα γκέι αντρών στην Αμερική του σήμερα. Σχέσεις, δουλειές, οικογένειες και φίλοι, φρίκες για την σεξουαλική ζωή και για το αν γεννιόμαστε και πεθαίνουμε όλοι μόνοι, και γενικά αρκετή γκρίνια για την σύγχρονη ζωή. Ό,τι περίμενες, δηλαδή, από μια μισάωρη κωμωδία του HBO, στο πιο γκέι.

Θ.Δ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Η εξίσωση της θρησκείας με την πίστη είναι μάλλον πρόσφατη."

Arnold J. Toynbee, 1889-1975, Βρετανός ιστορικός

  • 963 - Πέθανε ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ρωμανός Β'.
    1884 - Γεννήθηκε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός.
    1945 - Στα τέλη του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου, απελευθερώνονται τα Δωδεκάνησα από την Ιταλία και ζητούν να ενωθούν με την Ελλάδα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY