ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Φεμινιστική πορεία ενάντια στην έμφυλη βία στις 25 Νοεμβρίου

Μια πορεία και διαδήλωση κατά της έμφυλης, πατριαρχικής βίας και όλων των εκφάνσεών της την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Φεμινιστική πορεία ενάντια στην έμφυλη βία στις 25 Νοεμβρίου

Η φεμινιστική συλλογικότητα Καμία Ανοχή θα πραγματοποιήσει δύο δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, 25 Νοεμβρίου. Αρχικά, στις 23 Νοεμβρίου και ώρα 13.00, θα υπάρξει συγκέντρωση και διαδήλωση στην Καπνικαρέα, και την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 19.00, συγκέντρωση και διαδήλωση έξω από την Βουλή.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της συλλογικότητας Καμία Ανοχή:

«Η 25η Νοεμβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, παραμένει εδώ και χρόνια η υπόμνηση του φεμινιστικού κινήματος διεθνώς για την καθημερινότητα της έμφυλης βίας σε όλες τις μορφές της.
Οι γυναίκες, οι θηλυκότητες, τα λοατκια+ υποκείμενα ζούμε καθημερινά κάτω από τη διπλή καταπίεση πατριαρχίας και καπιταλισμού και είναι η ίδια μας η βιωμένη εμπειρία που μας ωθεί στην εξέγερση.
Ως φεμινίστριες εξεγειρόμαστε ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία – στη βία στις διαπροσωπικές σχέσεις.
Εξεγειρόμαστε ενάντια στην εργοδοτική βία.
Εξεγειρόμαστε ενάντια στην πατριαρχική κρατική βία.
Πιάνοντας το νήμα των εγχώριων αλλά και διεθνών αγώνων και ενώνοντας τις φωνές μας με τις εξεγερμένες μας αδελφές σας καλούμε το Σάββατο 23 Νοέμβρη ώρα στις 13.00 το μεσημέρι, στην Καπνικαρέα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην έμφυλη βία.

Και ραντεβού τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα έξω από τη Βουλή.
Δίχως Συναίνεση Όλα είναι Βία, Σε Φασίστες Σεξιστές Ανοχή Καμία
Φεμινιστική Συλλογικότητα Καμία Ανοχή»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το ταλέντο δεν υπάρχει. Ταλέντο είναι να έχεις τη λαχτάρα να κάνεις κάτι."

Jacques Brel

  • 1943 - Πρώτη εκτέλεση στο Στρατόπεδο συγκέντρωσης Χαϊδαρίου. Νεκρός πέφτει από τα πυρά ο έφεδρος υπολοχαγός του Ελληνικού Στρατού Λεβί από τα Ιωάννινα «επειδή αποπειράθηκε να δραπετεύσει την ημέρα της σύλληψής του»

© 2002-2019 MEDIA2DAY