ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Το Facebook ανακοίνωσε λειτουργία κατά των fake news

Στο Facebook News θα διαβάζουμε ειδήσεις μόνο από αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης, που θα ελέγχονται διαρκώς για την αντικειμενικότητά τους.

Το Facebook ανακοίνωσε λειτουργία κατά των fake news

Μετά τις ομάδες ελέγχου των fake news που επιστράτευσε σε πολλές χώρες του κόσμου (στην Ελλάδα, όπως πιθανότατα ξέρεις, τα Ελληνικά Hoaxes) το Facebook προχωρά σε μια ακόμα πιο τολμηρή κίνηση στον αγώνα του ενάντια στις ψεύτικες ειδήσεις που το έχουν κατακλύσει: Λανσάρει τη δική του ειδησεογραφική υπηρεσία, Facebook News. Οι πρώτες δοκιμές έχουν ήδη γίνει, και το επίσημο λανσάρισμα της υπηρεσίας αναμένεται μέσα στο 2020.

Στο Facebook News θα βρίσκουμε περιεχόμενο από έγκυρα και ελεγμένα μέσα ενημέρωσης, ενώ θα μπορούμε να διαμορφώσουμε την θεματολογία με βάση τα ενδιαφέροντά μας –διεθνή, ελληνική επικαιρότητα, αθλητικά, επιστήμη, ψυχαγωγία και πάει λέγοντας, όπως συμβαίνει τώρα στο Google News. Οι συνδρομητές των μέσων ενημέρωσης σαν τους New York Times και τους FT θα μπορούν να μεταφέρουν την συνδρομή τους στο Facebook, για να διαβάζουν τις ειδήσεις των μέσων που πληρώνουν μέσω της εφαρμογής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, στο Facebook News δεν θα ανακυκλώνονται οι ειδήσεις που βλέπουμε στο newsfeed από σελίδες ή από διαφημίσεις. Θα εμφανίζεται μόνο περιεχόμενο από μέσα που πληρούν συγκεκριμένα στάνταρ ακεραιότητας και εγκυρότητας, με βάση τα οποία θα ελέγχονται διαρκώς. Η ανοχή στο clickbait, στη ρητορική μίσους και την παραπληροφόρηση θα είναι μηδενική. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως οι έλεγχοι δεν θα γίνονται από αλγόριθμο, αλλά από ομάδα ανθρώπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν είμαστε τίποτα. Αυτό που ψάχνουμε είναι το παν."

Φρήντριχ Χαίλντερλιν, 1770-1843, Γερμανός ποιητής

 • 1864 - Νέο Σύνταγμα στην Ελλάδα μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτέμβρη.
  1974 - Πεθαίνει ο Βιτόριο ντε Σίκα, Ιταλός σκηνοθέτης.
  1979 – Πεθαίνει ο Δημήτρης Ψαθάς, δημοσιογράφος και θεατρικός συγγραφέας.
  1985 - Η έκρηξη του ηφαιστείου Νεβάδο ντελ Ρουίς στην Κολομβία δημιουργεί ένα λαχάρ που προκαλεί το θάνατο περίπου 25.000 θανάτους.
  1990 - Ξεκινά τη λειτουργία του ο Παγκόσμιος Ιστός.
  2002 - Το πετρελαιοφόρο πλοίο Prestige βυθίζεται ανοιχτά της Γαλικίας προκαλώντας οικολογική καταστροφή.

© 2002-2019 MEDIA2DAY