ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Πού θα κάνω δωρεάν ψυχιατρικές εξετάσεις;

Η υγεία μας είναι πάνω από όλα, και η ψυχική υγεία δεν πάει πίσω. Και σε αυτούς τους φορείς, θα μπορέσεις να μιλήσεις με ψυχίατρο εντελώς δωρεάν.

Πού θα κάνω δωρεάν ψυχιατρικές εξετάσεις;

Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την υγεία μας. Μόνο που πολλές φορές αυτή η δήλωση δεν αφορά και την ψυχική μας υγεία, και αυτό εν μέρει οφείλεται στο ότι α) μια επίσκεψη σε έναν ψυχίατρο δεν είναι και τόσο φτηνή, και β) το κοινωνικό στίγμα που δυστυχώς ακόμα καλά κρατεί, έχει κάνει την ενημέρωση σχετικά με δημόσιους φορείς ψυχικής υγείας να μην είναι τόσο διαδεδομένη.

Και επειδή δεν πρέπει να αγνοούμε τα σημάδια που μας στέλνει το μυαλό μας ότι κάτι δεν πάει καλά, αυτή είναι μια λίστα με φορείς στους οποίους μπορείτε να μιλήσετε με έναν ψυχίατρο εντελώς δωρεάν, κλείνοντας ραντεβού.

Αν είστε ασφαλισμένος στον ΕΟΠΥΥ…
…τότε υπάρχουν σίγουρα ψυχίατροι στην περιοχή σας που είναι συμβεβλημένοι και μπορείτε να κλείσετε ραντεβού μαζί τους.

Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής
Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο λειτουργούν Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία που προσφέρουν την δυνατότητα εξέτασης από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων καθώς και της διενέργειας παρακλινικών εργαστηριακών εξετάσεων σε εξειδικευμένα τμήματα του νοσοκομείου. Τα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία λειτουργούν στην διεύθυνση Λεωφόρος Αθηνών 374 καθώς και στην Πειραιώς 114 στον Κεραμεικό, από Δευτέρα έως Παρασκευή με προγραμματισμένα ραντεβού από 8.30 πμ. έως 14.30 μμ. Η επίσκεψη για ιατρική εξέταση στα Tακτικά Εξωτερικά Ιατρεία γίνεται δωρεάν κατόπιν ραντεβού στα τηλ. 2132054335-301 και 2105223633 στην Πειραιώς 114. Για να αποφεύγονται άσκοπες χρεώσεις, να έχετε μαζί σας το ΑΜΚΑ (υποχρεωτικό), το ασφαλιστικό σας βιβλιάριο ή όποιο άλλο έγγραφο θεωρείτε απαραίτητο.

Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειο
Το Ψυχιατρικό Τμήμα Ενηλίκων δέχεται στα Εξωτερικά του Ιατρεία, περιστατικά με ψυχιατρικό πρόβλημα. Παρέχει θεραπεία φαρμακευτική, ψυχοθεραπευτική (ατομική, υποστηρικτική και ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία) και ακόμα Συμβουλευτική σε ατομικά προβλήματα και σε προβλήματα σχέσης. Συνεργάζεται με τις Κλινικές και τα Τμήματα του Νοσοκομείου, στα πλαίσια της Διασυνδετικής Ψυχιατρικής. Πληροφορίες για επικοινωνία θα βρείτε εδώ

Κέντρα Ψυχικής Υγείας σε όλη την Ελλάδα
Σε αυτόν τον σύνδεσμο θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνία από Κέντρα Ψυχικής Υγείας σε όλη την Ελλάδα, μαζί με τις ώρες λειτουργίας τους και τις διευθύνσεις τους. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Οι καλλιτέχνες είναι οι μοναχοί της αστικής κοινωνίας."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

  • 1837-Ιδρύεται η Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
    1990- Με το Νόμπελ Ειρήνης βραβεύεται ο ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
    1999-Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στην ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα»

© 2002-2019 MEDIA2DAY