ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Advertorial

«Προς το Καλύτερο!»

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο; Η Coach Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου δίνει απαντήσεις.

«Προς το Καλύτερο!»

Τι σημαίνει προς το καλύτερο για τον καθένα μας στην καθημερινότητα; Η Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου Coach | Ομιλήτρια | Συγγραφέας, με απλά βήματα, μας βοηθάει να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας... προς το καλύτερο.

Το ‘Προς το καλύτερο» είναι εφικτό αν συνειδητοποιήσει κανείς πως δε συνδέεται απαραίτητα με συνθήκες ή προϋποθέσεις, αλλά είναι στάση ζωής. Μια φιλοσοφία που αξίζει να αγκαλιάσουμε έγκαιρα την αξία της και να τη διατηρήσουμε ζωντανή! Προσωπικά εστιάζω – και παροτρύνω και εσάς να κάνετε το ίδιο- στους παρακάτω άξονες:

Έχω ό,τι χρειάζομαι: Αξίζει να θυμίζετε στον εαυτό σας: «Μπορώ να πηγαίνω διαρκώς προς το καλύτερο γιατί έχω το μυαλό να κρίνω, τη μνήμη για να θυμάμαι ό,τι όμορφο έχω ζήσει, τη φαντασία για να ονειρεύομαι ένα συναρπαστικό μέλλον, το θάρρος και την ενέργεια να το διεκδικήσω, τη δύναμη να αντιστέκομαι, την ικανότητα να μαθαίνω από τα λάθη μου!»

Προσέχω τον εσωτερικό μου διάλογο: Μιλήστε στον εαυτό σας με θετικές δηλώσεις ή αλλιώς θετικές εγγραφές και επιλέξτε να ξεκινούν με το ρήμα «είμαι» το οποίο λειτουργεί σαν μια άμεση εντολή στον εγκέφαλο. Κάθε φορά λοιπόν που λέτε πχ «είμαι άξιος-α», ή «είμαι ικανός-η», ή «είμαι αισιόδοξος-η», στην ουσία δίνεται στον εγκέφαλό σας την εντολή να εντοπίσει και να επιλέξει περιστάσεις, γεγονότα, ερεθίσματα, ανθρώπους, αποφάσεις και συμπεριφορές που θα οδηγήσουν προς το καλύτερο.

Επιλέγω να ξεπερνάω: Πολλές φορές κολλάμε σε κάτι που μας προβληματίζει και ασχολούμαστε με αυτό νύχτα-μέρα. Κι όχι μόνο εμείς αλλά υποχρεώνουμε και τους άλλους να το συζητάνε μέχρι που κάποιος να μας πει ‘ξεπέρασε το!’. Επιδιώξτε να μάθετε από το δύσκολο, ζητήστε βοήθεια, θυμηθείτε τι έχετε ξεπεράσει μέχρι σήμερα, δραστηριοποιηθείτε, εμπιστευθείτε τον εαυτό σας και τη ζωή και αφήστε τον εαυτό σας να κινηθεί προς το καλύτερο.

Αξιοποιώ το χρόνο μου: Ο χρόνος στις μέρες μας δεν είναι απλώς χρήμα, αλλά πολυτέλεια. Δεν είναι τυχαίο ότι στις τελευταίες διεθνείς έρευνες που μετράνε την ποιότητα ζωής έχει προστεθεί ο παράγοντας «ελεύθερος χρόνος» λόγω της σπουδαιότητάς του. Γι’ αυτό περιορίστε το διάστημα που χάνετε σε ασχολίες και σκέψεις που δεν σας ευχαριστούν, προκειμένου να εξασφαλίσετε χρόνο για τον εαυτό σας, τους ανθρώπους που αγαπάτε και ό,τι θα σας πάει προς το καλύτερο.

Μαθαίνω διαρκώς: Η μάθηση τρέφει το μυαλό μας ακριβώς όπως η τροφή το σώμα μας και είναι απαραίτητο εργαλείο σε μια εποχή διαρκών αλλαγών: στη ζωή, την καριέρα, την κοινωνία, τον κόσμο. Μην αμελείτε την προσωπική σας ανάπτυξη λόγω των ευθυνών και της πίεσης του χρόνου. Η ικανοποίηση από κάθε νέα γνώση μπορεί να αποτελέσει σημαντική πηγή ανανέωσης, ενέργειας και έμπνευσης προς το καλύτερο!Συμβαδίζοντας με την κινηματική τάση προς το καλύτερο, στον τομέα του employer branding, η νέα επικοινωνιακή στρατηγική της Παπαστράτος επιδιώκει να εμπνεύσει όλους τους ανθρώπους, ώστε να ξεπεράσουν τον εαυτό τους, να αλλάξουν τις συνήθειές τους, να μη φοβηθούν την αλλαγή, να γίνουν καλύτεροι. Κάνοντας μικρά ή μεγάλα βήματα. Αλλάζοντάς λίγα ή πολλά. Η αλλαγή για την Παπαστράτος ξεκινάει από την ίδια την εταιρεία και τους υπαλλήλους της και αποτυπώνεται σε μία εμπνευστική ταινία για τους ανθρώπους της.

Δείτε περισσότερα στο www.prostokalytero.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Οι καλλιτέχνες είναι οι μοναχοί της αστικής κοινωνίας."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

  • 1837-Ιδρύεται η Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
    1990- Με το Νόμπελ Ειρήνης βραβεύεται ο ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
    1999-Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στην ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα»

© 2002-2019 MEDIA2DAY