ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Σε ποια ηλικία φεύγουν οι Έλληνες από το σπίτι των γονιών τους;

Πόσο μένει ο μέσος Έλληνας στο σπίτι των γονιών του; Δείτε σε ποια θέση βρισκόμαστε σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και ποια χώρα κατέχει το ρεκόρ.

Σε ποια ηλικία φεύγουν οι Έλληνες από το σπίτι των γονιών τους;

Η εικόνα ενός παιδιού που φεύγει από το σπίτι ξεκινώντας τη ζωή του θα ήταν μια αρκετά χαρούμενη και συγκινητική εικόνα – αν κάτι τέτοιο γινόταν.

Στην πραγματικότητα και σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, οι νέοι στην Ευρώπη επιλέγουν να μείνουν περισσότερο καιρό με τους γονείς τους.

Με βάση τα στοιχεία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, περισσότεροι από το ένα τρίτο των αντρών ηλικίας 25-34 (35,3%) ζούσαν με τους γονείς τους το 2017 σε σύγκριση με το ένα πέμπτο των γυναικών (21,7%) της ίδιας ηλικιακής ομάδας. Κατά μέσο όρο, περίπου 1 στους 4 νέους (28,5%) ζούσε ακόμα με τους γονείς του.

Το υψηλότερο ποσοστό ενηλίκων που ζουν ακόμα με τους γονείς τους καταγράφηκε στην Κροατία (59,7%), την Σλοβακία (57%) και στην Ελλάδα (56,3%).

Aξίζει να αναφέρουμε πως σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη, οι γυναίκες τείνουν να φεύγουν από τη γονική εστία νωρίτερα απ’ ότι οι άντρες, με εξαίρεση τη Σουηδία.

Δείτε τον αναλυτικό πίνακα της Eurostat με τον μέσο όρο ηλικίας:

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Οι καλλιτέχνες είναι οι μοναχοί της αστικής κοινωνίας."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

  • 1837-Ιδρύεται η Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
    1990- Με το Νόμπελ Ειρήνης βραβεύεται ο ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
    1999-Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στην ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα»

© 2002-2019 MEDIA2DAY