ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

13 λόγοι που αγαπάμε την Αθήνα το φθινόπωρο

Κάθε εποχή στην Αθήνα έχει τους λόγους για να την λατρεύεις λίγο περισσότερο, αλλά το φθινόπωρο έχει μια ιδιαίτερη μαγεία.

13 λόγοι που αγαπάμε την Αθήνα το φθινόπωρο

*Οι βόλτες στο κέντρο είναι πιο δροσερές από ποτέ. Παίρνεις μαζί σου μια ζακέτα (καλού κακού), ο ήλιος δύει ακόμα σχετικά αργά και μπορείς να χάνεσαι με τις ώρες στις γειτονιές της…

*Δροσιάς συνέχεια, αυτό σημαίνει πως η γενικότερη ιδρωτίλα στα Μέσα έχει αρχίσει να εξαφανίζεται. Ή, αν υπάρξει, είναι πιο εύκολο να καταλάβεις από πού προέρχεται και να μετακινηθείς.

*Την ίδια στιγμή, ο κόσμος έχει επιστρέψει για τα καλά, οι δρόμοι είναι πιο ζωντανοί, υπάρχει αυτή η τέλεια βαβούρα, αυτό το χάος από ανθρώπους στο κέντρο που μπορείς να χαθείς μέσα του. Και αν έχεις χαθεί μια φορά στην θάλασσα από κόσμο που μαζεύεται στο κέντρο, ξέρεις πως είναι κι αυτό μια μορφή ψυχοθεραπείας.

*Ταυτόχρονα, ξεκινούν κι ένα σωρό καινούρια events, εκθέσεις, πάρτι. Η πόλη το φθινόπωρο είναι πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ, μετά την καλοκαιρινή αγρανάπαυση.

*Άσε που ξεκινά και η νέα θεατρική σεζόν, και δεν μπορούμε να περιμένουμε να δούμε όσο περισσότερες παραστάσεις γίνεται. Και δεν μιλάμε μόνο για τις μεγάλες, mainstream παραγωγές· στα υπόγεια (και τα πειραματικά) είναι η θέα.

*Υπάρχουν ακόμα μαγαζιά που απλώνουν τραπεζάκια έξω, χωρίς να χρειάζονται τα κλασικά μανιτάρια ζεστασιάς—τα οποία και δεν κάνουν καλή δουλειά αν δεν κάθεσαι από κάτω, και σου καίνε τη σάρκα αν κάτσεις κοντά.

*Επειδή οι πλατείες αρχίζουν ξανά να γεμίζουν με κόσμο που ψάχνει· το τέλειο μπαρ, το τέλειο ταίρι, την τέλεια νύχτα.

*Επειδή – για λίγο καιρό ακόμα – υπάρχουν ακόμα θερινά σινεμά να πας, το τελευταίο κομμάτι καλοκαιριού που αρνούμαστε να αποχωριστούμε.

*Επειδή, αν δεν είσαι και πολύ του έξω, είναι η κατάλληλη περίοδος για να οργανώνεις τέλειες βραδιές στο σπίτι με τους φίλους, για σειρές, επιτραπέζια, φαγητά, ποτά και ό,τι άλλο θες.

*Επειδή είναι η περίοδος που ξεκινούν όλα τα νέα σεμινάρια, ευκαιρίες να γεμίσουμε τον χρόνο μας μαθαίνοντας καινούρια πράγματα. Επειδή ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να μάθεις καινούρια πράγματα.

*Επειδή οι ταράτσες της πόλης εξακολουθούν να είναι τα απόλυτα hot spots για τις βραδινές μας συναντήσεις…

*…ειδικά αν σου σερβίρουν στο πιάτο την Ακρόπολη

*Τέλος, επειδή υπάρχει η Πλάκα, που είναι πανέμορφη κάθε εποχή, και μας θυμίζει πως μένουμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

"Οι καλλιτέχνες είναι οι μοναχοί της αστικής κοινωνίας."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

  • 1837-Ιδρύεται η Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
    1990- Με το Νόμπελ Ειρήνης βραβεύεται ο ηγέτης της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
    1999-Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στην ανθρωπιστική οργάνωση «Γιατροί χωρίς Σύνορα»

© 2002-2019 MEDIA2DAY