ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Μια μηχανή αναζήτησης φυτεύει δέντρα!

Ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε την Ecosia, την μοναδική μηχανή αναζήτησης που χρησιμοποιεί τα έσοδα από ads για να φυτέψει δέντρα στη Βραζιλία κι αλλού.

Μια μηχανή αναζήτησης φυτεύει δέντρα!

Εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως φυτεύουν εκατομμύρια δέντρα απλά κάνοντας αναζήτηση στο διαδίκτυο. Πώς;

Αντί να χρησιμοποιήσουν μηχανές όπως η Google ή η Yahoo για τις αναζητήσεις τους, εγκατέστησαν την Ecosia.
 
Πρόκειται για μια οικολογική μηχανή αναζήτησης, η οποία υφίσταται εδώ και μια δεκαετία περίπου και χρησιμοποιεί το 80% των κερδών της από τα κλικ σε διαφημίσεις για να φυτέψει εκατομμύρια δέντρα στην Βραζιλία και σε άλλες περιοχές που έχουν ανάγκη.

Αυτή τη στιγμή, 8 εκατομμύρια χρήστες από όλον τον κόσμο χρηματοδοτούν 20 πρότζεκτ δενδροφύτευσης σε 15 χώρες, ενώ για να εξασφαλίσει πως τα δέντρα παραμένουν εκεί, η εταιρεία χρησιμοποιεί ανθρώπινα, αλλά και μηχανικά μέσα όπως δορυφόρους. Τον Ιούνιο του 2019 η μηχανή αναζήτησης είχε τον καλύτερό της μήνα, έχοντας επενδύσει μισό εκατομμύριο ευρώ σε έργα δενδροφύτεσης.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της εταιρίας Christian Kroll, δήλωσε στο Business Insider πως τα downloads της μηχανής αναζήτησης αυξήθηκαν κατά 1150% με το που έγινε γνωστή παγκοσμίως η τεράστια οικολογική καταστροφή στον Αμαζόνιο, με αυτόν και την ομάδα του να έχουν «ανάμεικτα συναισθήματα» για αυτό το ρεκόρ, κυρίως γιατί πραγματοποιήθηκε εξαιτίας μιας περιβαλλοντικής τραγωδίας.

Κατεβάστε την μηχανή αναζήτησης από εδώ ή εγκαταστήστε την στον Chrome από εδώ

Σε γενικές γραμμές είναι αρκετά βολική, και μπορεί δύσκολα να ανταγωνίζεται την Google, όμως το παραθυράκι πάνω δεξιά σε κάθε αναζήτηση που σε ενημερώνει για το πόσα δέντρα φύτεψες, σίγουρα σε κάνει να νιώθεις ωραία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τα βιβλία είναι καθρέφτες. Βλέπεις μέσα τους μόνο αυτά που ήδη έχεις μέσα σου."

Carlos Ruiz Zafón, 1964 -, Ισπανός συγγραφέας

  • 1797 - Συνθήκη του Καμποφόρμιο, με την οποία οι Ιόνιοι Νήσοι προσαρτήθηκαν στη Γαλλία.
    1912 - Ο Ελληνικός Στρατός (IV Μεραρχία) απελευθερώνει τη Νάουσα.

© 2002-2019 MEDIA2DAY