ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Απαγορεύεται το... προκλητικό ντύσιμο σε πόλη της Ιταλίας

Στη Μάσα της Ιταλίας, ο δήμαρχος Φραντσέσκο Περσιάνι πέρασε κάποιους νόμους που είναι πολύ… πίσω. Στο 1919 ίσως πίσω.

Απαγορεύεται το... προκλητικό ντύσιμο σε πόλη της Ιταλίας

Ένας νέος κανονισμός του δήμου της Μάσα στην Ιταλία προβλέπει πρόστιμα για τις γυναίκες που ντύνονται προκλητικά, όπως και για όσους ζητιανεύουν. Επίσης, απαγορεύεται να ταΐζεις περιστέρια, όπως και να δροσίζεσαι σε δημόσια συντριβάνια. Τι άλλο θα απαγορεύσει; Το χιούμορ. 

Ναι. Η απάντηση είναι ναι, θα απαγορευτεί και το προκλητικό χιούμορ, καθώς αυτό μπορεί επίσης να είναι σημάδι απρεπούς συμπεριφοράς. Και αν νομίζεις ότι αυτός είναι ένας αρκετά σκληροπυρηνικός τρόπος να καταπολεμηθεί ένα πρόβλημα όπως η σεξουαλική παρενόχληση, κάνεις λάθος. 

Οι νέοι αυτοί κανονισμοί προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, με τον δήμαρχο (που είναι εκλεγμένος από την διαβόητα ξενοφοβική Λέγκα) να προσπαθεί να αμυνθεί απέναντι στους κατακριτές του, λέγοντας πως κομμάτια του άρθρου έχουν χρησιμοποιηθεί εκτός συμφραζομένων, για να δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις και πόλωση—πάντα με ανταγωνιστικά πολιτικά κίνητρα από πίσω.

Όχι πως οι κανονισμοί είναι και πολύ σαφείς. Συγκεκριμένα, υποτίθεται ότι απαγορεύονται οι συμπεριφορές που προτείνουν σεξουαλικές υπηρεσίες επί πληρωμή, κάτι που ο δήμαρχος λέει ότι στέκεται στο πλαίσιο παλιότερου άρθρου με σκοπό την εξάλειψη της πορνείας. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και υπαινικτικοί χαιρετισμοί και σεξουαλικά αστειάκια μπορεί να σου φορτώσουν πρόστιμο.

Εμπρός πίσω;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι στη φύση του ανθρώπου να σκέφτεται λογικά και να ενεργεί παράλογα."

Ανατόλ Φρανς

  • 1906 - Το S-O-S υιοθετείται ως επίσημο σήμα ύπαρξης κινδύνου.

    1943 - Ο Λίβανος κερδίζει την ανεξαρτησία του από τη Γαλλία.

© 2002-2019 MEDIA2DAY