ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

10 πράγματα που συμβαίνουν τον Αύγουστο στην δουλειά

Τον Αύγουστο, τα πράγματα στην δουλειά σου λογικά θα έχουν χαλαρώσει κάπως. Αρκετά. Σε ανησυχητικό βαθμό. Είσαι εκεί;

10 πράγματα που συμβαίνουν τον Αύγουστο στην δουλειά

Ο Αύγουστος είναι μία μεγάλη μαύρη τρύπα μέσα στον χρόνο. Όσα άρθρα κι αν γράψουμε για τέλεια πράγματα που συμβαίνουν στην πόλη αυτόν τον μήνα, η αλήθεια είναι πως στην πόλη και στην ζωή και στην δουλειά όλων μας, δεν κουνιέται φύλλο. Και το δεχόμαστε, επειδή – με λίγη θετική ενέργεια – μπορείς να δεις τον Αύγουστο σαν την τέλεια ευκαιρία να χαλαρώσεις λίγο από την ένταση, είτε έχεις πάει διακοπές, είτε όχι.

Μέχρι να ανακαλύψεις, όμως, πού έχεις ξεχάσει την θετική σου ενέργεια, αυτά είναι τα δέκα παράξενα πράγματα που ίσως συμβούν και στην δική σου δουλειά.

*Κάποιος θα γυρίσει από άδεια με μαύρισμα, και όλοι οι υπόλοιποι θα τον πεθάνετε στα αστειάκια για λίγες μέρες, μέχρι να του μαυρίσετε και την ψυχή. Αυτός φταίει που σας εγκατέλειψε.

*Το αφεντικό, αν δεν λείπει σε παρατεταμένη άδεια, είτε βαράει κρισάρες την χειρότερη δυνατή στιγμή (δηλαδή οποιαδήποτε στιγμή), είτε περιφέρεται χωρίς να είναι σίγουρο τι κάνει και γιατί βρίσκεται εκεί.

*Οι πελάτες, αν υπάρχουν, είναι ό,τι πιο ενοχλητικό, ανεγκέφαλο και απαίσιο έχεις δει στη ζωή σου…

*…κι αυτό είναι τέλειο, επειδή βαριόσουν τόσο πολύ, που ήσουν έτοιμος να παραιτηθείς. Το δράμα που θα φέρουν οι χαζοί πελάτες μες στο κατακαλόκαιρο θα σας δώσει όλους μια τονωτική ένεση και θα σας δέσει σαν ομάδα (όταν μαζευτείτε για να κράξετε).

*Τα ωράρια πλέον είναι λιγάκι ενδεικτικά, επειδή τα μέσα συγκοινωνίας λειτουργούν με δικό τους πρόγραμμα αυτόν τον μήνα, και επίσης η ζέστη είναι καλή δικαιολογία για το ότι άργησες να ξυπνήσεις το πρωί.

*Η ζέστη, γενικά, είναι καλή δικαιολογία για τα πάντα. Όπως για το γεγονός ότι έχει πάει τρεις και δεν έχεις κάνει τίποτα. Ή που έκλεψες το γιαούρτι κάποιου από το ψυγείο. Ας έβαζε το όνομά του πάνω.

*Η Παρασκευή δεν είναι επίσημα εργάσιμη, επειδή είναι πολύ πιθανό από το μεσημέρι να έχετε αρχίσει το αλκοόλ.

*Μερικές φορές, επιλέγεις να κάνεις υπερωρίες επειδή ειλικρινά δεν έχεις κάπου καλύτερα να πας (θλιβερό), ή τουλάχιστον στην δουλειά έχει κλιματιστικό και στο σπίτι σου δεν έχεις (τραγικό).

*Θα σκεφτείτε τουλάχιστον μία φορά να πάτε όλοι μαζί στην θάλασσα, θα το ακυρώσετε τρεις ώρες προτού ξεκινήσετε και κανείς δεν θα το αναφέρει ξανά. Προσπαθήσατε, τουλάχιστον.

*Θα διαβάζεις αυτό το κείμενο όσο είσαι στην δουλειά και θα σκέφτεσαι “μα αυτά δεν έχουν συμβεί στην δική μου δουλειά”, και τότε θα συνειδητοποιήσεις ότι πραγματικά στην δουλειά σου δεν γίνεται απολύτως τίποτα τον Αύγουστο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Ο πολιτισμός είναι αυτό που κάνει τον άνθρωπο κάτι περισσότερο από ένα ατύχημα του σύμπαντος."

Αντρέ Μαλρώ, 1901-1976, Γάλλος συγγραφέας & πολιτικός

  • 1912 - Ξεσπάει ο Α' Βαλκανικός Πόλεμος.
    1922 - Ιδρύεται το BBC.
    1979 - Ο Οδυσσέας Ελύτης τιμάται με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY